>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Historia czatu

I isaacofuluru:
Oczywiście, że nie opłaca się brać 12% na siebie, ale jeżeli chcesz się porozpychać na rynku - to niejednemu może się to opłacić
I isaacofuluru:
Żeby je odbić, potrzebuje dużego obrotu - patrz STS i Fortuna. Fortuna zresztą długo trzymała grę bez podatku i to nawet na zakładach systemowych. Nie wiem dokładnie jak na tym wyszła, ale aktualnie zarabia, więc...
I isaacofuluru:
Bukmacher przez samo funkcjonowanie traci dużo kasy. Licencje, zaplecze IT, kadra pracownicza, powierzchnia biurowa etc. - to są niemałe koszty
I isaacofuluru:
Przychody na naszym rynku notują tylko Fortuna i STS - dlatego, że są liderami i mają rynek dla siebie.
I isaacofuluru:
Niekoniecznie, bo to trochę tak, jak zarabianie na pijanych facetach w klubach ze striptizem, sky is the limit
I isaacofuluru:
to nie jest tak, że prowadzisz skleb, kupujesz towar i sprzedajesz go z zyskiem - tam 12% zjadłoby CI całą marżę, ale w zakładach?
I isaacofuluru:
@danio4954, teoretycznie tak, ale weź pod uwagę, że hazard to specyficzna branża
I isaacofuluru:
czyli dywersyfikacja inwestycji
I isaacofuluru:
teraz patrzę w rejestrze, TOTALbet w całości należy do grupy ZPR
I isaacofuluru:
ale mnie to nie interesuje tak długo, jak próbują mieć dobrą ofertę i wypłacają kasę
I isaacofuluru:
ja słyszałem opinię, że większość bukmacherów w Polsce to pralnie pieniędzy
paga paga:
Największym przekrętem i tak jest lvbet. Firma wydmuszka dla prania brudnej kasy. Tam osoby decyzyjne to osoby, które swoje spółki maja pozakładane w Czechach.
I isaacofuluru:
mi się wydaje, że bardziej się opłaca mieć dużą część rynku i wziąć podatek na siebie, niż być niszowym bukiem i przerzucić go na gracza
I isaacofuluru:
a większość graczy nie myśli racjonalnie i z podatkiem, czy nie - wtapiają grubą kasę
I isaacofuluru:
Weźcie też pod uwagę, że obsługa strony, pracownicy, powierzchnia biurowa, licencje - to kosztuje kupę szmalu, jak nie masz graczy, to i tak tracisz
I isaacofuluru:
@danio4954, Superbet i tak jest na olbrzymim minusie, bo rozdaje kasę w promocjach
paga paga:
Jeszcze teraz widzę Listkiewicza w alarmie wypowiadającego się o aferze korupcyjnej w 2004 roku 😅
I isaacofuluru:
jak zdobędą, to beda zarabiac
I isaacofuluru:
Polacy wolą promocje, niż niskie ceny
I isaacofuluru:
Superbet np jest hegemonem w Rumunii, tylko zamiast oferować w Polsce grę bez podatku, to woli rozdawać kasę w bezsensownych promocjach. No ale widocznie taki mamy klimat. Widocznie Polacy nie umieją liczyć.
madman01 madman01:
właściciel totalbetu nie jaki szemrany bębenek
I isaacofuluru:
To jest zupełnie inna liga finansowa. Może być ich stać na wzięcie podatku na siebie, żeby zdobyć rynek.
dspk666 dspk666:
i szczerze, to troche sie uzbierało
dspk666 dspk666:
na stronce totalbet mozesz sobie sprawdzic ile wygrarałes wiecej dzieki grze bez podatku
I isaacofuluru:
Bwin i Betway powinny namieszać, jeśli wejdą
I isaacofuluru:
No zobaczymy jak będzie
dspk666 dspk666:
I isaacofuluru, cos czuje ze niedługo
I isaacofuluru:
1.30 to i tak próg, który trzymała długo Fortuna
I isaacofuluru:
TOTALbet jednak trzyma ją od startu
I isaacofuluru:
podobnie jak BETFAN i forBET
I isaacofuluru:
Go+Bet tak, ale szybko się wypisali
dspk666 dspk666:
I isaacofuluru, ale przez chwile ten gobet miałtaka opcje ostatnio i juz sie wycofali z miesiac temu
I isaacofuluru:
nie codziennie
I isaacofuluru:
Teraz tylko BetBuilder i w wybranych godzinach
I isaacofuluru:
madman01 madman01, Już nie. Pozdejmowali
madman01 madman01:
w fortunuie tez przeciez jest gra bez podatku
dspk666 dspk666:
na poaczatku było 1,2 do gry bez podatku, to była bajka
I isaacofuluru:
dspk666 dspk666, Mam nadzieję, że wtedy kto inny wypełni tę niszę.
I isaacofuluru:
Co nie zmienia faktu, że jak nie grasz wysokich kursów, to na tym AKO3, czy AKO4 prawie zawsze Ci wyjdzie wyższa wygrana, niż u konkurencji.
dspk666 dspk666:
gorzej jak wpadna na pomysl zeby podwyzszyc prog z 1,3 do 1,4.
madman01 madman01:
jak raz porownalem kursy totalbet z fortuna czy nawet forbetem to totalbet byl na koncu
I isaacofuluru:
No fakt, na innych zakładach, niż 1X2 mają sporą marżę - ale muszą gdzieś podatek odbić
I isaacofuluru:
madman01 madman01, Jak tam uważasz, dla mnie jednak gra bez podatku to priorytet. A metod płatności jest sporo do wyboru.
madman01 madman01:
np najnizsze kursy
I isaacofuluru:
TOTALbet jest produktem beznadziejnej ustawy, ale przynajmniej coś oferuje graczom
madman01 madman01:
wystarczy ze nie moglem do nich wplacic kartą, jakis blad wyskakiwal, probowalem gadac z suportem ale onis ami nie wiedzieli, a do akzdego ionnego buka wplata karta przechodzila]
I isaacofuluru:
STS jak się domyślam
I isaacofuluru:
paga paga, Masz na myśłi TOTALbet, czy STS?
dspk666 dspk666:
totalbet nr 1
I isaacofuluru:
Bilans najlepszy też mam u nich - co nie powinno dziwić
paga paga:
I tak jak kolega wyżej, jestem niemal pewny, ze swoje łapy kładli na ustawie. Zbyt duża kasa, politycy przytulili swoją dole a pomarańczowy nabrali w końcu powietrza będąc już pod wodą. Jeszcze jak były te ich kupony jak bilety PKP to już mieli ogłaszać bankructwo.
I isaacofuluru:
madman01 madman01, Pograj i wyrób własną opinię. Ja z nimi nigdy nie miałem żadnego problemu (może dlatego, że nie gram LIVE, ani niszowych), a jednak gra bez podatku robi różnicę
madman01 madman01:
nie tylko rozna opinie na forum i nie tylko
I isaacofuluru:
trochę nielogiczne
I isaacofuluru:
czyli usunąłeś konto zanim Cię zlimitowali?
I isaacofuluru:
żaden inny bukmacher tego nie robi
madman01 madman01:
o szybkich limitach itd
I isaacofuluru:
jak dla mnie szacun, że trzymają grę bez podatku w tym bagnie, a nie jest to łatwe
I isaacofuluru:
co o nich przeczytałeś?
I isaacofuluru:
Niska marża na 1X2, nielimitowana gra bez podatku - tyle wystarczy, żeby kasować konkurencję.
Do góry Bottom