Polska poniżej 39.5 @ 1.50 Etoto
31. Dobrucki matole gdzie jest Kołodziej?!
Kurs właśnie przed chwilą spadł z 1.65. 42 punkty do zdobycia więc trzeba stracić tylko 3 a to można zrobić z samą Australią gdzie para także jest bardzo mocna Doyle&Fricke. Do tego będzie bieg z Lahtim czy na inaugurację już z Huckenbeckiem, który będzie miał 1 pole i przy dobrym starcie minimum Janowskiego może zrobić. Ogólnie dzisiaj spacerek ale w finale znowu wyobrażam sobie Janowskiego, który kładzie nam kolejny finał i zrobi jakiegoś babola, dzisiaj przy jego słabych startach jak to ma w
GP w lidze, na pewno może pogubić kilka punktów. Nasi pewnie trochę potestują, pewnie Dudek wyjedzie minimum raz i takiej linii raczej nie przekroczą.
Huckenbeck-Becker 1 @ 1.55
18-19. 4,4,4 a później 0 w biegu z Finami... nie rozumiem po co zmieniać pole. z 1 pola zrobiłby 3/4 punkty a tak to z 3 pola fatalny start i 0
Salonen-Kostygows 1 @ 1.30
16-5
2.02
Betclic
Wg mnie pewny dubel. Kostygows jak zostało wspomniane wyżej za dużo nie powinien pojeździć, za niego pojedzie pewnie max. po dwóch biegach Michajłow. Jewgienij w tym sezonie ma mega zjazd, nawet na swoim betonie w Daugavpils nie punktuje za dobrze, wyjazdy w okolicach 3 punktów. Dzisiaj myślę, że szybkie zmiany będą na nim. W Finlandii Mustonen mocno odstaje od Salonena i Timi powinien pojechać wszystkie swoje biegi. Salonen fajna forma w 2 lidze, przebojem wdarł się do drużyny z Rzeszowa i dzisiaj spodziewam się tutaj łatwego typu.
Becker ma punkty z urzędu na swoich ogórkach ale Kai za dużo z Bloedernem nie powinien także stracić. Becker w tym sezonie w 1 lidze jedzie bardzo słabiutko, średnia 1,581 dopiero 33 miejsce najskuteczniejszych zawodników. Kai lider Landshut średnia 2,297 numer 4 w lidze. Amerykanin jedynie pokazuje niezłą formę w lidze angielskiej. Myślę, że Huckenbeck realnie może powalczyć i urwać punkty Frickowi co robił już w 1 lidze choćby na swoim torze czy Janowskiemu. Niemiec w tym sezonie jest lepszy, ma większy potencjał niż Becker i powinien dzisiaj jako lider Niemców powalczyć z nimi o awans do finału.
Norick Bloedern - Timi Salonen 2 @ 2.55 Etoto
12-16
Też spróbuję dziś jeszcze wyższy kurs na Salonena. Obaj mają mocniejszych doparowych od siebie jak Huckenbeck i Lahti więc ciężko wyrokować kto komu od siebie urwie więcej. Blodorn po słabszym początku sezonu, od jakiegoś czasu zarówno w Anglii jak i Polsce pokazuje bardzo fajną i równą jazdę. Co do duńskich torów, miał on okazję pojechał dwa mecze w tym sezonie w barwach Region Varde gdzie zdobył odpowiednio 2 i 4 punkty. Salonen pojechał raz w meczu swojej ekipy Slangerup i miało to miejsce akurat właśnie na torze w Vojens, gdzie 15 czerwca zdobył 13+3 w 7 startach (2*,3,2*,1,1*,3,1) gdzie x3 pokonał Nicolaia Klindta czy raz Madsa Hansena. Kurs wydaję mi się przesadzony i warto choćby pod lepszego oglądanie postawić na 21 letniego Fina.