G2 vs FaZe
Rozgrywka w grupie B wchodzi już w kluczowy moment, dla niektórych zespołów są to mecze o pozostanie w turnieju. W tym pojedynku pod ścianą jest ekipa z amerykańskiej organizacji, która ostatnio przegrała dość niespodziewanie z NiP wynikiem 2:0. Aktualnie zajmuję 5 miejsce z ilością 3 pkt, do rozegrania zostały tylko dwa mecze. G2 po dobrym występie z NiP i rewelacyjnym z Vitality, gdzie oba te mecze drużyna ta wygrała 2:0, niespodziewanie przegrali z ENCE wynikiem 2:1. Lecz tak jak już wspominałem wyżej, zabrakło chłodnej głowy, przede wszystkim szczęścia, podejmowania dobrych decyzji i najbardziej wyborem map.
Jeżeli chodzi o wybór map, G2 w większości przypadków banuje overpasa, FaZe natomiast vertigo. Podejrzewam że FaZe pomiędzy wyborem nuke/inferno/mirage skusi się z pewnością na nuke, gdzie G2 ostatnio w pojedynku z ENCE było bardzo słabo dysponowane.
Jeżeli miałbym skłaniać się ku wybraniu faworyta, na FaZe spoczywa strasznie większa presja i muszą ugrać choć jedną mapę, którą przypuszczam że przez 2 dni trenowali.
G2 vs FaZe 2 +1.5 1.32
G2 vs FaZe 2 2
NiP vs mousesports
Pozwolę sobie skomentować ostatni mecz mysz przeciwko Vitality, wynik 14:6 dla mysz po stronie terro na duście i jeszcze to przegrali. Plus te niepotrzebne spiny nie pasujące do profesjonalistów, widać czasem że młodość i nerwowość wygrywa nad talentem.
NiP sprawił nam niespodziankę pokonując FaZe wynikiem 2:0. Jeżeli można coś powiedzieć o sytuacji w grupie, to to że ostatnie miejsce w tabeli zajmuję mousesports i nie ma już większych szans na walkę w play-offach. Odniosę się jeszcze raz do meczu z Vitality, myślę że ta mapa była w zasięgu, lecz ZywOo był w świetnej dyspozycji i na prawdę robił różnicę na mapie. Owszem w NiPie też mamy bardzo dobrych graczy jak nawwk, plopski czy Rez, lecz nie mają tej systematyczności i też miewają słabsze rozgrywki.
Mousesports walczy tylko o honor i aż o honor, bo jest to dość świeży skład, który musi się teraz zgrywać, aby w przyszłości odnosić znów sukcesy. NiP na aktualną chwilę jak dla mnie jest o wiele słabszą drużyną niż Vitality i również w tym zestawieniu pokusiłbym się o ugranie mapy przez myszy i o 3 mapową rozgrywkę.
NiP vs mousesports 2 +1.5 1.36
over 2.5 map 1.86
G2 vs FaZe 2 +1.5 1.32
NiP vs mousesports 2 +1.5 1.36
Vitality vs ENCE 1 1.37
AKO: 2.44
G2 vs FaZe 2 2
NIP vs mousesports over 2.5 map 1.86
AKO: 3.72