Ja za drobniaczki sobie puściłem AKO na
forbet z racji maxizysku.
Walia -
Czechy /
X2
Belgia -
Białoruś /
Belgia gol w obu połowach
Luksemburg -
Portugalia /
Ov 1.5 gola + ov 8.5 RR (zakł. specjalny)
Niemcy - Macedonia /
Niemcy ov 2.5
Anglia -
Polska /
1 (-1.5)
@22.503 forbet (po uwzględnieniu podwójnego zysku).
Nie będę się zbytnio rozpisywał z uwagi na to, że jest to taśma dla zabawy pod lepsze emocje do oglądania meczyków. Co do Czechów dobrze sytuację opisał
kamasutra10 w
Typach Dnia, problemy wewnętrzne, przedwczesnie opuszczenie zgrupowania przez 3 zawodników + tymczasowy selekcjoner. Do tego porażka z Belgami,z którymi Czechom udało się wygrać. Obecnie chyba lepsi piłkarsko, mocno naładowani o czym mówi choćby 2-6 z Estonią, wiadomo chłopcy do bicia, ale to też nie San Marino czy Gibraltar. W obliczu problemów Walijczyków i solidnej gry "Pepików" wydaje mi się, że nasi sąsiedzi nie przegrają dzisiejszego starcia.
Belgia mimo, że czasami zawodzi, no to tu włożyłem ją do kuponu z racji, że to moja ulubiona repra więc chyba z sympatii. Nie mniej to klasowa drużyna, która z całym szacunkiem do Białorusinów, powinna ich u siebie rozjechać 4/5-0. Z takimi zawodnikami, nawet wpół rezerwowymi powinni spokojnie coś wbić w pierwszej połowie a w drugiej dobić przeciwnika kontrolując spotkanie. Na 5 ostatnich spotkań na własnym obiekcie o punkty czyli pomijając mecze
towarzyskie udała im się ta sztuka aż czterokrotnie. Tylko w wygranym 2-0 meczu z Anglią nie wyszło. Wg mnie 1.50 z takim przeciwnikiem do tasiemki idealny kurs.
Co do meczu w Luksemburgu spodziewam się bicią głową w mur przez Portugalię podobnie jak z Azerami, czego efektem powinno być sporo rzutów rożnych. Bramki też jakieś powinny wpaść z tej racji, że jak wyżej kolega wspomniał Portugalczycy zapewne są podrażnieni sytuacją z meczu z Serbią i będą chcieli zdominować przeciwnika. Typ zabiją raczej 2 szybkie bramki, ale Luksemburg nie broni najgorzej o czym świadczy bilans ostatnich 4 spotkań, w których stracili zaledwie 3 gole - niemniej
Portugalia to dużo silniejszy przeciwnik niż
Irlandia, Katar czy Cypr.
Niemcy regularnie punktują, ale wydaje mi się, że jest delikatny przestój w ofensywie o czym może świadczyć minimalna wygrana z Rumunami na wyjeździe. Tu jednak grają u siebie i to z Macedonią, której owi Rumuni wpakowali 3 bramki. Wcześniej
Niemcy grali z Islandią, która wydaje mi się lepszą drużyną aniżeli ekipa z Bałkanów, a też zaaplikowali im 3 bramki. Spodziewam się meczu pod kontrolą podopiecznych Lowa i spokojną wygraną 3/4-0.
Co do tego meczu, to już każdy z nas sporo wie. Występ bez Lewego, Clichy'ego, a na domiar złego pozytywne wyniki otrzymali jeszcze Krycha i Piątkowski. Póki co są prowadzone rozmowy z UEFA czy Krychowiak jako ozdrowieniec będzie mógł zagrać - dowiemy się pewnie jutro. Mimo to, wciąż jesteśmy półke niżej od Anglików, którzy mają teraz świetne pokolenie młodzieży z kilkoma zawodnikami ze sporym doświadczeniem. Tacy zawodnicy jak Foden, Rice, Mount, Sterling czy Kane, którzy będą grać z przodu, będą sprawiali ogromne problemy Glikowi czy Bednarkowi, którzy są moim zdaniem zbyt mało zwrotni i zbyt wolni względem Anglików. Mogą pomagać sobie jedynie poprawnym ustawieniem a nawet tu wady ukazał nam mecz z Węgrami. Niestety nie spodziewam się niespodzianki na Wembley, ani też pogromu, 2-0, mooże 3-1 jak Piątek w końcu znajdzie drogę do bramki. Oczywiście, trzymam kciuki za Naszych, ale kurs na handi 2.07 z Polską, która nie gra obecnie najlepszej piłki to wg mnie prezent od buka.
Powodzenia