Korzystając z okazji, że mam masę czasu na nocce w pracy podzielę się już dziś moim punktem widzenia na nadchodzącą kolejkę i zacznę dyskusję w temacie. Mam już pewną jasność po wtorkowych meczach w lidze mistrzów, a mecze dzisiejsze w znaczącym stopniu mojej optyki nie zmienią, bo tutaj niewiele może mnie zaskoczyć. Zaznaczam, że pierwszy podany typ zawsze jest tym głównym którego gram na kuponach, ale czasem i singlach jak kurs zadowalający, a pozostałe też gram, ale już raczej singlami.
Wracając jeszcze do kolejki ostatniej, to gdyby nie ten "czarny piątek" to byłoby całkiem nieźle, ale przynajmniej już człowiek wie, że ten chory sezon covidowy to jednak będzie ciężki kawałek chleba pod względem typerskim dla każdego z nas.
Spezia - Lazio
bts @ 1,70
1x i bts @ 3,40
Lazio nie dojeżdża kondycyjnie, a mamy dopiero grudzień, więc jest bardzo ciekawie. Im dłużej pozostaną w pucharach, tym większe niespodzianki będziemy widywać w spotkaniach zespołu z Rzymu, ale tu akurat mocnych nie będzie, bo wiele zespołów ma problem. W końcu ledwo skończyliśmy przyśpieszony sezon i już mamy następny. Inzaghi lepi z tego co ma, a ma generalnie zajechaną poprzednim sezonem ekipę, która do końca dawała z siebie wszystko, na tyle ile była w stanie. Lazio po spotkaniach w lidze mistrzów miało Bologne która miała słaby start i jakoś to poszło, potem była męczarnia z Torino i wyrwanie zwycięstwa w ostatnich minutach meczu, co akurat wyczynem nie jest, bo byki zmieniają się w byczki w praktycznie każdym meczu. Potem było oddychanie rękawami w 70 minucie podczas meczu z Juve, ale w Turynie zamiast Covida jest jakaś pandemia frajerstwa więc jakoś ten punkt wyszarpali. Natomiast co było w ostatniej kolejce to już każdy zainteresowany
serie A widział. Obrona spała w pierwszej połowie, a jak De Paul odpalił na dobre to i Udinese nabrało wiatru w żagle i skończyło się wiadomo jak. Nie umniejszam niczego gościom, bo chyba już się ogarnęli po maraźmie z początku sezonu i wrócą na dobre tory, ale tak nie do końca wynik to była tylko i wyłącznie ich zasługa, bo Lazio było niezwykle gościnne przy piąteczku Co by nie mówić słabe to było spotkanie w wykonaniu Lazio i raczej tak to będzie wyglądało w tym sezonie, że dobre spotkania będą przeplatane tymi totalnie nieudanymi. Być może przeceniam Spezie, w końcu po raz kolejny nawet nie widziałem ich spotkania, ale wiadomo, że beniaminki mają to do siebie, że do pewnego momentu jak jadą na świeżości to nawet dają radę, a jak później przychodzi kryzys to ciężko z niego wyjść. Spezia zatem wykorzystuje ten początkowy dobry wiatr który złapała i jakoś tam punktuje, co najważniejsze strzelają bramki , a o to mi najbardziej tutaj chodzi. Chłopaki grają bez kompleksów i to mi się podoba, wydaje mi się że spokojnie są w stanie nawet zremisować to spotkanie, a już na pewno strzelić bramkę, bo obrona Lazio na pewno coś odstawi jak to mają w zwyczaju. Lazio ma przed sobą ważny mecz z Dortmundem i tutaj nie będzie oszczędzania się na to spotkanie, oni muszą wyjść najlepszym co mają i gryźć trawę, a już w sobotę trzeba pomęczyć się z beniaminkiem na jego stadionie. Niby te wyjazdy rzymian jakoś specjalnie nie martwią bo wiedzie im się na nich całkiem nieźle, ale jednak czynnik zmęczenia może być tutaj decydujący. Stawiam zatem na bts w tym spotkaniu, a dodatkowo zaryzykuję na delikatną niespodziankę i pójdę w stronę gospodarzy.
Juventus - Torino
Juventus @ 1,44
Juventus wygra i Ronaldo strzeli @
forbet jeszcze nie dał kursu na taki zakład, a on na pewno będzie więc można próbować
Straszne to będą derby. Juventus rozsypany, Torino nieogarnięte także wielkiego widowiska bym się nie spodziewał. Spotkania raczej opanowane przez graczy Starej Damy i nie wietrzyłbym tutaj niespodzianki przy tak słabej formie Torino. No chyba, że zawodnicy faktycznie nie dogadują się z Pirlo jak to podają gazety, a jak już coś takiego do prasy wychodzi to zawsze musi być w tym trochę prawdy. Juventus obecnie jest w stanie wygrywać tylko i wyłącznie na własnym stadionie i ten atut własnego boiska może być tutaj decydujący. Martwi brak AlVARo, ale wraca Ronaldo to jakoś sobie chłopak poradzi, bo na Dybale raczej liczyć nie można. w Juve brakuje piłkarzy z charakterem i to jest widoczne, ale akurat na derby ktoś powinien ich zmotywować, bo ewentualna wpadka w tym meczu może skutkować trzęsieniem ziemi w tej części Turynu. Oczywiście gdyby Dybala trafił setkę którą miał w pierwszej połowie, to rozmawialibyśmy prawdopodobnie w innych nastrojach bo Benevento by się z wyniku 0-2 z pewnością nie podniosło, zresztą bramka którą strzelili też była jakaś taka z przypadku i niczego nie zmieni że strzał był naprawdę niezły. Tyle że w zasadzie zagrożenie stwarzali po stałych fragmentach, bo składnych akcji było tam jak na lekarstwo. Torino natomiast tak jak się spodziewałem całkiem niezła pierwsza połowa i potem zaćmienie na 10 minut i tylko remis, a Samdoria nie grała niczego wielkiego, więc dalej problem jest ten sam, czyli głowa i niemożność domykania spotkań w ich wykonaniu. Juve niby dalej z problemami w defensywie bo Cheillini znów wypadł na jakieś 10 dni, ale wraca Bonucci więc z młodym Holendrem powinni defensywę ogarnąć. Trochę martwią przebijające się do pracy informacje o braku kontaktu Pirlo z zespołem, a jak już coś takiego się pojawia w prasie to raczej na pewno coś w tym prawdy jest. Jednak tutaj mamy spotkanie derbowe i o żadnym odpuszczaniu nie może być mowy.
Inter - Bologna
bts @ 1,54
Inter żyje i z sytuacji beznadziejnej, dzięki nieporadności Realu, może spokojnie patrzeć na następny tydzień. Conte z kolei triumfuje bo wyszydzany Darmian prawdopodobnie wygryzie ze składu Hakimiego. Taki casus Cancelo jak grał w Juve, czyli genialny z przodu, a tyle dziur z tyłu, że nie było komu tego łatać. Niemniej na pewno pójdą jakieś rotacje i w spotkaniu z Bologna spodziewam się bramek. Oba zespoły mają kim postraszyć, a Bologna jeżeli tylko zagra na swoim normalnym poziomie powinna spokojnie też coś ustrzelić. Bologna dopiero co przerwała serię meczy ze straconą bramką, także może nabijać licznik od nowa. Darmian pewnie odpocznie bo Conte będzie go potrzebował na Szachtar, więc zagra Hakimi, więc wahadła znów będą najsłabszym punktem ekipy z Mediolanu. Wystarczająco dużo miejsca, żeby pograć kontrą i zdobyć bramkę.
Udinese - Atalanta
Udinese wygra przynajmniej jedną połowę @ 2.10 ZWROT
Tutaj możemy rzucić monetą równie dobrze i stwierdzić, czy Atalanta się po Udine przejdzie, czy też będzie męczyć bułę i nic z tego nie będzie. Strasznie nieprzewidywalny zespół i mimo że pięknie się na nich patrzy to czasem sam nie wiem co tam jest nie tak. Po wczorajszym meczu dodatkowo jest jakiś kwas między Gaspem a Gomezem, więc to dobrze nie wpłynie na przygotowania do meczu. O gospodarzach kilka zdań trochę wyżej więc nie ma co się powtarzać, albo potwierdzą, że na dobre wyszli z dołka, albo okaże się że to były tylko chwilowe podrygi. W każdym razie jakbym miał zaufać Atalancie po meczu w tygodniu który był rozegrany w słabym stylu, z perspektywą ważnego meczu w środku kolejnego tygodnia, to musiałbym upaść na głowę. Dlatego też troszeczkę pod prąd z delikatnym zapasem na wygranie tylko jednej połowy, w końcu jak udało się to Duńczykom to czemu miałoby nie dać rady Udinese.
Crotone - Napoli
Napoli wygra do zera @ 2,41
Ekipa badziewiaków i Napoli w gazie - to się nie może dobrze skończyć dla tych pierwszych. Zaimponowali mi gracze z Neapolu grając na zero z tyłu z Romą, tam wszystko funkcjonowało tak jak powinno. Mimo że wyjazd to zaryzykuję się postawić, że Napoli bramki nie straci, bo że wygrają to jest sprawa raczej oczywista. Najgorsza ligowa ofensywa (6 bramek w 9 meczach) nie powinna zrobić większej krzywdy przyjezdnym. Nie ma co się rozpisywać, to trzeba grać, jak nie wpadnie jakiś farfocel po rzucie rożnym, czy innym wolnym to o wejście tego typu jestem spokojny.
Nad resztą spotkań jeszcze myślę, jak mi coś wpadnie to się podzielę