Mega szkoda tego Wybrzeża, bo na koniec meczu zawodnik Wybrzeża miał rzut sam pod obręczą i go fatalnie spudłował, a tak byłoby 79 punktów i wygrany zakład. Tutaj zrypałem, że nie dałem handicapu, bo jak pisałem Nigerii nie cenię i Wybrzeże handicap pokryło - moja wina i najgorszy typ na razie turnieju z mojej strony.
31/08/2021 15:00 CET
Nigeria - Uganda (+8.5)
1.85 (STS)
5/10
Pisałem zakład wcześniej, że nie cenię Nigerii i jest przeceniana z powodu swojej nazwy, ale zawodników na tym turnieju ma w ogóle innych, niż zawsze. To Uganda ma najlepsze zawodnika na parkiecie w tym meczu - Wainrighta (w wakacje podpisał z Toronto Raptors), który jest dla tego zespołu mini-LeBronem. Rozgrywa, zbiera, punktuje i broni najlepszych zawodników. W ostatnim meczu zrobił triple-double, wcześniej 11 asyst z Kamerunem, gdzie to SF/PF. Ogólnie Uganda daje rade i miała wiele pecha z Sudanem, że przegrali.
Nigeria dla odmiany nie gra niczego ciekawego na tym turnieju, a ich liderem jest Ben Emelogu, który był rozczarowaniem w Arce Gdynia. Jeśli o wiele słabsze Mali było w stanie pokryć ten handicap, to Uganda tym bardziej i nie zdziwi mnie, jeśli wygrają ten mecz.
31/08/2021 18:00 CET
Sudan (over 77.5) - Kenia
1.80 (STS)
5/10
Sudan gra ultra szybką i ofensywną koszykówkę. Tutaj nie ma żadnego czekania, a 5 atletów biega w jedną i drugą stronę. Kenia powinna ten mecz przegrywać i pójść na szybką wymianę z Sudanem. Jak Sudan zrobi swoje z ostatnich meczów to powinien zrobić +95 rzutów z gry/wolnych, co powinno dać tę linię.