Przyznam , że niedoceniłem siły rosyjskiej ekipy. Po wczorajszym łopocie jaki Rosjanie sprawili Kanadzie ,bo chyba nikt sie nie spodziewał takiego wyniku, owszem wygrana Rosjan moze nie dziwic ale jej rozmiary juz tak i teraz ciężko sie zastanawiam co sie dzis moze wydarzyć w meczu
USA-
Rosja.
Kolejny klasyk, mecz odwiecznych rywali , mecz z podtekstami, to wszystko trzeba miec w głowie. Ale nasuwa mi sie taka myśl, że mecz Kanady z
USA niestety zamazał obraz moze nie tyle potencjału obu zespołów co poszczególnych ich formacji. Mam wrazenie ze obie ekipy( i Kanada i
USA) bardziej nastawione sa na atak, niestety z całym szacunkiem dla nich formacje obronne i bramkarz to słabsze ogniwa tych zespołów. Jak ktos ogladał mecz
USA-
Niemcy to mielismy taki moment ze
Niemcy wyszli na prowadzenie 3-2 i wtedy popełnili bład taktyczny, przestali grac do przodu i cisnąć a próbowali skupic sie bardziej na obronie i szkoda bo jakby poszli za ciosem i parli do przodu to kto wie, mecz mógł miec inny przebeg. Dzis młodziez z Rosji napewno bedzie podbudowana zwyciestwem nad Kanadą z kolei sztab trenerski amerykanów napewno wnikliwie przeanalizował ich mecz. Czy to ze
Rosja gra mecz po meczu to kłopot? mysle ze wcale, wrecz moze zadziałac na korzyść Rosjan, wiele moze dzis sie zdarzyc i trzeba to zobaczyc , wyniki moga byc skrajne, bo czy golie Rosjan utrzyma dyspozycje?, jest duza szansa na to ale głowy trza wyczysic, kto bedzie stał miedzy słupkami tez wazne, moze szanse dostanie Isajeew bo to tez dobry golie. Z kolei amerykanie tam moznej lini bramkowej nie maja, napewno beda liczyc na atak, ale moga zostac zatrzymani. Mlodziezówka Rosyjska nie wygrała z rówiesmikami z
USA bodajże od trzech lat, moze dzis bedzie przełamanie, tak naprawde w tym meczu moze sie tyle zdarzyc ze typowanie dzis jest go jest bardzo trudne, na pewno bedzie to zupełnie inny mecz niz wczoraj byc moze to aerykanie beda chcieli prowadzic gre , mam wrazenie ze rosjanie z tyłu sa mocniejsi od ekipz ameryki połnocnej , jezeli miałbym cos postawic to mimo wszystko zwyciestwo i przełamanie Rosjan. kurs 1,88 nie wyglada źle,
Rosja RT i over 4,5 po 2,81 jeszcze lepiej. Tak bym to widział. Jezeli amerykanie pojda na wymiane ciosów to polegną, musza zagrac inaczej niz wczoraj Kanada. Z punktujacych wybiram ekipe Rosji ale nie ma typu na gracz Loko , Daniła Misjula bo widziałbym jego punkt, postawie na obronce CSKA Alexandra Romanowa który z powodzeniem wystepuje w pierwszym składzie wojskowych i uzbierał juz kilka punktów, jego punkt to kurs 2,15 a dwa punkty to kurs aż 5,4.
To tyle jezeli chodzi o przemyslenia i kilka typów, choc wynikowo nic pewnego , napewno pokusze sie o typ na punkt Romanowa, zas wynik zagram za mniejsza stawke.
Na jutro maluje mi sie wiecej cekawych typów i po meczu Rosji z
USA na spokojnie wszystko sobie przygotuje.
EDIT:
Znany jest skład ekipy rosyjskiej na to spotkanie:
W bramce zobaczymy Miftakowa( a wiec bez zmian od wczoraj}, główne pary obronców tez bez zmian, natomiast pierwszym atakiem bedzie trio: Denisenko-Chovanow-Sokołow, czyli do tej pory najlepiej punktujaca
trójka Rosjan, całosc składu nowminalnie bez zmiany w porównaniu z wczorajszym meczem