Jeśli chodzi o Niemców to dawno nie widziałem takiego dziwnego meczu. Tak jakby grali od niechcenia. Tylu podań do tyłu czy wszerz boiska to dawno nie widziałem. Strasznie irytująca gra z ich strony. Zero pomysłu, albo po prostu chęci do gry.13.10.2020 Ukraina- Hiszpania
Typ: Hiszpania over 6 RR (linia azjatycka)
Kurs: 1,81
Marathonbet
Stawka 6/10
Jutro Ukraina podejmuje Hiszpanów, w mojej ocenie zapowiada się jednostronne spotkanie. Nie doszukałem się informacji, czy część zawodników, których zabrakło w spotkaniu z Francją dołączyła do składu, jak coś się pojawi to postaram się uzupełnić.
Niezależnie od osłabień Ukrainy, Hiszpanie są zespołem o klasę lepszym, powinnni od początku ruszyć do ataków na zespół Szewczeniki, co przełoży się na rzuty rożne.
Rzućmy okiem na statystykę cornerów w ostatnich meczach z silnymi zespołami:
we wrześniu przeciętni Szwajcarzy nabili im 5 cornerów a Hiszpanie aż 9, ubiegłotygodniowe spotkania to 8 rogów Francji i 7 Niemców.
W związku z powyższym uważam że Hiszpanie spokojnie są w stanie pokryć linię 6 rogów, i tak też próbujemy....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13.10.2020 Niemcy- Szwajcaria
Typ: Niemcy (-1) AH
Kurs: 1,72
Unibet
Stawka 6/10
Niemcy w nieco dziwnym składzie ograli osłabioną Ukrainę, lecz na jej terenie i tylko 2-1. Uważam że spotkanie w Niemczech ze Szwajcarią będzie wyglądać inaczej. Jestem przekonany że Loew w końcu da szansę pograć od pierwszej minuty Wernerowi i Havertzowi. W meczu z Ukrainą, Niemcy wyszli ustawieniem z 6 pomocnikami i Gnabrym na szpicy, więc dla mnie mega marnotrawstwo potencjału na ławce, gdzie zasiedli Werner, Havertz, Brandt.
Spodziewam się jutro bardziej ofensywnej "11" i walki o zwycięstwo od pierwszej do ostatniej minuty, tym bardziej że w pierwszym spotkaniu w Szwajcarii padł remis, co nie jest chwalebnym wynikiem naszych zachodnich sąsiadów.
W Chorwacji nie zagra zawieszony za kartki Marcelo Brozovic.Ja mam - 2 DNB 1,6
Myślę, że przegrać nie przegrają, a jest duża szansa na wygraną
Pozwól, że na pytanie do panów - odpowie Ci "pani".Witam. Panowie, co myślicie o naszym meczu z BiH? Wydaje się, że wygramy, a kurs kuszący.
Ruddy nie rzuca kartkami na prawo i lewo, więc byłbym ostrożny. Poza tym inaczej się sędziuje ligę francuską gdzie grają bardzo twardo i czasem wręcz brutalnie, a inaczej reprezentacje. Niemcy to jednak drużyna która ma pewną kulturę gry. Oczywiście złapać 2 kartki to niewiele, ale Liga Narodów nauczyła mnie że nawet jak jest ewidentny mecz na kartki to nie można być pewnym, że one padną. Poniżej statsy Buqueta z meczów reprezentacyjnych:A ja podpowiem coś innego ponieważ czuję w kościach wtopę Niemców.
Niemcy over 1,5 kartki zołtej @2,31 w efortunie.
Powiem tak, 2 kartki to powinny być przy minimum zaangażowania w wyrównanym meczu międzypaństwowym, zwłaszcza jak wynik im będzie nie pomyśli a Szwajcarzy będą mogli kontrować. Patrzę ostatnie mecze Niemców po przewie wirusowej to 3/4, tylko z Hiszpanami nie pokryli tej linii, tak to te 2 kartki były. Sędziuje Francuz Buquet którego nie kojarzę wdg statystyk oscyluje kolo 3/4 kartek na mecz.
Nie mówię żeby stawiać domy ale za drobne można spróbować bo moim zdaniem kurs mocno zawyżony.
13/10/20 | UNL | Niemcy | 20 : 45 | Szwajcaria | ||
14/11/19 | EME | Portugalia | 6 - 0 | Litwa |
| Zobacz wydarzenia |
15/10/19 | TOW | Algieria | 3 - 0 | Kolumbia |
| Zobacz wydarzenia |
09/10/19 | TOW | Niemcy | 2 - 2 | Argentyna | Fourth official | Zobacz wydarzenia |
23/06/19 | MEU | Denmark U21 | 2 - 0 | Serbia U21 | Fourth official | Zobacz wydarzenia |
22/03/19 | EME | Bułgaria | 1 - 1 | Czarnogóra |
| Zobacz wydarzenia |
16/11/18 | UNL | Słowenia | 1 - 1 | Norwegia |
| Zobacz wydarzenia |
14/10/18 | TOW | Szkocja | 1 - 3 | Portugalia |
| Zobacz wydarzenia |
11/09/18 | UNL | Bośnia i Hercegowina | 1 - 0 | Austria |
| Zobacz wydarzenia |
26/03/18 | TOW | Portugalia | 0 - 3 | Holandia |
| Zobacz wydarzenia |
Jednak trzeba pamiętać o tym, że dla Bośniaków to 3 mecz w odstępie 6 dni Najpierw, w czwartek 120 min z Irlandia Płn w barażu o ME, potem w niedzielę prestiżowy mecz u siebie z Holandią (0:0), no i teraz wyjazd na mecz z Polakami. Ja uważam, że jutro powinniśmy wygrać i głównym argumentem jaki stawiam za swoją tezą jest nie fajna gra Modera, Jóźwiaka itp tylko właśnie fakt, o którym wspomniałem w pierwszym zdaniu.Ogólnie rzecz ujmując, jest to spotkanie z gatunku gdzie dosłownie każde rozstrzygnięcie jest możliwe i nie będzie niespodzianką.
Kurs w granicach 1.70/1.80 na zwycięstwo Polaków jest według mnie zbyt niski aby ryzykować.
Uważaj z Macedonią.Włochy - Holandia 1 @ 2.00 Fortuna
Zastanawiałem się nad tym spotkaniem w kontekście typów dnia aczkolwiek myslałem o opcji -hc 1.0 ze wzgledu na wyższy kurs . Ostatecznie wybrałem cos innego ale czyste win gospodarzy jest dla mnie bardzo możliwe. Włosi w meczu przeciwko naszej drużynie rozczarowali mnie jedną rzeczą. Zagrali jak " Barca" chcąc wejść do bramki z mnogością zagrań na jeden kontakt w obrębie naszej szesnastki i było to nad wyraz widoczne. Przewyższali nas techniką i kulturą gry ale nie pomogło to im w zwycięstwie. Myślę że gdyby użyli prostszych środków w sensie zwyczajnych uderzeń na bramkę odniesliby lepszy skutek w postaci wygranej. Dziisiaj ich rywalem Holandia grajaca zblizony furbol pod względem techniki i myślę że gospodarzom o dziwo będzie łatwiej niż z nami. Grają w domu , o pierwsze miejsce w grupie , mają argumenty by pokonać Oranje i sadze że tak się stanie.Holendrzy w meczu z Bośnia nie zachwycili i dla mnie zdecydowanym faworytem do wygranej w tym pojedynku są Włosi.
Macedonia - Gruzja 1 @ 2.20 Fortuna
Pisałem o tym spotkaniu w typach dnia tutaj zagram opcję bezpieczniejszą czyli czyste win gospodarzy. Mecz teoretycznie o pierwsze miejsce w grupie i sądzę że gospodarze tego nie zmarnują. Uważam ich za solidniejszy zespół a na pewno daję im więcej szans gdy grają u siebie. Gruzja ciut poprawiła swoją grę w stosunku do tego co prezentowała 2-3 lata temu ale w tym spotkaniu zejdzie pokonana. Zwycięstwo gospodarzy przybliży ich mocno do wygrania grupy i awansu, myślę że to wykorzystają.
Niemcy - Szwajcaria BTTS / +2.5 @ 1.96 Fortuna
Pisałem o tym spotkaniu w typach dnia stawiając na over 1.5 gola ze strony Szwajcarów. Tuta j proponuję opcję bezpieczniejszą . Niemcy w domu zawsze są faworytem niezależnie od tego z kim grają , natomiast Szwajcarzy mają już na tyle wyrobioną markę w Europie że sa w stanie nawiązać walkę z takim zespołem. Potwierdzili to w meczu w domu ( 1:1) gdzie byli wyrównanym partnerem , mogli nawet wygrać. Szwajcaria gra ofensywną piłkę niezależnie od przeciwnika. Dzisiaj zapewne zrobi to samo bo nie mają respektu przed takim rywalem za to posiadają odpowiednich graczy, wręcz odwrotnie zechcą zapewewne udowodnić że stać ich na dużo. Jestem przekonany że coś ustrzelą dzisiaj , nawet nie wykluczam zdobyczy punktowej.
CDN...za 30 minut....
Uważaj z Macedonią.
„
Squad update for game
Out
Musliu (red card ban)
Ademi (injury)
Bardhi (yellow cards ban)
Bejtulai (injury)
Tosevski (injury)
Hasani (allowed to leave early)
Questionable
Dimitrievski (had false positive COVID test, but not sure if he'll be cleared in time)
Spirovski (injury)”
Do tego Elmas.
Czarnogóra- Luksemburg
X2 2.07 @iforbet
Wszedzie max 1.90, wiec biore na Forbecie. Luksemburg w pierwszym meczu totalnie zdominował Czarnogóre, dopiero czerwona kartka pod koniec meczu + rzut karny zadecydowaly o zwyciestwie gości. Tutaj dla mnie Luksemburg spokojnie jest w stanie wywiezc remis. Po pierwsze to nie są takie ogórki, wystarczy spojrzeć na graczy w jakich ligach grają, dwojka najlepszych graczy to graczy Young Boys i Dynama Kijów. Ten pierwszy Martins grający w Szwajcarii wraca po zawieszeniu za czerwoną kartke i napewno bedzie mega wzmocnieniem. Do tego dochodzą tacy graczy jak Thill czy bramkostrzelny Sinani.
Drużyny z Luksemburga zrobiły mega postęp w europejskich pucharach, nie odpadaja w pierwszych rundach. Jak dla mnie na ten moment liga Luksemburga to troszke wyzej niz liga Czarnogóry.
Do tego bardzo ważne info na ten mecz to aż 5 podstawowych graczy gospodarzy nie zagra!
Dwie najwiekszy gwiazdy obok Jovetica- Savic i Marusic, do tego Mugosha, a za kartki pauzują Bakic i Bolevichh.
3.ile mozna zrobic zmian w LE: 3 czy 5?