Ja podbijam to co napisał kolega wyżej, Schalke obecnie miałoby problem, żeby pokonać kogoś w polskiej ekstraklasie, a mowa w Bundeslidze. Przecież z Fortuną mieli dwie okazje: raz jak machnął się obrońca i Caligiuri spartaczył i drugi raz to ten rzut wolny, który wykorzystali. Beznadziejny zespół, trener pewnie zaraz poleci. Zamiast ufać Werderowi (to też nie są wirtuozi piłki) to szedłbym prosto przeciwko Schalke (posprawdzajcie kursy, bo w innych miejscach mogą być wyższe):Popieram kolegę wyżej z typem na bramki w meczu Mainz - Hoffenheim, sam miałem pisać o tym meczu, ale już mnie uprzedził kolega więc tylko mogę powiedzieć, że w pełni się z tym zgadzam.
Schalke - Werder Brema
Werder Brema @2.90 forBet
Werder Brema powyżej 1.5 bramki @2.60 forBet
Konsenkwentnie idę przeciwko Schalke, w ostatnim meczu z Dusseldorfem dało to ładny zysk.
Widoków na lepsze jutro w Schalke ciężko znaleźć, tak jak już pisałem wcześniej, z gry wypadły dwie najważniejsze postacie czyli Harit i Serdar. Schalke jest w głębokim kryzysie i nic nie wskazuje na to by miało się to zmienić do końca sezonu, na całe szczęście dla nich w zeszłej rundzie zdobyli punktów, że mimo tak fatalnej postawy spadek im nie grozi. Nie wiem co jeszcze można o nich powiedzieć, chyba tylko przypomnieć, że mają problemy z bramkarzami oraz z obroną która niekiedy sama asystuje przy bramkach dla rywali.
W Bremie pojawiło się światełko w tunelu, dwa ostatnie spotkania to wygrana szczęśliwa z Freiburgiem 0-1 na wyjeździe oraz remis Moenchengladbach 0-0 na własnym stadionie po naprawdę niezłym meczu, mieli kilka okazji do zdobycia jednak Sommer w tym meczu bronił bardzo dobrze. Widać w grze Werderu światełko w tunelu i coraz lepszą grę w ich wykonaniu. Liczę, że Werder podtrzyma dobrą passę w meczach rozgrywanych w Gelsenkirchen, na 5 ostatnich spotkań wygrali 4 razy, Werder w tym sezonie o wiele lepiej spisuje się na wyjazdach.
Sytuacja w tabeli robi się coraz gorętsza i tylko wygrana przybliża ich do utrzymania.
No powiem Ci , że jest blisko, 7 żółtek w pierwszej połowie nastraja optymistycznieDyscyplina: Piłka nożna - Niemcy - Bundesliga
Godzina: 15:30
Spotkanie: Mainz - Hoffenheim
Typ: w meczu będzie czerwona kartka
Kurs: 5,15
Bukmacher: STS
Analiza:
To spotkanie wygląda na takie, w którym może naprawdę dużo się dziać. Obie drużyny nalezą raczej do tych, które się nie patyczkują, grają ostro i lubią łapać kartki. U obu drużyn daleko nie trzeba szukać takiego meczu, gdyż wystarczy spojrzeć na ostatnie spotkanie Mainz oraz na ostatni mecz Hoffenheim. Mainz grało z Union Berlin i tam kartek nie brakowało, była też pokazana czerwona kartka dla Unionu. Niezwykle ciekawy był mecz Hoffenheim z FC Koln, gdyż tam aż roiło się od kartek. Już w 26 minucie była czerwona kartka dla Koln. Hoffenheim zbierało żółte kartki i też się doczekali czerwonej, a było to na początku drugiej połowy. W sumie Hoffenheim w tamtym meczu otrzymali aż sześć żółtych kartek. Według mnie w tym spotkaniu może zostać pokazana czerwona kartka.
według mnie nie spadną, sprawdziłem sobie terminarz drużyn od 12 w dół, czyli o punkt więcej niż ma obecnie Union, Gikiewicz i spółka mają teoretycznie jeden z najłatwiejszych terminarzy z drużyn walczących o utrzymanie, poza tym będzie jeszcze dużo meczy bezpośrednich pomiędzy walczącymi ekipami.Propozycja typu długoterminowego: Union Berlin spadnie z ligi.
Fatalna forma, tarcia w zespole. 5 ostatnich spotkań; 1 zdobyty punkt.
Kurs; 18
ostatni raz Ci przypominam, że takie posty bez żadnych argumentów nic nie wnoszące do tematu będą usuwane, poza tym to raczej powinno być poruszane w tym temacie, a nie w z typami i analizami konkretnej kolejki.Myślicie, że Fortuna spadnie z Bundesligi ?