Zdziwiony jestem tym, że dzisiaj na 24 spotkania każdy próbuje typować mecz Lecha. W związku z sympatiami i nadziejami kibicowskimi w typowaniu takich meczów ciężej o obiektywizm. Ja skupię się na kilku innych spotkaniach
Dundalk - Molde Typ: Drużyna z większą ilością żółtych kartek: Dundalk Kurs: 2.24
Pierwszy mecz i będzie nietypowo. Spróbuję pograć typ, że zespół gospodarzy otrzyma w tym meczu więcej żółtych kartek. Kursy zostały wystawione na to zdarzenie niemalże po równo i widzę w tym typie value. Patrząc na statystyki, widać, że zespół Molde w rodzimej lidze łapie sporo tych kartek. Dundalk nie koniecznie. Lecz porównując obie ligi, łatwo można dojść do wniosku, że sędziowanie na wyspach pozwala na dużo ostrzejszą grę i stąd te różnice. Uważam, że zespół gości jest bardziej poukładany, to on będzie prowadził w tym starciu grę a gospodarze będą musieli nierzadko odnosić się do nieprzepisowych zagrań. Granie na kartki, nigdy nie stawia typów w kategorii pewniaków, ale przy tych kursach za mniejszą stawkę spróbuję.
Rapid Wiedeń - Arsenal Typ: Obie drużyny strzelą gola Kurs: 1.65
Według mnie jeden z pewniejszych typów na dzisiejszą kolejkę. Rapid gra w tym sezonie bardzo dobrze i obok Salzburga jest głównym kandydatem do tryumfu w rodzimych rozgrywkach. Szczególnie dobrze wyglądają ich formacje ofensywne. Do Austrii przyjeżdża dość mocno faworyzowany Arsenal. Ja mam pewne wątpliwości co do pewnej wygrane drużyny gości w tym spotkaniu. Owszem różnica klas jest na pewno widoczna, lecz często bywa tak, że drużyny z Pl szczególnie w fazie grupowej
LE na wyjazdach nie grają na 100%. Arsenal w ostatniej kolejce podejmował Man City a już w niedzielę będzie musiał się zmierzyć z Leicester. Upatruje w tym szansy dla drużyny gospodarze, ale bezpiecznie gram BTTS.
Tottenham - LASK Typ: Tottenham -1 Kurs: 1.71
Znając mentalność Mourinho jestem przekonany, że Tottenham wyjdzie na ten mecz w stosunkowo mocnym zestawieniu. Jeśli tak się stanie to gospodarze powinni się uporać z Austriackim zespołem w miarę gładko. Goście poprzedni sezon mieli wyśmienity lecz jak wiadomo po takim sezonie po zawodników zgłaszają się Europejskie kluby i trochę skład został przemeblowany. Mam nadzieję, że Tottenham zagra choć na 60% swoich umiejętności i pokona niewątpliwie słabszego rywala a na każde ewentualne trafienie odpowie dwoma golami