MC - PSG
PSG over 2,5 kartki @2,32
Unibet
Zgodnie z założeniami. Grzeją się im głowy przy niekorzystnym wyniku. Mentalnie to drużyna, która jest na poziomie ligi okręgowej.
Verratti nie zawiódł, a i tak uważam że sędzia go oszczędził bo powinien go poczęstować jeszcze drugą żółtą kartką za ciągłe pretensje i podważanie decyzji sędziego. Szkoda bo można było go dołożyć do grania że złapie żk, kurs był chyba ok 2,80.
PSG to drużyna, która jak nie idzie i wynik meczu jest niekorzystny (tak jak w tym dwumeczu) to często szybko się denerwuje i zawodnicy zaczynają grać agresywnie i brutalnie. Na to liczę w tym spotkaniu.
Trochę statystyk jeśli chodzi o kartki PSG w obecnym sezonie, w meczach, w których doznali porażki:
- Lens - PSG 1:0 - 2 żk
- PSG - Marsylia 0:1 - 6 żk i 3 cz.
- PSG - MU 1:2 - 3 żk
- Lipsk -PSG 2:1 - 5 żk i 2 cz. po zółtych kartkach
- Monaco - PSG 3:2 - 3 żk i 1 cz.
- PSG - Lyon 0:1 - 4 żk
- Lorient - PSG 3:2 - 2 żk
- PSG - Monaco 0:2 - 4 żk
- PSG - Nantes 1:2 - 2 żk
- PSG - Lille 0:1 - 6 żk i 1 cz. po żółtych kartkach
- PSG - Bayern 0:1 - 2 żkrym
- PSG - MC 1:2 - 2 żk i 1 cz.
Statystycznie wygląda to całkiem nieźle. Na 12 meczów w 5 nie pokryli proponowanej linie. Wychodzi że w 58% meczów, w których doznawali porażki łapali więcej niż 2 żk. W meczu z Bayernem mieli wynik z pierwszego spotkanie więc grali dużo spokojniej, a i tak złapali dwie kartki. Myślę że jak Bayern wcześniej by strzelił pierwszą bramkę, albo wynik meczu w trakcie spotkania był by 0-2 to worek z kartkami by się rozwiązał.
Jedno mnie tylko niepokoi, a mianowicie sędzia dzisiejszego spotkania, którym jest Holender Kuipers. Jest to arbiter, który nie sięga zbyt często do kieszeń z kartkami, ale mam nadzieję, że stawka spotkania zrobi swoje i gorące głowy zawodników PSG zagrzeją się na tyle, aby złapać te trzy żółte kartki. Szczególnie liczę tutaj na Neymara i Verrattiego.