Mecz: Hiszpania U23 -
Brazylia U23
Typ: powyżej 2,5 gola
Kurs: 2,60
Buk: Fortuna
Finał piłkarski igrzysk zapowiada się pasjonująco i, chociaż po drodze było dużo różnych perturbacji, kibice chyba zadowoleni są, że zobaczą w tym meczu dwa najatrakcyjniej grające zespoły.
Ze względu na powyższe niezwykle trudne okazuje się wytypowanie w tym spotkaniu faworyta, dlatego ja w swojej analizie zdecydowałem się iść w kierunku liczby goli. Finały mają to do siebie, że zazwyczaj zespoły grają zachowawczo i w pierwszej kolejności dbają o zabezpieczenie tyłów, ale patrząc na skład tego spotkania aż nie chce się wierzyć, żeby tak właśnie się stało.
Obie ekipy mają kim grać - młodsi zawodnicy otrzymują wsparcie od graczy z doświadczeniem, a nawet Ci młodsi w Hiszpanii to już stare wygi. Takie nazwiska jak Olmo, Pedri czy Oyarzabal zna każdy kibic futbolu na świecie. Oba zespoły potrafią zagrać piłkę wesołą, techniczną i skuteczną. Taki wariant nie sprawdzał się z przeciwnikiem, który ustawia tramwaj w polu karnym - jednak kiedy przychodzi zmierzyć się z drużyną, która prezentuje podobny styl, możemy spodziewać się wymiany ciosów i ognia.
Takie przynajmniej ja mam wyobrażenie o tym meczu - liczę na znakomite widowisko, okraszone kilkoma bramkami, które raczej zakończy się remisem 2:2 niż 0:0. Bukmacherzy przy wystawieniu kursów sugerowali się na pewno przebiegiem całego turnieju i małą liczbą goli, jednak w takim spotkaniu, jak finał z udziałem Brazylii i Hiszpanii, moim zdaniem troszeczkę się przeliczą.
Szczerze przyznaję, że nie jestem w stanie wskazać tu faworyta, jednak mam duże przekonanie, że południowe głowy i charaktery zapewnią nam świetny, szybki spektakl z dużą ilością bramek. Dlatego kurs 2,60 na minimum 3 bramki pobieram z dużym przekonaniem o sukcesie.