Sobota - Filipek - Filipek przez decyzje 2,35
Zdecydowanym faworytem tej walki jest Fifi. Jest dużo młodszy i prowadzi według mnie bardziej sportowy tryb życia. Sobota dawniej znał się z Materlą i ponoć coś tam ćwiczył, ale jednak ma swoje lata. Fifi raczej nie jest w stanie znokautować Soboty, który będzie chciał swoich szans szukać w parterze. Sobota ma zszarganą opinię i jak odklepie tylko pogorszy ją. Myślę, że da z siebie wszystko i przegra przez decyzję sędziów na co jest fajny kurs.
Don Kasjo - Najman - Kasjo przez decyzję 3,75 lub Najman w I rundzie 5,50
Wbrew pozorom faworytem jest Don Kasjo. Jest młodszy, szybszy i według mnie po prostu lepszy. Najman ma dodatkowo swoje problemy zdrowotne. Ostatnio ich spina jeszcze bardziej się zazębiła, przez słowa Kasjo o rzekomym romansie Najmana z Godelwską. Myślę, że to może tylko i wyłącznie pomóc Kasjowi, który będzie musiał wytrzymać nawałnice ciosów Najmana, a później spokojnie punktować swojego oponenta. Kurs fajny. Można również próbować atakować Najmana w pierwszej rundzie, bo jak nie wtedy to wcale.
Tyborski - Arab - Tyborski przed czasem 1,55 lub Tyburski II runda
Według mnie pewniak gali. Tyburski jeżeli chodzi o stójkę wyrasta na jednego z najlepszych zawodników federacji. Dostał Araba, którego zniszczy. Tybori kopie niesamowicie mocno, co dość szybko powinno osłabić Araba. Dodatkowo chce udowodnić coś Kasjuszowi, więc musi to kończyć szybko i łatwo. Spodziewam się jego zwycięstwa. Zaryzykowałbym również wygraną Tyboriego w II rundzie z racji, że okopane nogi Araba, mogą właśnie na II runde po zejściu adrenaliny odmówić mu posłuszeństwa, a kurs 5,00 kusi.
To moje głównie propozycje. Dodatkowo Value szukałbym u Zusje przez decyzję (4,50) , Piotr Pająk przez decyzję (2,15) oraz Szeliga przed czasem (2,15 ewentualnie w II rundzie 6.00 ). Hejter - Mortalcio odpadają, Dubiel - Błoński tym bardziej, Ferrari - Wiewiór nie zdziwi mnie decyzja, Szewczyk powinien przegrać z Fallem.
Skrótowo opiszę: Zusje ma zadziorność i nic jej nie powstrzyma. Dagmara nawet jak będzie lepsza to może albo odklepać gdy zacznie krwawić i boleć, albo będzie dawała się obijać. Wzrok i zachowanie Zusje może dać jej handi w klatce i idę w jej stronę. Pająk jest zdecydowanym faworytem, ale Alan ponoć na treningach wygląda jak zawodowiec, tylko nie umie tego pokazać w klatce. Pająk to wygra, ale myślę, że Alan nie da się łatwo i powalczy do końca. Szeliga jest dynamicznym zawodnikiem z dużym sercem. Jeżeli nie ustrzeli go szybko Bestia to nie widzę go w kolejnych rundach z racji słabszej kondycji. Spodziewam się jako takiego wytrzymania pierwszej rundy przez obu i dzięki swojej dynamice Szeliga pokona Bestię w II rundzie.
Co do Ferrariego jest faworytem, ale Wiewiór zrobił duży postęp. Nie oszukujmy się, technicznie Wiewiór jest lepszy, ale Ferrari ma to coś co może pozwalać mu wygrywać te walki. Z pewnością zada więcej cisów od Wiewióra, a ten będzie czekał na swoje szanse. Jednak nie widzę Ferrariego na deskach, tak samo jak Wiewióra, ale może się pomylę. Fall powinien wygrać z Szewcem i myślę o zwycięstwie na decyzje. Jednak wydaje się dużo lepszy, ale nie przekonuje mnie w tej walce nokaut. Reszta dla mnie jest śmiesznymi walkami bez faworytów.