R
92,8K
roykeane2.0
Użytkownik
" Mieliśmy na sali mężczyznę. Ponad 80 lat. Przeżył w życiu wiele. Zaraził go wnuczek, który nie wierzył w covida i szczepienia — mówi Marek, a po chwili wzdycha lekko i dodaje: — Prawda jest taka, że teraz możesz być mordercą z własnej głupoty.
Opowieść Marka co jakiś czas przerywa atak kaszlu. Wciąż go dusi, wciąż jeszcze nie doszedł do siebie. Po jednym z takich ataków wypowiada słowa, które zapadają mi mocno w pamięć:
— Ci, którzy umierają, umierają w mękach. Ci, którzy nie umierają, przeżywają męki, żeby przeżyć."
"Jedna z pacjentek sama odpięła się od aparatury. Nie wierzyła w koronawirusa. Nie wierzyła, że tlen w jakikolwiek sposób jej pomaga. Stosunkowo młoda, zbuntowana. Nie chciała słuchać lekarzy. Udusiła się w ciągu kilku minut"
Poeta Staszewski zadał kiedyś pytanie, które obecne można zadać antyszczepionkowcom:
Coście ... uczynili z tą krainą...
Opowieść Marka co jakiś czas przerywa atak kaszlu. Wciąż go dusi, wciąż jeszcze nie doszedł do siebie. Po jednym z takich ataków wypowiada słowa, które zapadają mi mocno w pamięć:
— Ci, którzy umierają, umierają w mękach. Ci, którzy nie umierają, przeżywają męki, żeby przeżyć."
"Jedna z pacjentek sama odpięła się od aparatury. Nie wierzyła w koronawirusa. Nie wierzyła, że tlen w jakikolwiek sposób jej pomaga. Stosunkowo młoda, zbuntowana. Nie chciała słuchać lekarzy. Udusiła się w ciągu kilku minut"
"Widziałem człowieka, który przez telefon żegnał się z żoną i dzieckiem". Historie o umieraniu
Jedna pacjentka sama wypięła się z aparatury do tlenoterapii. Drugiemu udało się nawet wybiec przed budynek szpitala, nim upadł. Trzeci był świadkiem, jak umierający młody mężczyzna żegnał się przez telefon z żoną i dzieckiem. Żadna z ofiar nie wierzyła w koronawirusa i pandemię. — Ci, którzy...
www.onet.pl
Poeta Staszewski zadał kiedyś pytanie, które obecne można zadać antyszczepionkowcom:
Coście ... uczynili z tą krainą...