ja mu dalem ignora i kazdemu polecam to samo
przeciez on w kazdym temacie w jakim sie udziela robi to samo czyli to;
pewnie teraz ma zakaz udzielania sie tam xd nie warto przejmowac sie tym co on pisze
tak jak
polityka zaraz wam napisze, ze pracuje dla sluzb i takie tam. tak naprawde to nikt z jego brytyjskich znajomych go nie docenia to swoje farmazony wypisuje tutaj i tyle...
no i dobrze, moze choc bedzie ktos na poziomie choc w 10% zblizonym
i o to chodzi zeby byc niedocenianym
Praca sla sluzb? O wiele lepiej byc na zewnatrz, choc owszem wspolpracuje z agentami MI6, ale to luzna wspolpraca z obustronnymi korzysciami (to znaczy wiem ze oni pracuja dla wywiadu, tego nikt nie przyzna)
apropo o Jamesie Bondzie slyszeli? Ile zarobila ta franszyza? Pewnie wiecej nic cala kinematografia na swiecie. Mozna tak wymieniac bez konca i nie wiem o co sie burzyc, mozecie tylko patrzec i nawet nie uczyc sie bo wszyscy wiedza ze jestescie najmadrzejsi.
Tylko ze jakims cudem musicie szukac farm i toalet do zmywania po swiecie dziwnym trafem. No ewentualnie kto ma szczescie to zamieszka w kabinie TIRa i bedzie błąkał sie po parkingach w Europie i spal w szczerym polu zeby zaoszczedzic.
A ten pierwszy pan
en.wikipedia.org
Takie West Bromwich, ktore spadlo, zarobilo wiecej niz Benfica, prawie tyle samo co Roma. Crystal Palace, podworkowy klub, 23 miejsce na swiecie
Oczywiscie ze kluby angielskie sa pozadluzane bo piora olbrzymia kase i wykazuja straty i kwicza. Ale badz spokojny kasa idzie do wlasciwej kieszeni i ci co trzeba sa zarobieni po szyje.
Jak czytam wynurzenia wlascicieli West Ham, jak to ledwie zipia, hehe, pusty smiech mnie ogarnia. Newcastle to samo, tam przeciez wal na wale wala pogania. A to 18 i 19 kluby na swiecie pod wzgledem przychodu.
W Hiszpanii zreszta tez ale tam dyktuja warunki agenci i jest troche inaczej. Gdzie jest takie |Getafe, ktore teraz pod wzgledem sportowym moze rywalizowac z cala angielska liga wylaczajac Liverpool i ewentualnie Manchester City?
To wynika z podejscia, mentalnosci. Anglicy nie musza nawet korumpowac waszych wladz, one same was zgnoja odpowiednio ze bedziecie dostarczycielami mlodego mieska rok w rok.
Nie ma to jak osoba, ktora nigdy nie ruszyla nosa wydaje wyrokna kluby, ktorych nie dotknela, malo tego nie zaglebila sie w meritum.
Takze mi jest bardzo daleko do prawdy, ale na litosc boska miejmy choc troche rozeznania na temat, o ktorym sie wypowiadamy. No a jesli nie to panowie Morawiecki i Duda was zagospodaruja odpowiednio
Jak tam z koronawirusem moze byscie cos wymyslili a nie tylko przepychanki kiedy
wybory. Nie ma komu wykonac jakichs badan innowacyjnych, testow?
Te wszystkie instytuty to wylegarnia znajomych krolika? Jak ja bylem na uczelni to sobie zrobilem porownanie nazwisk wykladowcow i na 218 doktorow i profesorow, plus asystentow to bylo 60 (slownie szescdziesiat) par! A podobno jest zakaz zatrudniania dzieci i pociotkow na tej samej uczelni co rodzic. O pracownikach administracji, szatni itp to nawet nie licze. A sa jeszcze inne rodzinki, ktore nie maja tych samych nazwisk.
A przeciez
praca na uczelni to podobno wstyd i tam ida odrzuty z wolnego rynku, jednostyki wyplute.
Ilu jest pasjonatow i specow liczacych sie na swiecie? Bardzo malo
Wlaczam wyborcza, gazete nawet niechetna rzadowi i co? Aborcja, konstytucja, Blanka Lipinska, no i ta stara dzidzia piernik co z Majdanem sie pruka, juz mi wylecialo nazwisko hehe.
Nawet na mistrzostwach swiata zamiast sie przygotowac do imprezy zycia to wasi pilkarze chleja i lataja jak dziady z reklamami telewizorow, kozuchow i czego tam jeszcze sie da. Malo to zarabiaja w klubach panowie Glik, Krychowiak czy Nawalka zeby prawie ze chodzic po domach jak domokrazcy przed najwazniejsza impreza?
Tylko tak dalej to za chwile okaze sie ze Ukraincy szybciej zającują na miotlach i ciekawe kto bedzie winny. Tusk pewnie
I jeszcze jedno pokazujace gdzie zawsze bedzie wiocha a gdzie rozwoj.
W
USA dopiero co zespol z Kanady zdobyl mistrza w NBA. Czy kogos to tam oburzylo ze przyjezdzaja tacy Kanadyjczycy i zabieraja ja tytuly a amerykanski zespol nie moze? Nie wydaje mnie sie. Wrecz przeciwnei zacieraja rece ze pojawil sie nowy rynek, wieksze przychody
A w tej waszej najlepszej lidze swiata? Rok czy dwa temu pierwsza lige wygral zespol lotewski. I co? Zaraz podniosly sie glosy prezesow ze jak to,
polska liga dla Polakow, jeszcze mistrza zdobeda, co wtedy, nie moga byc obrabowani z tytulow panowie Zmora, Rusiecki czy inni. Goncie sie Lotysze.
A przeciez mozna to bylo rozwiazac jak ruscy w koszu, ktorzy tez otwarli lige i gdyby jakims cudem zespol spoza Rosji zwyciezyl w VTB to i tak najlepszy zespol rosyjski zdobywa tytul mistrza Rosji.
Ale o tym 'panowie prezesy' z bozej łaski jadace na garnuszku samorzadow nie pomysleli.
A przeciez mozna zrobic tak, ze nawet jakby Lotysze wygrali mistrza Polski na zuzlu to oni mogliby isc w zimie do samorzadow i 'jak to, nie bedzie Lotysz plul nam w twarz, rzuccie 5 baniek' i wyciagnac jeszcze wieksza dotacje. I w nastepnym roku Daugavpils w najlepszym razie szoste miejsce, a dotacja z samorzadow podwojona.
To jeszcze jeden przyklad pokazujacy niebotyczne roznice w mentalnosci, powodujace ze narod polski jest i bedzie narodem poddanych, czekajacym na łaske pana, samemu nie mogacym wymyslic nic.
A to ze rzucili 500+ i dzieci mogly sobie kupic komputer, oplacic kursy, pojechac nad morze, kilka lat fajnie sie zylo. Niektorzy odkladali, to inflacja im zaraz zezre i sie zacznie
Teraz wychodzi cala prawda o tym panstwie, wlasnie w godzinach proby, w obliczu epidemii, jaka macie wladze, jak by ktos mial jeszcze jakiekolwiek zludzenia. W zuzlowej lidze to samo, Unia Leszno, najlepszy klub swiata, jest gola i wesola i byc moze nawet zwina manatki
I juz nie chodzi o to, czy epidemia jest prawdziwa i nalezy sie czego bac, czy to jest sciema, wychodza stosunki spoleczne wladza - poddani, grupy interesow, presje, przekladanie interesu osobistego i grupowego nad panstwowy czy spoleczny.
Przyznam, ze nawet ja sie zdziwilem jak tak mozna, za chwile mozecie miec Rumunie 1989 bo wyglada na to ze wladza idzie jak Tupolew w Smolensk w 2010. Nie ma kroku w tyl , nie bedzie Rosjanin plul nam w twarz, a tym bardziej jakis wskaznik wysokosci. I bedzie bum