KONKURS INDYWIDUALNY
Choć jest dzisiaj parę ciekawych par czy innych propozycji do przeanalizowania i pogrania, to w zasadzie ja odpuszczam.
Przewidywana siła wiatru w godz. 16-18, to 5-6 m/s. Szykuje się duża loteria, a mam wątpliwości czy uda się w ogóle rozegrać
konkurs. Niewykluczone, że zobaczymy tylko 1. serię.
Rzuciła mi się w oczy jednak jedna para, o czym więcej poniżej.
Hula vs
Kot -> @2.41,
Fortuna
Z 3. serii skoków, które odbyły się w czwartek, dwukrotnie lepszy w tej parze okazał się co prawda Hula, ale warto przyjrzeć się dokładnie odległościom i warunkom w jakich oddawali swoje próby. W czasie 1. treningu Hula skoczył 3.5 m dalej w podobnych warunkach, z tej samej belki, na 2. treningu Kot oddał skok o 8 m dłuższy, w nieznacznie lepszych warunkach i również z tej samej belki. W kwalifikacjach osiągnęli tę samą odległość, tj. 111.5 m, lecz Kot skakał w lepszych warunkach.
To co chciałbym podkreślić, to fakt, że to właśnie Kot potrafił oddać dłuższy skok w czwartek, tj. 120 m. Dzisiaj Hula będzie startował jako 19., a Kot jako 21. skoczek, więc powinni znów oddawać skoki z tej samej belki i pomimo przewidywanej loterii, prawdopodobnie w podobnych warunkach. Dla mnie ta para to 50/50, więc idę w stronę Kota. Jako ciekawostkę jeszcze zaznaczę, że według
forBET faworytem w tym starciu jest właśnie Kot i u nich widnieje kurs @1.80.
PŚ w Wiśle: Czas na konkurs indywidualny (lista startowa)
PŚ w Wiśle: Kamil Stoch wygrywa kwalifikacje, 11 Polaków w konkursie
PŚ w Wiśle: Kraft i Eisenbichler górą na treningu, Stoch i Murańka w czołówce