Chód M 20km
Mizinov- Takahashi 2 2.07
F
fortuna
Buki kompletnie nie mają pojęcia o tej dyscyplinie, zresztą tak samo jak ja, ale potrafie analizować. Najlepiej o tym świadczy, że u jednych jest na top3 Japończyka ponad 3 kurs, u innych prawie 6.
Po pierwsze Takahashi co roku jest w topce zawodników, a dla Rosjanina to bedzie debiut na IO. Japonczyk bedzie u siebie, Rosjanin wiekszosc zawodów przeszedl w Rosjii. Najlepszy wynik Rosjanina to 1:18:32. Wiecie, że od paru lat Takahashi regularnie spokojnie taki czas osiąga?
2015 - 1:18:03
2016 - 1:18:26
2017 - 1:18:18
2018 - 1:17:28
2019 - 1:18:02
2020 - 1:18:29
2021 - 1:18:04
Ten czas Rosjanina to jego rekord z 2019 roku, w 2021 osiagał 1:18:45.Gospodarz, bardziej doswiadczony, lepsze wyniki i jest stawiany w roli gorszego ? Ja to biore
Kusi mnie jeszcze Wang top4 po 1.80
w tym roku najszybciej chodził, no i zawody w Azjii.
Nie chce mi się szukac nowego tematu, pisze z telefonu, warto jeszcze:
Wspinaczka M
Mawem M top3 1.80
E
efortuna
Francuz zdeklasował rywali w kwalifikacjach. Po pierwsze wspinaczka składa się z 3 części- szybkościowa, bouldering i na prowadzenie. Kazdy zdobywa pkt w poszczególnych i na koniec wszystkie trzy są liczone razem. Do rzeczy dlaczego ja taki typ.
Ogolnie to jest debiut takiej formy na IO, wiec naprawde mozna fajne typy.
W szybkosciowej konkurencji w kwalifikacjach liczyli się tylko trzej zawodnicy- reszta byla poza zasiegiem.
Mawem B.
Mawem M.
Narasaki
Ja mam taka wiadomosci, ze Mawem B, brat Mikela, ktorego proponuje w top3 zostal kontuzjowany podczas kwalifikacji i nie bedzie go w finale, wiec autmatycznie konkurencje szybkoscia wygra albo Francuz albo Japonczyk, tam roznica byla 1 sekundy miedzy nimi.
W kolejnej czesci - boulderingu zdecydowanie wygrał Mawem Mikel i to juz mu zapewniło kwalifikacje.
Do ostatniej czesci tak mi sie wydaje podszedl juz na luzie ( majac w glowie kontuzje swojego brata) i tam zajął 11 miejsce. To i tak mu dało pewne zwyciestwo w kwalifikacjach, bo reszta albo jest dobra w jednej czesci to w drugiej juz zupelnie nie ogarnia.
Co jest wazne w tej czesci? 5 zawodnikow, ktorzy byli przed Francuzem nie zakwalifikowali sie do finalu top8, wiec autmatycznie Mawem jest 6, zakaldajac, ze nie odpuscil juz tego.
Takie wyniki spokojnie daja mu top3 i nie ma innej opcji. Najwieksza gwiazda wspinaczki powiedział tak o tej formie:
„Format łączony to tragedia dla naszego sportu”, widac Francuzowi bardzo dobrze w tym idzie bo jest w kazdym aspekcie dobry.
Narasaki- Ondra 1 1.67
F
fortuna
Ta najwieksza gwiazda, o ktorej powiedzialem to wlasnie Czech i gram przeciwko niemu. Sprawdzilem sobie dlaczego tak powiedzial. Ondra w ogole nie radzi sobie z czescia szybkoscią- w kwalifikacjach miejsce 18, turnieje przed IO - 52 miejsce, 64 miejsce
Japonczyk to gospodarz, glowny faworyt razem z Francuzem, w kazdej z tych konkurencji byl regularny, moze poza ostatnia, ale tam mogl odpuscic, no i mamy handicap, ze pare miejsce do gory na starcie
Lopez- Mawem B. 1 1.30
S
sts
Taka lokata w stsie jak ktos chce. Organizatorzy powiedzieli, ze kontuzjowany Mawem bedzie w finale sklasyfikowany jako 8, nikt inny z kwalifkacji nie wystapi. Hiszpan wystarczy, ze wyjdzie jutro
Dla zabawy:
Ondra top3 - Nie 3.15
F
fortuna
Juz napisalem o
Czechy, nie lubi tego formatu i krytykuje bo nie jest szybkosciowem.
Duffy top3 2.40
F
fortuna
Bardzo regularny, kazda konturencja to top3, top2 i top5 z tych co beda w finale.
Mawem M wygra 4.80
E
efortuna
Czemu nie skoro wygral kwalifikacje, a z szybkosciowych z Japonczykiem tylko minimalnie przegrał.