Rogi jak najbardziej do grania, co do awansu ciężko będzie, ale za drobne czemu nie. Jeżeli chodzi o komplet kibiców to zapewne będzie tak jak z Legia tylko 4.5 tys. zaszczepionych kibiców przy całkowitej możliwej pojemności 35 tys., powodzenia@gubernator_nh uprzedziłeś mnie, bo właśnie zabierałem się za lekkie pisanie co do tego meczu.
21:00 Dinamo Zagrzeb - S. Tiraspol
Dinamo awans @ 4.20
Dinamo powyżej … rzutów różnych @
Dinamo powyżej … rzutów rożnych @
Fortuna
Wynik pierwszego spotkania był mocno zaskakujący, bowiem mistrz Chorwacji poległ 3:0 i chciało by się napisać, że teoretycznie odpadł z rywalizacji o fazę grupową Ligi Mistrzów. Futbol w ostatnim czasie pokazał, że 3:0 to nadal niebezpieczny wynik i nie tak wielka zaliczka jak by się mogło wydawać. Tu naprawdę w ostatnim czasie padło wiele remontad i ja spodziewam się kolejnej w Chorwacji.
Dinamo od pierwszych minut rzuci się na swojego rywala i będzie stwarzało sobie sytuację. Tą drużynę stać na strzelanie goli bo udowodniła to już nie raz. W weekend odpoczywało sporo graczy, którzy zagrali w pierwszym spotkaniu przeciwko Tiraspol, spójrzcie sami:
Pokaż załącznik 10962
Pokaż załącznik 10961
Ekipa z Tiraspolu w weekend nie grała, bo ich spotkanie zostało przełożone ze względu na rewanżowy mecz z Dinamo. Gospodarze jeśli strzelą gola w pierwszej połowie to zrobią duży krok aby dokonać tutaj cudu. Mimo nawet straty gola, nie przekreślam ich szans, bowiem jak wiemy w końcu gole strzelone na wyjeździe nie liczą się już jako podwójnie.
Kurs na awans mógłby być zdecydowanie wyższy i pewnie by był, gdyby w ostatnim czasie nie było takich remontad (czyt. rewanżowe spotkanie Liverpool - Barcelona).
Jednak miejmy na uwadze to, że Dinamo to nie Liverpool, a Sheriff to nie Barcelona, ale i tak będą się działy cuda w tym meczu.
Kolejnymi propozycjami są rzuty rożne gospodarzy.
Już kilka dni temu ktoś pisał o rzutach rożnych Dinamo i ich nabijaniu, a ja tylko podam statystyki z ostatnich domowych spotkań i liczbie rzutów rożnych nabitych przez samo Dinamo:
21.08.211HN Dinamo Zagrzeb Lok. Zagrzeb 1 : 0 ==> 4
13.08.211HN Dinamo Zagrzeb Gorica 1 : 0 ==> 10
04.08.21CL Dinamo Zagrzeb Legia Warszawa 1 : 1 ==> 8
01.08.211HN Dinamo Zagrzeb Rijeka 3 : 3 ==> 18
20.07.21CL Dinamo Zagrzeb Omonia 2 : 0 ==> 12
16.07.211HN Dinamo Zagrzeb Slaven Belupo 0 : 2 ==> 7
07.07.21CL Dinamo Zagrzeb Valur 3 : 2 ==> 8
Te liczby naprawdę wyglądają konkretnie. Spodziewam się kompletu widzów na trybunach, którzy zapewne zgotują piekło.
Niestety polskie buki śpią i nie wystawiły jeszcze kursów na rzuty rożne na to spotkanie...
W Ferencvaros kontuzję ma Boli - napastnik - i to jest bardzo duże osłabienie dla gospodarzy
Ale nie jest on tak skuteczny jak Boli ogólnie ciężkie mecze dziś to typowania, powodzenia wszystkimTak...Ale ma wrócić do składu T. Nguen...Też niezły grajek , Norweg o afrykańskich korzeniach , zrobią wszystko żeby dziś zagrał...
Ferencvarosz wygrał owszem 2-0 ale to było u siebie w pierwszym spotkaniu, później był rewanż w Czechach gdzie tylko przez brak skuteczności Slavii nie doszło wówczas do dogrywki a zakładając czerwoną kartkę mogli już spokojnie odpaść z eLM. Ogólnie te 2-0 to było śmiechu warte co wyprawiała defensywa Slavii a zwłaszcza jeden ze stoperów, który położył im cały mecz, niejaki Kacharaba. Nie wiem jak ty analizujesz wyniki żeby pomylić ich kolejność, ale zrobić w pierwszym meczu 2-0 a odrobić w rewanżu to są dwie diametralnie różne sprawy przed dzisiejszym meczem. YBB ze swoimi szybkimi czarnoskórymi atakującymi ma ogromny potencjał w kontrach i nie musi się wcale odkrywać co będzie kluczowe jak sobie będą radzić Fradi w grze pozycyjnej.Ferencvaros jak wiemy zdołał w poprzedniej rundzie wyeliminować Slavię Praga wygrywając rewanżowe spotkanie w domu 2:0 , nie widzę więc powodu dla którego nie mogą gospodarze powtórzyć tego wyniku lub choćby wygrać w skromniejszym rozmiarze doprowadzając jak wspomniałem do dogrywki lub karnych.
Ferencvarosz wygrał owszem 2-0 ale to było u siebie w pierwszym spotkaniu, później był rewanż w Czechach gdzie tylko przez brak skuteczności Slavii nie doszło wówczas do dogrywki a zakładając czerwoną kartkę mogli już spokojnie odpaść z eLM. Ogólnie te 2-0 to było śmiechu warte co wyprawiała defensywa Slavii a zwłaszcza jeden ze stoperów, który położył im cały mecz, niejaki Kacharaba. Nie wiem jak ty analizujesz wyniki żeby pomylić ich kolejność, ale zrobić w pierwszym meczu 2-0 a odrobić w rewanżu to są dwie diametralnie różne sprawy przed dzisiejszym meczem. YBB ze swoimi szybkimi czarnoskórymi atakującymi ma ogromny potencjał w kontrach i nie musi się wcale odkrywać co będzie kluczowe jak sobie będą radzić Fradi w grze pozycyjnej.
Promocja?
Do dzisiaj się zastanawiam jakim cudem Slavia dała się ograć mistrzom Węgier.
Nie będę się powtarzać, ale gdyby Kacharaba zagrał chociaż na poziomie juniora to teraz nie oglądalibyśmy Ferencvarosu w eLM.
Oglądałem pierwszy mecz w Budapeszcie i poza optyczną przewagą z gry Slavii nic nie wynikało. Natomiast Ferencvaros bardzo fajnie. Składne i szybkie ataki. Madziarzy są niedoceniani. Ja też aż tak dużego faworyzowania Szwajcarów nie rozumiem. Ferencvaros juz w poprzednim sezonie sprawił kilka niespodzianek w LM. Szanse na awans są zbliżone. Ciekaw jestem kursów na awans Ferencvarosu przed pierwszym meczem.Promocja?
Do dzisiaj się zastanawiam jakim cudem Slavia dała się ograć mistrzom Węgier.
Nie będę się powtarzać, ale gdyby Kacharaba zagrał chociaż na poziomie juniora to teraz nie oglądalibyśmy Ferencvarosu w eLM.