Polska - Holandia 1:2 (3żk)
Polska powyżej 2,5 kartki, @2,14 Unibet
obie strzela, @1,63 Betsson
Miałem nie ruszać tego spotkania, bo ciężko coś sensownego wybrać po takiej kompromitacji jaką nam zafundowali Polacy w spotkaniu z Włochami, większość gra w stronę Holandii i jest to sensowny wybór, bo raczej goście zgarną komplet punktów, ja jednak tradycyjnie nie zagram przeciwko Polsce. Są już składy, na papierze nie wygląda to źle, fajnie, że od początku wystąpi Płacheta, który jest chyba największym wygranym tego zgrupowania. Atmosfera może i nie jest najlepsza, ale nie wierzę, że Polacy przejdą obok meczu, żeby zagrać przeciwko trenerowi, może trochę naiwnie, ale gra z orzełkiem na piersi zobowiązuje i liczę, że nikt nie odstawi nogi, w końcu reprezentują kraj a nie trenera. Wybrałem typ na powyżej 2,5 kartki naszej reprezentacji właśnie z powodu tego, że liczę, że będą chcieli zmazać choć trochę plamę po niedzielnym "wyczynie". W pierwszym spotkaniu w
Amsterdamie otrzymali 5 żółtych kartek, w kolejnych 4 spotkaniach regularnie po 2 żółte, a w niedzielę, w sumie 3 żółte, w tym dwie Góralskiego co w konsekwencji dało czerwoną. Drugi typ dla lepszego oglądania to obie drużyny strzelą, teoretycznie gorzej niż w niedzielę nie może być, gramy u siebie fakt, że bez kibiców, ale chyba dwóch takich słabych spotkań nie rozegramy i jeżeli nawet przegramy to mam nadzieję, że po walce.