Polska- Wegry
Typ: 1 (+3,5)
Kurs: 1,87
GGbet
Piszę już dziś bo jutro mam dzień w terenie. Polacy podejmują Węgrów, faworytem buków i to dość zdecydowanym są Węgrzy, ja jednak szanse na ten mecz szacuję 45-55 na korzyść rywali, jednak widzę ukryty potencjał tej drużyny, który w moich oczach jeszcze do końca na tym turnieju się maskuje. Jak dla mnie zarówno Tomek Gębala jak i Szymon Sićko są nieco przyczajeni, uważam że jednego i drugiego stać na 8-10 bramek z drugiej linii ajk za dawnych lat Karol Bielceki w najmniej oczekiwanym momencie, kiedy nie szło inną strefą ładował pociski z 9-11 metra. Obaj mają piekielne rzuty, kwestia czasu kiedy wezmą ciężar zdobywania bramek na własny grzbiet. Nieco obawiam się o głowę Szymona bo mam wrażenie że czasem jest takim Zbyszkiem Bartmanem piłki ręcznej, jak idzie to jest fenomen a jak 2-3 piłki zepsuje to już jest kaplica. Poza tym liczę że trener postawi od początku na Majdzińskiego, który jak dla mnie o klasę przewyższa Przybylskiego, który szczerze mówiąc to nie za bardzo wiem co robi w tej reprezentacji. O skrzydła się za bardzo nie boję bo jest Arek i Michał na prawym i Krajek z Czuwarą na lewym, takż obsada podwójna na d=fajnym poziomie, no i mimo braku Syprzaka koło spisuje się znakomicie, głównie za sprawą Gębali, ale zarówno Walczak jak i Dawydzik potrafią z klasą zastąpić lidera na kole. Między słupkami jak nie Loczek to Wyszu potrafią się znakomicie wpasować i uzupełniać jak jednemu nie idzie. Największa zagadka i obawa tej reprezentacji to środek rozegrania, gdzie jak na razie dzielnie spisuje się Michał Olejniczak, jednak brak dla niego zmiennika. Michał to młody zawodnik i na pewno opoka kadry na lata, ale powinien mieć zmiennika, który potrafi dać odsapnąć po kilku ciężkich akcjach, czy zastąpić na poziomie jak nie idzie. Tego mi tutaj brakuje, Jednak widzę w tej kadrze ducha walki i team spirit, którego nie widziałem od lat i czasów Siódmiaka i Jurasika w zespole. Teraz widać w chłopakach wolę walki a nie szwędanie się po parkiecie jak było jeszcze 2-3 lata temu. Wierzą w ten projekt i wierzę w nawet wygraną z Węgrami, którzy na pewno są bardziej doświadczonym zespołem, ale ta młodość i nieobliczalność Naszej kadry w mojej oceni może jeszcze przynieść nam wiele radości.
Co do typów, to nawet jak nie uda się osiągnąć kompletu punktów to nie wierzę w jednostronne spotkanie, moim zdaniem będzie to gol za gol i zadecyduje dyspozycja dnia i może trochę szczęścia, cztery bramki różnicy na tym poziomie to sporo i nie sadzę aby aż tak źle ułożył się mecz Naszych chłopaków.
Drugi typ jaki proponuję to:
Węgry under 28,5 @ 1,72
Fortuna
Jak dla mnie Polacy mają jedną z lepszych defensyw na tym turnieju, poza Szwedami i Francuzami. Poza Loczkiem i Wyszomirskim fajnie prezentuje się defensywa z braćmi Gębala na czele. Twarda walka i konsekwencja w podejściu do rywala daje efekty.
Tak naprawdę buki mega faworyzują Węgrów, tylko z kim oni grali na tym turnieju???
WZP ??? totalny egzotyk
Urugwaj ??? trzeci świat piłki ręcznej
Niemcy? zawsze klasa ale jednak na tym turnieju bez trzonu zespołu
no i osłabiona
Brazylia, którą Polacy zjedli.
Uważam że zobaczymy ciekawy pojedynek i kurs na Polaków na poziomie ponad 4.00 a nawet 5,50 w Coolbet to może nie promocja ale na pewno kurs warty ryzyka. Ja ustawiając kursy dałbym 1,8-2,3 na korzyść Madziarów i nic więcej.
Jak będzie, przekonamy się jutro.
DO BOJU POLACY!!!
Kogo niby wyrzucają swoją porażką?? Norwegów?? Norwegowie połykają Islandię i meldują się dalej.