Ostrów +24.5 pkt. @2.30 Forbet
Miśkowiak poniżej 7.5 pkt. @2.70 Forbet
Woryna - Smektała 2 @2.50 Betfan
Ekstraliga do typowania bardzo trudna, więc szukam wysokich kursów. Najlepiej wygląda handi Ostrowa, który pojedzie bez kompleksów. Beniaminek nie ma nic do stracenia. Spada z ligi, pewnie z zerowym dorobkiem. Dobry Chris, plus Walasek, który lubi ten tor, Gapa u siebie z Czewą pojechał świetnie, ale tu akurat nie ma co porównywać tych meczów. Myślę, że wynik jako tako będą trzymać, plus jakieś manewry zmianowe gospodarzy, a handi wysokie. Włókniarz ostatnio jedzie, ale myślę, że nadal będą mieli wahania formy.
W underze Miśka liczę na ambicjonale podejście "starych" wyjadaczy z Ostrowa, którzy ewidentnie nie lubią być objeżdżani przez młokosów (o ile Miśkowiaka można jeszcze tak nazywać) i w tym sezonie to już pokazywali spychając młodych pod bandę. Czy to wystarczy, aby z Kubą wygrywać? Nie wiem, ale typuję, że jeżeli junior nie ucieknie spod taśmy to na dojeździe do pierwszego łuku nie będzie taryfy ulgowej.
W h2h Kacpra i Smyka stawiam na Bartka, bo on lubi takie mecze. Odnoszę wrażenie, że czym mniejsza presja u Smektały tym on lepiej jedzie, stąd brak jego sukcesów indywidualnych w seniorskim wieku. Lubi jednak walnąć dobry wynik w łatwym meczu, Kacper natomiast w gorącej wodzie kąpany, co jest też zaletą. Tu będzie miał z kim powalczyć i liczę, że go czasami poniesie. Nie ma takich startów, jak Bartek i spod taśmy nie ucieknie, zapewne będzie szybszy na trasie od przyjezdnych, ale tam za wiele miejsca nikt mu nie zostawi, więc stawiam w tym pojedynku na underdoga, który jest moim zdaniem stabilniejszy, a to powinno dziś wystarczyś na outsidera.