Dobra robota
H
HarryHole. Też dodam kilka słów od siebie na ten temat.
Craiova vs Laci - drużyna z Rumunii powinna bez problemów poradzić sobie z Albańczykami, Laci na wyjazdach jest bardzo słabą drużyną, w poprzedniej rundzie przegrali z 4 drużyną ligi czarnogórskiej właśnie na wyjeździe. Kibice gospodarzy dołożą swoje kolokwialne trzy grosze. Zdecydowanie
win Craiova, awans.
edit: puste trybuny, tego się nie spodziewałem, ale mecz ogólnie dramat
Slovacko vs L. Plovdiv oraz
Sepsi vs Trnava -
under 2.5 + nasuwa się sam, tutaj drużyny przyjezdne będą chciały po prostu przetrwać, w szczególności Bułgarzy, którzy po ładnej bramce wygrali u siebie.
Puskas vs RFS - Węgrzy muszą cisnąć od samego początku, drużyna z Łotwy zapewne będzie przez 90 minut bronić się. O wygraną gospodarzy można być spokojnym, nawet handicap jest jak najbardziej do grania.
Puskas win.
Borac vs Linfield oraz
Buducnost vs HB - dwa identyczne przypadki, gospodarze z Bałkanów przyzwyczajeni do gorącej pogody oraz gorącej atmosfery na stadionie
. Jednak forma obu drużyn jest niepokojąca. Borac po dobrym dwumeczu z Cluj nagle dostaje wpierdy od Linfield, a następnie w lidze nie daje sobie rady z beniaminkiem ligi Leotarem. Natomiast drużyna z Podgoricy 1:7 w dwumeczu z HJK oraz wpierdy od drużyny z Wysp Owczych. Jednak sądzę, że Banja Luka oraz Podgorica będą naprawdę bardzo trudnymi terenami dla Irlandczków z Północy i Farerów.
Borac win - Buducnost win.
edit: mam nadzieje, że nikt nie obstawił tych parodystów z Czarnogóry, miałem "przyjemność" obejrzeć to "widowisko". Najlepszym momentem tego widowiska były gwizdy garstki kibiców w stronę próbujących grać w piłkę zawodników, szczególnie po strzale w trybuny, gdzie kibice prześmiewczo bili brawo, a nawet oddawali pokłony
.Podsumowując szerokim łukiem omijajcie ligę czarnogórską, a w szczególności "mistrza", który dostaje 0:6 w dwumeczu od 3ciej drużyny Wysp Owczych
.
edit2: trener Borac został zwolniony przed rewanżem, to też daje wiele do myślenia
Maccabi Haifa vs Dinamo Tbilisi- miałem przyjemność oglądać kilka meczów gospodarzy na ich własnym stadionie i powiem, że robi to wrażenie w erze postpandemicznej. Maccabi wygrało na wyjeździe, ale myślę, że dla kibiców wygrają również u siebie.
Maccabi win
Aarhus vs Larne- chyba jedna z największych niespodzianek. Pamiętam jak Grabara był bohaterem Aarhus, gdzie po karnych Duńczycy zameldowali się w eliminacjach pucharów. Po porażce w pierwszym meczu w Irlandii Północnej w rewanżu Duńczycy przed własną publicznością nie powinni zostawić złudzeń.
Aarhus win, awans
edit: żenada, ale ta czerwona kartka wiele przekreśliła
Aris vs Astana - Kazachowie wygrali pierwszy mecz, z tego co się nie mylę mecz był rozgrywany na syntetycznej murawie. Aris na własnym boisku w Salonikach powinien spokojnie wygrać z Kazachami. Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że Aris awansuje w tym dwumeczu. Pogoda oraz kibice dadzą gościom popalić.
Aris win, awans
Raków vs Suduva- szczerze nie wyobrażam sobie, żeby drużyna trenera Marka Papszuna nie przeszła do następnej rundy. Dobry mecz w Gliwicach oraz wcześniej zdobyty Superpuchar pozwala spokojnie myśleć o awansie. W pierwszym meczu podobno nie wpuszczono delegatów Rakowa na inspekcję murawy. Litwini nie powinni zagrozić polskiej ekipie. Mecz rozgrywany w Bielsku Białej jednak myślę, że sporo kibiców przyjedzie na Śląsk.
Raków win under 3.5
Osijek vs Pogoń- wątpię, że drużyny pójdą na wymianę ciosów. Pogoń w naszej lidze jest znana z dobrej defensywy i małej ilości bramkowych sytuacji. Osijek wygrał w Splicie z Hajdukiem gdzie przegrywał po pięknej bramce Livaji (polecam obejrzeć), natomiast Pogoń wygrała u siebie z Górnikiem, gdzie Kozłowski udowodnił, że ma papiery na wielkie granie. W pierwszym meczu było mało sytuacji, nie przypominam sobie, żeby była jakakolwiek niebezpieczna okazja bramkowa. Najrozsądniejszym wyjściem wydaje się
under 2.5.
Worskla vs Kuopio- w skrócie liga ukraińska, a liga fińska to spora przepaść, szczególnie, że Finowie grają na sztucznej murawie, dla mnie Ukraińcy nie powinni mieć problemu z wygraną w tym spotkaniu.
Worskla win/awans
Santa Coloma vs Hibernian- 0:3 w pierwszym meczu, Szkoci zapewne wyjdą drugim zespołem, bądź rotacją, bo pierwsza kolejka ligi szkockiej już w ten weekend. Jednak drugi zespół, bądź rotacja jest lepszy od tego z Andory. Dziwią mnie kursy na niestrzeloną bramkę przez gospodarzy, bo nie powinni mieć za wiele do powiedzenia w tym spotkaniu.
Obie drużyny nie strzelą gola /Santa Coloma nie strzeli gola
Rijeka vs Gzira- Chorwaci zapewne wyjdą w rotacji, jednak to i tak 5 półek wyżej od kluby z Malty. Podobna sytuacja co do meczu wyżej wymienionego. Kursy na brak bramki Gziry są dosyć wysokie, jak nie za wysokie, myślę, że rotacja Chorwatów jest w stanie wygrać spokojnie do 0.
Rijeka hcp -1,5/obie drużyny nie strzelą gola/ Gzira nie strzeli gola.
Milsami - Elfsborg- wielka różnica jakości, jak w dwóch przypadkach wyżej, jest wynik po pierwszym spotkaniu (0:4) i w przypadku drużyny ze Szwecji będzie rotacja, jednak myślę że Szwedzi i tak będą lepsi. Milsami ma problemy ze składem i nie powinni stworzyć za dużych problemów.
Obie drużyny nie strzelą gola/ Milsami nie strzeli gola
Ostatnie 3 typy ryzykowne z powodu pierwszego meczu, jednak kursy bardzo interesujące.
Pozdrawiam i zieloności!