Aplikacja działa bez problemuDziała Wam jeton?
Aplikacja działa bez problemuDziała Wam jeton?
Co nas czeka 1lipca jesli można wiedzieć?Wracając do poprzednich postów z marca 2022 roku.. Jak się mają sprawy związane z kartą Jeton w walucie PLN?
Ktoś może ma jakiś szereg informacji na temat tego czy rzeczywiście to wejdzie w życie? A może ktoś już taką dysponuje i wypłaca z bankomatów? Nikt drakońskich prowizji płacić nie będzie za przewalutowanie, a z dniem 1 lipca bieżącego roku wiadomo co nas czeka w tym kraju z dykty. Z góry dzięki za odpowiedź. :>
Od 1 lipca 2022 r. skarbówka otrzyma wgląd w rachunki osób fizycznych, które nie mają statusu podejrzanego. W istniejącym przepisie zmieniono słowo ,,podejrzany” na ,,osoba fizyczna”. Jednym z obowiązków banków jest przestrzeganie tajemnicy bankowej.Co nas czeka 1lipca jesli można wiedzieć?
Przy takich kosztach prowizji to na jedno wyjdzie grać w głupim STSie z 12% podatkiem. Przynajmniej mniej babrania z wypłacaniem. Niestety...Nikt drakońskich prowizji płacić nie będzie za przewalutowanie, a z dniem 1 lipca bieżącego roku wiadomo co nas czeka w tym kraju z dykty. Z góry dzięki za odpowiedź. :>
Chyba nie wiesz co piszesz. 12% jest pobierane od stawki każdego kuponu, a z Jeton prowizja jest od jednej wyplaty ktora mozesz robic raz na miesiącPrzy takich kosztach prowizji to na jedno wyjdzie grać w głupim STSie z 12% podatkiem. Przynajmniej mniej babrania z wypłacaniem. Niestety...
W razie kontroli to się mogę przywalić to wszystkiego. Nawet jak dostaniesz przelew za wygrany kupon z sts. Jeśli nie będziesz miał zaświadczenia o wygranej wystawionego z sts.Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to będzie wyglądać po 1 lipca. Obecnie od ruska przelewam na jeton, z jetona na revoult i dopiero na konto bankowe. Do czego moga się przyczepić w razie jakiejś kontroli?
Czy do konta w revoult tez będą mieć wgląd?W razie kontroli to się mogę przywalić to wszystkiego. Nawet jak dostaniesz przelew za wygrany kupon z sts. Jeśli nie będziesz miał zaświadczenia o wygranej wystawionego z sts.
Oczywiscie. Obecnie to zwykłe konto bankoweCzy do konta w revoult tez będą mieć wgląd?
To jak teraz będziecie wypłacać żeby było w miarę bezpiecznie?Oczywiscie. Obecnie to zwykłe konto bankowe
Czy ten wglad mogą wykonać 5lat wstecz do 2017r zgodnie z nowymi zapsiami?Od 1 lipca 2022 r. skarbówka otrzyma wgląd w rachunki osób fizycznych, które nie mają statusu podejrzanego. W istniejącym przepisie zmieniono słowo ,,podejrzany” na ,,osoba fizyczna”. Jednym z obowiązków banków jest przestrzeganie tajemnicy bankowej.
Skarbówka prześwietli ci konto, czyli Polski Ład w praktyce
konto-bankowe-KAS-banki-Polski-Ład-Ministerstwo-Finansów-skarbówkafirma.rp.pl
tego to nie wiem, wiem tylko tyle ile tutaj napisalem. Sorry, ale nie znam sie na tym tylko czytalem kilka miesiecy temu, ze burza byla w sejmie o ten przepis i nic wiecej.Czy ten wglad mogą wykonać 5lat wstecz do 2017r zgodnie z nowymi zapsiami?
Żyjemy w takich czasach, że nie byłbym taki pewien czy nie ulegnie to zmianie, a szczególnie po 1-wszym lipca.Konto bankowe które jest przypisane na Revolut jest kontem technicznym więc nie ma żadnego wglądu żaden Urząd skarbowy, komornik itd