Dyscyplina: Tenis ITF Kobiety Toyota
Data: 22.11.2014 godz: 03:00
An-Sophie Mestach - Shuko Ayoama
typ: An-Sophie Mestach
kurs:1.33
bet365
Jutro finał turnieju w Toyocie, a jak powiedziałem "a to trzeba powiedzieć b"
Data: 22.11.2014 godz: 03:00
An-Sophie Mestach - Shuko Ayoama
typ: An-Sophie Mestach
kurs:1.33
bet365
Jutro finał turnieju w Toyocie, a jak powiedziałem "a to trzeba powiedzieć b"
Skoro Belgijka pokonała Date niezależnie od okoliczności to nie wypada mi nie postawić na moją faworytkę do wygrania tego turnieju. Do zaledwie 9 gemów straconych w pierwszych 3 rundach dołożyła tylko 2 stracone z Date w półfinale. Jak widać jest gaz i moc do wygrania przez nią kolejnego ITF-u w tym sezonie. Przeciwniczką dzisiejszą będzie Japonka Shuko Ayoama (230.WTA), która oprócz obecnego awansu do finału niczym nie błyszczała w ostatnich tygodniach, w poprzednim turnieju w Bendigo została pokonana już w 2 rundzie przez Australijkę Jessicę Moore 3:6,6:7. W Toyocie co prawda, ćwierćfinał i półfinał wygrała mając gorsze notowania u bukmacherów kolejno z Misaki Doi 6:3,6:4 i Tamarine Tanasugarn 6:1,6:4, ale Mestach w obecnej formie ciężko jej będzie zaskoczyć. Może nawet nie nawiązać walki i powtórzyć rezultat z maja tego roku kiedy to przegrała z Belgijką 0:6,1:6 w Japońskim Gifu. Moim zdaniem tylko gra przed własną publicznością jest atutem Japonki, gra Mestach w tym turnieju pokazuje, ze ciężko będzie jej urwać choćby seta. Może na wyrost, ale twierdzę, że to zakład bez ryzyka, ale wiadomo jak to jest z WTA Kursy będą zapewne spadać dlatego trzeba szybko się decydować...Jeśli dzisiaj zwycięży to moim zdaniem będzie miała doskonałą okazję do wygrania tego turnieju, bo zawodniczki z drugiego półfinału gorsze niż Kimiko Date.