Wawrinka-Ruusuvuori 1 @3.45
Wawrinka +1,5 seta @1.85
Na pierwszy rzut oka typ troche szalenczy, ale czy na pewno? Weteran Wawrinka mniej wiecej rok nie gral w tenisa. Kontuzja kontuzja, ale on wrocil do touru w marcu tego roku i to juz minelo 5 miesiecy od tego momentu, wiec tu klopotem nie jest kontuzja, lecz dojscie do dobrej formy sportowej i pewnie fizycznej. Niemniej jednak Wawrinka wygrywal jakies mecze, w Rzymie wygral dwa mecze, w Quenns wygral mecz horror z Tiafoe, a na Wimbledonie urwal seta Sinnerowi.
Tutaj po prostu powinien zadzialac ten moment, ze Szwajcar odpali w tej amerykanskiej czesci sezonu, gdy zostal tylko do zrobienia jakis pozytywny wynik w ostatnim tegorocznym szlemie. Wawrinka w swoim zyciu wygral AO, French Open i USO. W Australii moze cos jeszcze probowac zaistniec, chociaz pogoda nie sprzyja, na French Open jest juz zbyt leciwym i kontuzjogennym graczem by zaistniec, do Wimbledonu sie nie przyklada i tylko raz dotarl do cwiercfinalu. Z pozostalych szlemow tym najlepszym, gdzie moze zrobci wynik jest wlasnie USO.
Ogolnie to Wawrinka czesto tak ma, ze gra, pozniej dlugi rozbrat z tenisem i juz nie oceniam czy to kontuzje czy nie i pozniej jest nagle dobry powrot do gry na wysokim poziomie. Wlasnie doskonale mi w pamieci taki przyklad z Montreal 2018, gdzie Wawrinka mial bardzo podobna, by nie rzecz prawie ze blizniacza sytuacje, ze wracal w tym roku po dluzeszje przerwie, nic przez kilka miesiecy nie ugral, a pozniej przyszla dzika karta w Montrealu i nagle pokonani Kyrgios z ktorym wtedy mial dosc swiezo na pienku, Fucsovics i bardzo dobry mecz z Nadalem przegrany 5-7 6-7, gdzie Nadal wygral pozniej caly Montreal. Czy bedzie podobnie to nie mozna wyrokowac, ale ja spodziewam sie duzo lepszej gry nienajmlodszego moze Wawrinki, ale to juz chyba najwyzszy czas w tym sezonie i mam przeczucie, ze tutaj w Montrealu lub Cincinatti Wawrinka zagra duzo lepiej, takze nie odwlekam tego i ryzykuje. Myslalem, ze tego seta Wawrinki to buki wycenia wyzej, ale tez jest to opcja dla lubiacych bardziej asekuracyjne granie.