Spróbujemy coś pograć z 1 rundy Pań po zaskakująco dobrych kursach.
Bertens - Hercog 1 @1.84 Betfan
Liczę na przełamanie Holenderki. która wraca do poważnej gry po ciężkiej kontuzji , której doznała podczas zeszłorocznego French Open po którym przeszła operację ścięgna Achillesa i zobaczyliśmy ją na korcie dopiero w Marcu. Nawet wyniki na mączce nie napawają optymizmem, w Madrycie 1 wygrana i porażka, ale mimo wszystko, Wielki Szlem to wielka motywacja i liczę , że forma przyszła właśnie w Paryżu. W końcu to półfinalistka tej imprezy i zawodniczka zmagająca się z kontuzją była w stanie dotrzeć w tamtym roku do 4 rundy. Rywalka , Hercog również najlepsze wyniki notowała na mączce, ale w tym roku nie wygląda to już zbyt kolorowo. Nie liczę wygranego
ITF, gdzie była najwyżej rozstawiona, bo to nie wyznacznik formy. To już nie to doświadczenie, i nie takie wyniki jak notowała w swojej karierze Holenderka. Obydwie zawodniczki zdecydowanie pod formą, ale klasa, doświadczenie po stronie Bertens, i myślę, że to powinno wystarczyć.
Van Uytvanck - Trevisan 2 @2.35 Betfan
Tutaj to już jestem kompletnie zdziwiony. Oczywiście, jedna i druga jeszcze w tym roku na mączce nie wygrały, więc będzie to mecz na przełamanie dla obu zawodniczek. Oczywiście piękność belgijska z większym bagażem doświadczeń i sukcesów w swojej karierze, ale kiedy to było. Ona od dawna jest pod formą, a na mączce to wygrywa sporadycznie. Styl Włoszki jest idealny pod mączkę, może nie da się tego oglądać, i rywalki muszą być bardzo cierpliwe, żeby pokonać Trevisan, ale jest to często skuteczne. Przypomnijmy zeszłoroczny Paryż, gdzie Włoszka osiągnęła życiówkę i awansowała do ćwiartki w Paryżu i przegrała dopiero z Igą, której w pierwszych gemach napsuła sporo krwi. Dla mnie spotkanie 50/50 z lekką przewagą dla Trevisian , bo nawierzchnia idealna pod nią.
Spróbuje również pograć
Kenin @2.42 - W końcu to zeszłoroczna finalistka i zawodniczka z topu. Ostapenko jak ma dzień to jest nie do zatrzymania, ale ma dużo przestojów, gotuje się główka, więc widząc taki kurs na wyżej notowaną rywalkę, próbuję.