jozzy22, z tym Ranheim to dziwna sprawa, bo to jedyny mecz tej ligi, którego nie idzie na live stawiać, bo go z oferty wycofali, przynajmniej w fortunie, nie wiem jak inne buki...
Nie idźmy drogą Kazachów. Niech grają najlepsi. Postawmy na sportową, uczciwą rywalizację. Jedynie możemy ukrócić dotowanie klubów z publicznych pieniędzy.
To jest też przestroga dla nas. Bo u nas też zawsze winni są obcokrajowcy. Wprowadzamy wymóg gry młodzieżowców - którzy się sportowo nie bronią. "Zagraniczny szrot" gra w naszej lidze, bo Polacy są słabsi i drożsi. Sad but true.
Pewniaków nie ma, nikogo szczególnie nie zachęcam. Dla mnie po prostu jest to dobry bet, nic więcej nie powiem. A Kazachstan już się osuwa w rankingu UEFA i będzie tylko gorzej. Raczej skończyły się czasy, gdy ściągali jakościowych obcokrajowców. Jak wspomniałem - jest limit wynagrodzeń i liga kazachska się cofnie kilkanaście lat w rozwoju.
Ja też oglądałem ostatnie pół godziny pierwszego meczu Tirany ze Zrinjskim. I goście mi się podobali. Grali niezłą, techniczną, ofensywną piłkę. Dobrze czuli się w ofensywie i czuję, że u siebie ograją Tobol.
@gubernator_nh, Problem z Kazachami jest taki, że tam prezydent podpisał dekret, limitujący wynagrodzenia piłkarzy. Sporo zagranicznych zawodników już opuściło ten kraj. Skoro Astana dostaje takie lanie od Rakowa, Kajrat przegrywa z anonimami z Węgier, to ja się nic wielkiego nie spodziewam po Tobole, który jest mistrzem z przypadku. W poprzednich rundach nic wielkiego nie pokazali.