W tamtym tygodniu bardzo mieszane szczęście w Lidze Konferencji, w tej rundzie sporo faworytów oraz niskich kursów do ako.
Maccabi Haifa vs HB Torshavn- gospodarze u siebie rozbili Dinamo Tbilisi i przeszli do dalszej rundy, ale przede wszystkim są dla mnie niepodważalnym faworytem tego meczu. Drużyna z Wysp Owczych pokonała w bardzo dobrym stylu Buducnost. Jednak drużyna z Czarnogóry grała po prostu fatalnie. Oglądałem mecz w Podgoricy i nie był to najlepszy pomysł. Myślę, że HB (trzecia drużyna ligi farerskiej) nie będzie miała zupełnie żadnego podjazdu do mistrza Izraela, szczególnie na Sammy Ofer w Haifie. Publika oraz pogoda w Izraelu poniesie gospodarzy do naprawdę zdecydowanego zwycięstwa.
Typy:
M.Haifa win- 1.21
M.Haifa- (-1,5)-1,56 /(-2,5)- 2,41
M.Haifa- wygra obie połowy- 2.31
M.Haifa- strzeli w obu połowach- 1.75
M.Haifa over 2.5 gola- 1.84
Bohemian vs Paok- wicemistrz Grecji wchodzi do kwalifikacji ECL'a i zmierzy się z Bohemians. Tutaj chyba nie muszę mówić kto powinien wygrać, jeżeli wyjdzie z odpowiednią koncentracją na ten mecz. Kagawa, Dragovic, Vierinha to zawodnicy, którzy w swojej karierze grali naprawdę w wielkich klubach. Ogólnie cała drużyna Paoku prezentuje się całkiem nieźle, większość zawodników zostało i myślę, że wejdą do fazy grupowej tych rozgrywek. Sezon w Grecji zaczyna się dopiero za 3 tygodnie, jednak Grecy są już po obozie, gdzie wygrali 4 z 5 spotkan, ulegając tylko PSV. Jednak z uwagi, że jest to pierwszy mecz o stawkę w sezonie, nie powinno się kłaść dużej kwoty.
Typy:
PAOK win- 1.57 GRECKA PIŁKA W TYM SEZONIE NIESTETY NA DNIE
PAOK (-1,5)- 2.55
Ujpest vs Basel- Szwajcarzy, dla mnie są zdecydowanym faworytem tego spotkania, nawet na wyjeździe. Bazylea w lidze szwajcarskiej tylko raz w ostatnich 12 sezonach nie była w pierwszej dwójce co jest naprawdę niesamowitym wyczynem. W poprzednim sezonie nie udało im się zakwalifikować do grup europejskich pucharów, pierwszy raz w historii od reformy pucharowej. Oglądałem trochę meczu z Sionem, wiem że jest to drużyna która raczej walczy o utrzymanie w ostatnich latach, ale polot drużyny z Basel robił wrażenie. Co do gospodarzy z Budapestu, Ujpest wygrał Puchar Węgier, ale w lidze nie zachwycał. Przygoda Ujpestu z pucharami europejskimi nie wygląda kolorowo, ostatnie mecze z większymi firmami- Sevilla i FCSB kończyły się blamażami. Tak jak zawsze wolę iść w stronę gospodarzy, tym razem stawiam na gości.
Typy:
Basel win- 2.02
Basel + over 1,5- 2.45
Teraz czas na króciutkie analizy. W większości z tych spotkań faworyt jest murowany i kursy nie zachęcają.
Vitesse vs Dundalk- gospodarze zaczynają sezon za 2 tygodnie, jednak różnica jakości zdecydowanie po stronie Holendrów.
Vitesse win 1,25
Pacos Ferreira vs Larne- goście z Irlandii Północnej w swoim debiucie tak sprawili wielką niespodziankę pokonując Aarhus, jednak teraz zmierzą się z 5 siłą ligi portugalskiej, faworyt murowany, drużyny dzieli po prostu przepaść. Pacos zaczyna sezon ligowy w niedzielę, także nie spodziewam się wyniku ponad 5 bramkami.
Pacos win 1,21
Pacos/nie- 1,86
Larne nie strzeli gola- 1,71
Gent vs RFS- drużyna z Łotwy tak sprawiła już drobną niespodziankę eliminując Akademia Puscasa, ale teraz zderzą się z solidnym Gentem, który bez problemu powinien sobie z nimi poradzić. Różnica klas, bez dwóch zdań.
Gent win- 1,2
Gent -1,5- 1,53
Gent -2,5- 2,23
Gent strzeli w obu połowach- 1,72
Gent wygra obie połowy- 2,25
Santa Clara vs O. Ljubjlana- debiutant w Europie, Santa Clara u siebie powinna poradzić sobie ze Słoweńcami, którzy męczyli się z Birkirkarą, wygrywając dopiero w rzutach karnych. Plus czeka ich długa podróż na Azory. Santa Clara tak jak Pacos zaczyna w niedziele rozgrywki ligowe.
Santa Clara win 1,53
AEL Limassol vs Qarabag, CSKA Sofia vs Osijek, Trnava vs M.Tel-Aviv- według mnie każde spotkanie wskazuje nam na
under 2,5.
1)Na Cyprze będzie koło 35 stopni w trakcie spotkania, AEL nie należy do overowych zespołów, a Qarabag wygrał z Ashdodem w dwumeczu 1:0.
2)W Sofii praktycznie to samo koło 35 stopni, CSKA oraz Osijek strzelili po jednej bramce w poprzedniej rundzie. Drużyny grały już 2 lata temu w eliminacjach
LE, również padły dwa undery.
3)Natomiast w Trnavie, Spartak w dwumeczu z Sepsi również 2 undery, natomiast Maccabi w meczu wyjazdowym z Sutjeską zremisowało 0:0, dopiero u siebie nabili over.
Pierwsze mecze w wykonaniu tych drużyn powinny być zachowawcze.
Kursy na under 2,5:
1) 1,60
2) 1,62
3) 1,65
Elfsborg vs Velez Mostar- gospodarze z Boras, grają na syntetycznej murawie, co na pewno bardzo utrudni Bośniakom życie. Velez zasłużenie przeszedł AEK, jednak poziom greckiej piłki jest wątpliwy, zresztą sami możecie zobaczyć. Dla gości to piękna historia bo nie tak dawno, klub mógł po prostu upaść, jednak tym razem nie wierzę w kontynuację pięknej historii. Szwedzi u siebie na pewno wywalczą sobie zaliczkę.
Typy:
Elfsborg win- 1,38
Elfsborg -1,5- 2,00
Elfsborg/nie- 2,11
Krótko o spotkaniach polskich drużyn:
Śląsk vs H.Beer Sheva- kurs powyżej 2.0 na over 2.5
to na pewno value, skoro Ararat w dwumeczu strzelił Wrocławianom 5 bramek to Hapoel na spokojnie może tyle strzelić. Śląsk gra ofensywną piłkę za kadencji Magiery i w typie na over widzę duże value.
Raków vs Rubin- trener Papszun w meczu z Jagielonią wystawił praktycznie drugi skład, Rubin natomiast z dwoma zwycięstwami w RPL. W poprzedniej rundzie Raków po męczarniach i dopiero po karnych przeszedł Suduve, która nie miała za bardzo ochoty grać w piłkę. Ten mecz według mnie będzie wyglądać trochę inaczej, po prostu zwyczajnie
polska drużyna zagra z ekipą, która będzie grać w piłkę, więcej wolnego miejsca i więcej szans dla Rakowa.
Jak będzie więcej informacji na temat innych spotkań na pewno coś dodam, pozdro i samych
.
WSZYSTKIE KURSY Z
FORTUNY WIĘC NA PEWNO W POJEDYNCZYCH PRZYPADKACH W INNYCH BUKACH MOGĄ BYĆ WYŻSZE!
edit.: LIGA IRLANDZKA ROŚNIE W SIŁĘ
, A RFS Z ŁOTWY TO CHYBA NAJWIĘKSZY SZCZĘŚCIARZ TYCH CAŁYCH ELIMINACJI, ALE SKUTECZNOŚĆ TOP!