Chicago Bulls VS New York Knicks Under/Over
Chicago czyli twarda obrona plus potecjal ofensywny kontra kulejaca obrona? i znakomita ofensywa? Nowego Yorku.
Najwieksza zmiana w chicago jest to ze po roku powraca Rose i znow bedzie ich prowadzil a to oznacza ze sila ofensywna napewno sie zwiekszy a na rynku transferowym nie byli zbytnio aktywni.Trener słynie z dyscypliny taktycznej,koncentrujac na obronie,preferuje zawodnikow atletycznych(Denga i Butler) i wszechstronnych oraz Noaha, Gibsona oraz Mohammeda.Bulls zostala jako wskazana za najlepsza broniącą drużynę ligi,tracili 100.3 punktów na 100 posiadań (5m. w NBA) teraz powinni z Rose zejsc ponizej 100.Bulls mają jedną z najsilniejszych, piątkę starterów w lidze
W Nowym yorku jednym z plusow jest sciogniecie Peace(Artesta z LAL) ma podniesc poziom defensywy w zespole w duecie z Shumpertem
mogą stworzyc dosc dobry duet obronny.Mimo to podopieczni Woodsona będą kuleć w defensywie, chodz M.W.Peace ciut ratuje to...Ofensywnie stracili na wartosci(Steve Novak dobra srednia za luku, Marcus Camby oraz J.Kidd ktory tez oitrafil pociognac offens),a inne zespoły dokonały ciekawszych wzmocnień. Do przejścia maja Pacers, Miami, Chicago i Nets, i walka o miejsca 7-8 będzie wyrównana. W poprzednim sezonie w ofensywie bradzo dobrze sobie radzili teraz moze byc roznie.
Opierajac sie na statystkach w chicago NY oddawal rzutow z pola FG 42/104(tutaj OT),27/84, 31/73, 37/80 srednio;85 rzutow na mecz
biorac nawt dogrywke przy 40% skutecznosci z ostatnich 4 meczy ,minonej nocy grali z Bucks gdzie oddali 71 rzutow jest to jedna z najmiejszej ilosci oddanych rzutow ostatnich 10 meczy ,dziwne ze tak slabo , zawsze oddaja wiecej a mieli dobra 50% skutecznoc jestem ciekaw czy z Chicago taka beda mieli, trzeba dodac ze cala piatka byla troche forsowana bo zagrali srednio po 35m a to malo nie jest , niewiem dlaczego tak malo rzutow czy tak dlugo akcje konstrulowali czy po prostu Buck postawili w miare obrone, ale sadze ze to pierwsze.
W Takim przypadku upatruje Under Nowego Yorku z tego powdou ze zderzenie sie z tak dobra Obronna chcicago opierajac sie na statystykach NY w chicago plus dodacaj "poniekad" strate ofensywna NY i przecietna statystyke rzutowa w mecz z Buck mimo dobrej skutecznosci nie sadze aby NY mial tam 50% trafnych rzutow.
New York Knicks Under 90.5 pkt @ 1.85 betgun
P.s. Narazie jest to poczatek sezonu i wszystko jest oparte na doswiadczeniu, statystykach z poprzedniego sezonu i z tego
jaka wiedze posiadam na ten sezon to jak jestem oczytany...wiec sam wszystkiego niegram tez nie zagralem OKC ktora zapodalem a wszystko po to aby w ten sezon jakas wejsc "umyslem" a to traktuje jak dobry nawoz, po 10 meczch kazdej druzyny bede madrzejszy i bedzie juz "latwiej" dlatego "nie rzucajmy sie" graj z dystansem bo ja tez niegram wszystkiego jak leci lub na sile , a komus moze ta analiza pomoze grajac na przeciwko mi bo ma inny poglad, narazie sie udzielam bo mam sporo wolnego , ale potem to juz bedzie rzadkosc.