Jagiellonia - Korona
1 @ 2.0
Unibet
Dzisiaj idę w tym spotkaniu w stronę Jagiellonii z kilku powodów. U siebie Jagiellonia gra dość dobrze i dzisiaj w moim odczuciu jest faworytem spotkania. Zespół z Białegostoku stwarza sobie wiele sytuacji, brakuje często skuteczności i trochę szczęścia. Potencjał czysto piłkarski jest po ich stronie, patrząc na składy obu zespołów wydają się drużyną lepszą. Tym bardziej, że dzisiaj Korona będzie dość mocno osłabiona. Przypomnę ,że na boisko nie wybiegną dziś
Malarczyk, Kiełb, Lenartowski, Cebula, Kiercz, Lisowski i Pyłypczuk, a na uraz narzeka też Małkowski. Gra Korony mnie kompletnie nie przekonuje i wydaje mi się że dzisiaj może dostać tęgie lanie. Jagiellonia w tym spotkaniu będzie miała przewagę, siła ofensywna jest zdecydowanie po ich jej stronie.Boczne sektory dzisiaj zdominuje szybki Plizga i Dzalamidze. Korona co najwyżej może liczyć na stałe fragmenty gry Brak w składzie Kiełba będzie bardzo odczuwalny.
Brak 3 pkt dla Jagiellonii mnie zdziwi.
Przewidywane składy:
Jagiellonia Białystok: K. Baran – Popkhadze, M. Baran, Pazdan, Waszkiewicz – Dźwigała, Gajos – Dzalamidze, Quintana, Plizga – Balaj.
Korona Kielce: Małkowski - Golański, Stano, Dejmek, Sylwestrzak - Marković, Jovanović - Sobolewski, Janota, Gołębiewski - Khizhnichenko.
.......................................................................................................................................
Lech- Lechia
Over 2.5 @ 2.12
Unibet
Zapowiada się dość dobre spotkanie. Ja w tym meczu poszukam bramek. Oba zespoły grają głównie do przodu. Lechia to zespół, który nie postawi w bramce autobusu. W moim odczuciu można spodziewać się dość otwartego spotkania w którym zobaczymy wiele sytuacji podbramkowych. Faworytem na papierze jest zespół Rumaka, ale Lechia też dostanie swoją szanse do strzelenia bramki. W dużym gazie jest Tuszyński i myślę że dzisiaj parę razy zagotuje się pod bramką Lecha.
Oczywiście większym potencjałem piłkarskim dysponuje Lech i to raczej on będzie stroną dominującą. Siła ofensywna Lecha jest tak duża, że sami mogą pokryć ten Over.
W miarę upływu czasu będzie wiele miejsca na boisku i o akcje podbramkowe będzie coraz łatwiej. Tutaj bramki będą jak nic....nie ma innej opcji.
Przewidywane składy:
Lech Poznań: Maciej Gostomski - Mateusz Możdżeń, Hubert Wołąkiewicz, Marcin Kamiński, Barry Douglas - Karol Linetty, Łukasz Trałka - Szymon Pawłowski, Kasper Hamalainen, Gergo Lovrencsics - Łukasz Teodorczyk.
Lechia Gdańsk: Mateusz Bąk - Christopher Oualembo, Rafał Janicki, Sebastian Madera, Nikola Leković, Paweł Dawidowicz, Stojan Vranjes, Piotr Wiśniewski, Maciej Makuszewski, Patryk Tuszyński, Zaur Sadajew.