Dzisiaj czas na zaległy mecz XI kolejki pomiędzy Stalą Gorzów a GKM-em Grudziądz (początek 20:30)
Na dzisiaj widzę parę dobrych zdarzeń:
Thomsen under 10.5 pkt 1.75 (sts) (Niestety Thomsen to wariat. Pół sprawny zacisnął zęby i pierw sam chciał jechać w 14 biegu, a potem po upadku mimo bóu i tak trzasnął "3". Szkoda )
Duńczyk w ostatnim meczu ligowym po udanym dla siebie
Grand Prix wycofał się po jednym wyścigu. Kontuzja mu się odnowiła. Z tego co dziś ustaliłem w kierownictwie gorzowskim - to Duńczyk nic nie trenowal a ze zdrowiem nie jest najlepiej (ma problemy z barkiem i jego ruchomością). Ma wyjechać na próbę toru, na pierwszy bieg...a dalej się zobaczy...Jednak nawet jak pojedzie to na 95 % nie pojedzie w nominowanych - bo taka idzie narracja od ludzi z gorzowskiego klubu. Raz, że zdrowie Duńczyka to wielka niewiadoma, dwa będzie jak co oszczędzany.
Duńczyk jedzie 2x w parze z Woźniakiem, 1x ze Zmarzlikiem i punkty ma gdzie zgubić. Łatwy ma tylko pierwszy swój start (4 bieg). Jednak przy zakładanych 4 startach wystarczy jak dwa razy z kim przegra - nawet ze swoimi kolegami z drużyny (Zmarzlik i Woźniak) i typ wejdzie. Także przy tych okolicznościach szansa na wejście tego typu jest ogromna.
Nie mam zaufania do gorzowskiego u24 - Hansena...ale dla grających coś - to mam informacje własnie ze stadionu, że Duńczyk dziś odstawił silniki od Krzysztofa Jabłońskiego a jedzie dziś na pożyczonym sprzęcie...od Martina Vaculika. Zobaczymy na ile mu ten sprzet pożyczony od lidera pomoże by te kilka punktów uciułać...
A jeszcze mam propozycje z
fortuny...
Tu w dublu warto zagrać dwa warianty....
1) W juniorskim biegu:
Remis - po 2.35
2) Wygrana GKM-u 3.12
Wczoraj byłem na eliminacjach MMPPK w Gnieźnie i tam to co jechał Hurysz na torze gdzie sie wychował wołało o pomste do nieba. Przegrywał z zawodnikami typu Teska, do tego jeździecko wyglądał źle. Po udanym wejsciu w ligę - miesiąc temu trochę ta dyspozycja poszła w dół (DMPJ-tki tydzien temu też słabo). Nie widzę jego szans z Pludrą i ma niewielkie szanse na wygraną z Łobodzińskim, jeśli nie będzie jakichś wykluczeń, defektów.
Pludra jest w formie i przy tak słabych startach Palucha (zostaje po puszczeniu taśmu paru metrów) może spokojnie wygrac bieg młodzieżowy. Szansa, ze któas z tych opcji nie wejdzie jest według mnie dość niska. Warto z tej okazji skorzystać i zagrać dwudrogowo
Osobiście dorzucam do tego typ z innego działu z
1 ligi polskiej --> Krosno +8.5 handicapu w Niemczech z Devils Ladshut (1.65 fortuna)
Tam kolega dobrze to opisał. Przy ZZ-tce Krosna jest 3 solidnych liderow: Lebiediew, Musielak, Szczepaniak i w miare sensowni juniorzy i jest kim trzymać wynik. Do tego w razie w. mogą dojsc taktyki, a
Niemcy nie mają na tyle mocnego skłądu, są dziury jak Haertel, Bachhuber i za bardzo nie widzę możliwości ich wygranej z 5 z przodu.
Podsumowując:
W 1 opcji z remisem + 8.5 handi Krosna jest AKO 4 (Kto zagrał te AKO dwudrogowo to tak samo jak ja jest do przodu)
W 2 opcji z wygrana GKM juniorskiego + 8.5 wygrana Krosna jest AKO 5.14
Thomsen under 10.5 pkt + Krosno +8.5 handicapu po 1.50 daje w sts AKO 2,625
Powodzenia!