Zobaczymy jak będą miały się do tego problemy w serbskim związku:W Serbii zmienił się trener, ktory ma duze powazanie w kraju, zreszta pilkarze wypowiadaja sie o nim w samych superlatywach. Odmlodził kadre, nie powołał Kolarova czy Ljajica. Dla mnie Serbia to bierze, obstawiając mecze reprezentacji nie mozemy patrzec na zgranie zespołu bo jak ktoś ma się zgrać w 3 dni na zgrupowaniach, ktore sa tak rzadko ? Trzeba sugerowac się formą piłkarzy danego kraju, a Serbia nie ma sobie rownych: Tadic lider Ajaxu, Vlahovic mega forma, pisze z glowy, ale na ostatnie 12 meczy koło 8 bramek, Kostic lider asyst w Bundeslidze, Jovic odżył po powrocie do Frankfurtu i strzela az milo, Djuricic mega techniczny, talent z Sassuolo, Sergiej -krol srodka pola z Lazio, Lazovic ostatnio 3 mecze z rzędu z asystą w Veronie.
A Irlandia? Tutaj bedzie bez 9 graczy, bronić ma 19 letni bramkarz z rezerw Manchesteru City, nawet nie bede tego komentował, dodam tylko, ze ostatnie 7 meczy i 0 strzelonych bramek.. Serbia to bierze, tacy graczy musza w koncu zatrybić.
Belgia bez Hazarda i Witsela chyba pominąłeś, chociaż typu nie neguję, jeśli napoczną szybko wyspiarzy, myślę, że bezpieczniej ah-2 kurs podobny.Belgia - Walia
Powyżej 3.5 gola
3.1
Fortuna
Prawie pięć lat minęło odkąd te dwie drużyny się spotkały ze sobą po raz ostatni i to był ćwierćfinał mistrzostw Europy który Walia wygrała 3:1. Nie mam pojęcia czy gospodarze pałają żądzą rewanżu za tamto spotkanie ale na pewno będzie interesująco na boisku. Ze strony gości najważniejsze absencje to Ben Davies z Tottenhamu i Aaron Ramsey z Juventusu. To są poważne braki w składzie ale i tak nie spodziewałem się zwycięstwa gości. Belgia,pierwsza drużyna w rankingu FIFA,nie przegrała meczu w żadnych eliminacjach od 2015 roku kiedy to przegrali z ... Walią. W składzie na dzisiejszy mecz mamy Kevina De Bruyne,Romelu Lukaku czy Youriego Tielemansa. Środkowi obrońcy Belgii w kadrze na ten mecz to Vertonghen,Vermealen,Denayer,Alderweield,Mechele. Nie są to najlepsi defensorzy w Europie,w bramce na szczęście mają Courtouis ale myślę że młody skład Belgii z Garethem Balem może coś ustrzelić dzisiaj. Linia to powyżej 3.5 gola,szczerze? Belgia sama może pokryć tą linię. Walia ma obiecujący,młody skład z kilkoma perspektywicznymi piłkarzami. Jednak Belgowie mają jeszcze lepszych młokosów jak Saelemaekers z Milanu czy Jeremy Doku z Rennes. Po obu stronach barykady mamy mieszkankę młodości z doświadczeniem z przewagą kilku światowej klasy piłkarzy po stronie Belgów. Nikt nie potrafi tak poddawać jak De Bruyne, a Lukaku to prawdziwa bestia,to mnie najbardziej przekonuje dzisiaj,Tielemans ostatnio w kapitalnej formie,główny mózg Leicester w środku pola które zajmuje trzecie miejsce w Premier League. Belgia ofensywnie jest praktycznie najlepszą drużyna świata,ale generalnie ranking FIFA dowodzi że nią jest nietylko ofensywnie. Myślę że może tu być 3:1 lub 4:1 dzisiaj idę się w stronę overa.
Spróbuje też dokładny wynik 4:1
Kurs: 20
Fortuna
Brak Hazarda i Witsela nie wydaje mi się na tyle istotny żeby o tym wspominać,Hazard najlepsze lata ma już za sobą i jest wiecznie kontuzjowany a Witsel to tylko pomocnik których Belgia ma pod dostatkiem. Chodzi o gole więc jeśli De Bruyne będzie rozgrywał z Tielemansem z pomocą młodszego Hazarda czy Castagne na wahadle nie robi to żadnej różnicy. W ataku Lukaku czy ewentualnie Mertens albo na skrzydle więc też nie widzę różnicy. Belgia ma wszystko żeby tu strzelić 3 gole samaBelgia bez Hazarda i Witsela chyba pominąłeś, chociaż typu nie neguję, jeśli napoczną szybko wyspiarzy, myślę, że bezpieczniej ah-2 kurs podobny.
Jasne, że ma. Jednak szanse na gola Walii oceniam niżej i nie zdziwi mnie wynik 2 lub 3-0, a wtedy over nie pokryty, ale zobaczymy po fakcie jak wyglądał będzie mecz.Brak Hazarda i Witsela nie wydaje mi się na tyle istotny żeby o tym wspominać,Hazard najlepsze lata ma już za sobą i jest wiecznie kontuzjowany a Witsel to tylko pomocnik których Belgia ma pod dostatkiem. Chodzi o gole więc jeśli De Bruyne będzie rozgrywał z Tielemansem z pomocą młodszego Hazarda czy Castagne na wahadle nie robi to żadnej różnicy. W ataku Lukaku czy ewentualnie Mertens albo na skrzydle więc też nie widzę różnicy. Belgia ma wszystko żeby tu strzelić 3 gole sama
Już wczoraj Portugalia pokazała co wart jest ov 1.5 na faworyta, może wejść, , ale w dłuższej perspektywie będzie minus z takich trebli.Co sądzicie o takim treblu?
Hiszpania - Grecja -> Hiszpania over 1.5 @1.40
Włochy - Irlandia Płn -> Włochy over 1.5 @1.43
Węgry - Polska -> Polska z remisem @1.30
Gra bez podatku @1.14
ako: 2.97 na fortunie
Hiszpania i Włochy wiadomo, zdecydowani faworyci. Mysle ze rozpoczna eliminacje od pewnych zwyciestw ale kursy na bezposrednia wygraną dosc niskie, a takie over 1.5 bramki to juz chyba pewniej, zwazajac na sklad obu druzyn. Polska z podpórka to tak bardziej patriotycznie, wierze w zwyciestwo oczywiscie ale skoro mam stawiac pieniadze to podeprę to remisem