Nie robie żadnych przewalutowań na Jetonie. Euro wypłacam za darmo na kartę Jeton a potem nią za darmo doładowuje Revo i tam robie przewalutowanie wiadomo po jakim kursie.I jaki masz kurs jak chcesz EURO przewalutowac na PLN?
Nie robie żadnych przewalutowań na Jetonie. Euro wypłacam za darmo na kartę Jeton a potem nią za darmo doładowuje Revo i tam robie przewalutowanie wiadomo po jakim kursie.I jaki masz kurs jak chcesz EURO przewalutowac na PLN?
No i o ten patent mi wlasnie chodzilo. Dzieki za info.Nie robie żadnych przewalutowań na Jetonie. Euro wypłacam za darmo na kartę Jeton a potem nią za darmo doładowuje Revo i tam robie przewalutowanie wiadomo po jakim kursie.
Tylko zaznaczam że walutę główną na Jeton mam ustawioną w €. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Bo robiąc przelew z € na kartę Jeton miałem obawy że oni ten przelew może wyślą w PLN. Czyli zaliczyłbym dwa przewalutowania. Jednak się tak nie stało więc wygląda dobrze.No i o ten patent mi wlasnie chodzilo. Dzieki za info.
Wypłacaj śmiało. Jak będą mieli się przyczepić to i do 100 zł się przyczepią. Mniej podejrzane będzie jak raz wypłacisz większą sumę niż kilka razy mniejsząSiemka mam pytanko kiedyś wpłaciłem 9000zl z Jeton na konto bankowe a teraz znów mi się uzbierało około 13000zl czy to dalej wyplacic na konto czy jakoś to rozłożyć na dwa razy na przykład ktoś coś doradzi?
Ja jednak polecam cashout przy użyciu crypto - fee 1% + fee za transakcje (btc obecnie transakcja okolica 1-2 dolarów). Po co zostawuać śladySiemka mam pytanko kiedyś wpłaciłem 9000zl z Jeton na konto bankowe a teraz znów mi się uzbierało około 13000zl czy to dalej wyplacic na konto czy jakoś to rozłożyć na dwa razy na przykład ktoś coś doradzi?
Opcji masz multum ja Ci opiszę jedną z kilku na szybko.Czy mógłby ktoś opisać w taki sposób mniej więcej jak wyżej damian09 jak realizować wypłaty z buka poprzez kryptowaluty ? Jestem kompletnie zielony w tym temacie. Nie posiadam żadnego konta do krypto. Gdzie je najlepiej założyć, jak to potem spieniężać itd jak się to odbywa do momentu gotówki
Ja bym unikał Binance bo obstawiam, że albo już albo w niedalekim czasie US będzie miało wgląd w konto. Osobiście cashuje crypto z walleta poprzez sprzedaż p2p lub kantor/bitomat.T ThandalBTC dobry opis ale brakuje mi tylko w tym jak potem najlepiej wypłacać z giełd i kryptowalletów? Bo z tego co się orientuje to tylko Binance posiada kartę. Wiadomo że lepiej unikać wypłacania na polskie konto bankowe. Ja z Revolutem dałem tylko mały przykład, bo tam jest i tak limit 5000 zł miesięcznie wymiany po najlepszym kursie bez prowizji. Jak ktoś chce koniecznie używać Jeton w EUR to można ich kartą doładować wiele innych fintechów, kont zagranicznych. Kwestia dobrego rozpoznania.
Dzięki, już dzięki Twojemu opisowi coś wiem. Co do konkretów: Na Kanga jak chce wpłacić 60 EUR czy nawet 60 PLN to wyskakuje komunikat, że ta metoda wpłaty wymaga weryfikacji konta - coś źle robię, albo coś się zmieniło w stosunku do tego co napisałeś (do 10 k bez dowodu)?Opcji masz multum ja Ci opiszę jedną z kilku na szybko.
1. Wallet crypto na telefon - TrustWallet - jest to multicoinowy wallet z wieloma adresami - łatwy i przejrzysty (pobrać, założyć konto, zapisać na kartce 20 słów w danej kolejności i schować)
2. Opcja kupna crypto - giełda Binance (trzeba założyć konto i zrobić KYC) Wpłacasz EUR i kupujesz stablecoina czyli odpowiednik USD 1:1 i operujesz w parach do tego stable (polecam BUSD z racji benefitów na binance) kupujesz/sprzedajesz na giełdzie oraz wysyłasz/odbierasz na/z TrustWallet.
Kolejną opcją bardziej anonimową - kupno crypto przez kantor np KangaExchange - do 10k bez dowodu.
3. Wpłacasz na buki jakąś walute - są szybsze i wolniejsze, droższe i tańsze. Tu polecam LTC i TRX - turbo tanie i szybkie w przesyle - skupiaj się na tych walutach czy są dostępne na bukach
4. Wpłacasz jak wszystko inne, jest to zajebiście intuicyjne.
5. Omijasz przy bukowej weryfce wymaganych zdjęć portfeli itd.
6. TrustWallet możesz używać jednego do wielu buków, a nawet do tego samego 2x - wystarczy, że zmienisz walute np z LTC na TRX i już masz nowy adres.
Kwestia tego czy jest potrzebny Ci binance, ja osobiście korzystam z giełdy KuCoin z racji braku KYC - polecam używać giełdy i cashować walute wypłaconą z buka do $ dla zabezpieczenia profitu - crypto to jednak rynek bardzo ruchomy i można w moment być kilka/kilkanaście % w dupe lub w góre
Pewnie o czymś zapomniałem, wyjdzie w praniu
W Kandze nic się nie zmieniło, wczoraj cashowałem 2k$, przyjechał gość do kawiarni i w 10min załatwiliśmy sprawe.Dzięki, już dzięki Twojemu opisowi coś wiem. Co do konkretów: Na Kanga jak chce wpłacić 60 EUR czy nawet 60 PLN to wyskakuje komunikat, że ta metoda wpłaty wymaga weryfikacji konta - coś źle robię, albo coś się zmieniło w stosunku do tego co napisałeś (do 10 k bez dowodu)?
Edit :
Na Trust Wallet też mam problem żeby kupić ltc/wpłacić kasę, nie idzie, mieli i jest cały czas "quote updates in..." Rozumiem, że jak mam jakąś wygraną i do tej pory korzystałem z innych opcji wypłat to żeby to zmienić na wypłaty w krypto to muszę wpłacić minimalny depozyt do "buka" (chce w ltc co umożliwia mój "buk" i to trzeba tam wpłacić za minimum 50 EUR, potem obrócić żeby ta metoda zaczac wypłacać) z Trust Wallet, następnie wypłaty będą szły właśnie na Trust Wallet w ltc, a dalej to handluje na Kanga gdzie zamieniam ltc na walutę (dobrze rozumuje ? ) i co dalej, żeby zrobiła się z tego fizyczna gotówka ?
Tak, normalnieDziała Wam jeton?