Portugalia - Rosja.
Gdy widzę kurs (~1.80)na wygraną Portugalczyków z Rosją to śmiać mi się chcę.
Portugalia w tych eliminacjach spisują się fatalnie - zanotowali remisy z takimi "potęgami" jak
Izrael i
Irlandia. Wygrali jedynie z dwukrotnie z Azebejdżanem. Bukmacherzy na porażkę lidera grupy, który w tych eliminacjach nie stracił ani jednej bramki dają marne 1.80! Owszem,
Portugalia musi wygrać, żeby chociaż myśleć o barażach, ale tak na dobrą sprawę jakoś nie potrafie sobie tego wyobrazić. Bardziej prawdopodobny typ według mnie to
BTS - @2.10 (bet365).
Portugalia zacznie mecz od ataków, żeby nie gonić wyniku, jak to było w przypadku np. meczu z Irlandią. Będą atakować dopóki nie strzelą bramki, bezbramkowy remis nic im nie daje, przesądzi praktycznie awans Sbornej na Mundial w Brazylii.
Rosja nie straciła jeszcze bramki w tych eliminacjach, ale każda passa się kończy, myślę że jutro Portugalczycy powalczą o conajmniej jedną bramkę. A że potrafili aż 3 stracić w meczu z Izraelem to i jutro coś może wpaść do ich siatki.
Jest to praktycznie mecz o wszystko:
Rosja wygrywa i może się powoli pakować do Brazylii,
Portugalia wygrywa - wciąż liczy się w walce o bezpośredni awans. Wystarczy dodać do tego, że sędzią jutrzejszego meczu będzie Damir Skomina i od razu do głowy wpada pomysł grania kartek w tym meczu. Obie drużyny mają o co grać, ale..bukmacherzy u których mam konto, nie wystawili jeszcze linii kartek, może to uczynią jutro, może wcale. Over 4.5 wziąłbym z pocałowaniem ręki. Jeśli coś się zmieni - uzupełnie post.
Czarnogóra - Ukraina.
Tutaj również doszukiwałbym się kartek. Wiadomo jacy są fani w Podgoricy - głośni jakby ich było conajmniej 40 tysięcy (stadion mieści ich jedynie 15 tysięcy). Fanatyczny doping, różne przedmioty lecące w kierunku piłkarzy drużyny przeciwnej - to podkręca atmosfere. W pamięci mam mecz Polaków z Czarnogórcami. Zastanawiałem się czy to fanatyzm, czy już kraj trzeciego świata.. Padły wtedy 4 żółte kartki dla Czarnogóry, w konsekwecji jedna czerwona. W meczu z Anglią również "zdobyli" 4 kartki. Z Ukrainą na wyjeździe skompletowali 6 kartek. Natomiast w trakcie całych eliminacji, w ciągu 6 meczów zdobyli aż 19 żółtych kartek!
Ukraińcy są niewiele "gorsi" w kwestii kartek - 5 meczy, 14 żółtych i 1 czerwona. Dzięki wyjazdowemu zwycięstwu przeciwko Polsce mają oni jeszcze szansę na awans do MŚ, zresztą tak samo jak Czarnogórcy, którzy liderują w grupie H. Jutrzejsze zawody poprowadzi sędzia Manuel Gräfe. Szczerze mówiąc/pisząc - nie bardzo kojarzę tego pana. Widzę, że sędziuje w Bundeslidze, czasem w niższych ligach niemieckich, czasem w Lidze Europy, a raz na przysłowiowy "ruski rok" - Ligę Mistrzów. Niezbyt doświadczony, może sypać kartkami na lewo i prawo. Jednak tutaj analogiczny problem co w meczu powyżej - u żadnego bukmachera nie widziałem zakładu na kartki. Over 6.5 wezmę w ciemno.