Myślę że kurs wystawiony poprawnie -- spójrz na występy w sprincie gdzie Francuzki wypadły dość bladocytat z dnia 8 grudnia 2019 10:35 przez kanarek-111dziś sztafeta pań- czy nie sądzicie że sztafeta Francji mocno została niedoszacowana w fortunie kurs 6!!!
Sztafeta K Austria- Finlandia [1] 1.77 Norwegia [top3] 1.65 AKO: 2.92 1.5/10 Forbet Polska- Finlandia [1] 1.60 Szwecja [top3] 1.65 AKO: 2.24 1.5/10 STS Norwegia i Szwecja jak dla mnie zdecydowane faworytki do wygranej i zajęcia miejsca na podium. Liczę na powtorkę z MŚ Oestersund gdzie obie ekipy zajęły 2 pierwsze miejsca Trochę niepokoję się o Knotten ale wiadomo jak to wygląda w ekipie Norweskiej - jak dobrze strzelą to nie widzę w tej chwili dla nich żadnego zagrożenia Kolejne typy gram przeciw ekipie Finlandii która moim zdaniem trochę została przeszacowana Polska i Austria jak dla mnie może być podobny poziom , w miarę równy skład choć obie ekipy mają lepsze i gorsze zawodniczki ale w ekipie Finlandii poza Maka i Eder pozostałe 2 to jednak inny duzo niższy level Spodziewałbym się raczej kursów odpwiednio na Austrie 1.5 i Polskę 1.4 niż to co nam zaproponowali bukmacherzy |
zgadzam się w 100%cytat z dnia 8 grudnia 2019 14:53 przez inzaghi78
Sztafeta K
Austria- Finlandia [1] 1.77
Norwegia [top3] 1.65
AKO: 2.92 1.5/10 Forbet
Polska- Finlandia [1] 1.60
Szwecja [top3] 1.65
AKO: 2.24 1.5/10 STS
Norwegia i Szwecja jak dla mnie zdecydowane faworytki do wygranej i zajęcia miejsca na podium.
Liczę na powtorkę z MŚ Oestersund gdzie obie ekipy zajęły 2 pierwsze miejsca
Trochę niepokoję się o Knotten ale wiadomo jak to wygląda w ekipie Norweskiej - jak dobrze strzelą to nie widzę w tej chwili dla nich żadnego zagrożenia
Kolejne typy gram przeciw ekipie Finlandii która moim zdaniem trochę została przeszacowana
Polska i Austria jak dla mnie może być podobny poziom , w miarę równy skład choć obie ekipy mają lepsze i gorsze zawodniczki ale w ekipie Finlandii poza Maka i Eder pozostałe 2 to jednak inny duzo niższy level
Spodziewałbym się raczej kursów odpwiednio na Austrie 1.5 i Polskę 1.4 niż to co nam zaproponowali bukmacherzy
jeśli w tej parze coś bym musiał zagrać byłaby to "1"cytat z dnia 14 grudnia 2019 09:15 przez piotrfDyscyplina: Biathlon - PŚ sztafeta kobiet
Godzina: 11:30
Spotkanie: Ukraina - Niemcy
Typ: 2
Kurs: 2,01
Bukmacher: Fortuna
W poprzednich zawodach w Szwecji Niemki skończyły zawody na 4 miejscu. Biegły wówczas w składzie Horchler, Herrmann, Hinz, Preuss. Biegnąca na drugiej zmianie Herrmann miała fatalne strzelanie i zanotowała karną rundę, która zadecydowała o tym że Niemki nie wygrały. Dziś w sztafecie Niemiec będzie jedna zmiana. Kończyła zamiast Preuss będzie Hildebrand.
Wczoraj w sprincie Niemki indywidualnie wypadły fatalnie. Horchler była na 63 miejscu z 3 karnymi rundami, Herrmann 41 również z 3 pudłami, Hinz 42 pudłując 2 razy, Hldebrand 50 z 1 rundą karną. Tak źle nie było dawno i wątpię aby taka sytuacja powtórzyła się w dzisiejszej sztafecie.
Ukraina w Ostersund była na 9 miejscu i straciła do 4 Niemek ponad 2,5 minuty pomimo tego że nie biegały żadnej karnej rundy. Skład Ukrainek był wówczas o wiele słabszy niż to co przygotowały na dzisiaj. W Szwecji pobiegły w następującym zestawieniu: Merkushyna, Dzima, Vita Semerenko, Blashko. Dziś z tego składu pozostała połowa dziewczyn. Ukraina na te zawody wystawia swój optymalny zespół i pobiegnie w następującym ustawieniu: Vita Semerenko, Valja Semerenko, Dzima, Pidrushna.
We wczorajszym sprincie było następująco:
Vita była 52, Valja 9, Dzima 55, Pidrushna 12. Indywidualnie więc było lepiej niż to co zaprezentowały Niemki. Ale sztafeta rządzi się innymi zasadami. Tam biegowo dominować będą Niemki. Ukrainki na pewno na strzelnicy będą skuteczniejsze, ale możliwość doładowań tą przewagę zniweluje. Liczę że dziś Niemki skończą wyżej niż Ukrainki.
mamy i możliwe że pojawi się już za tydzień we Francji - Joanna Jakieła się nazywacytat z dnia 14 grudnia 2019 10:55 przez inzaghi78Taka mała dygresja odnośnie Polek , dożyłem czasów gdzie kurs na parę Austria- Polska jest 1.45-2.5
Kur.... mać jestem totalnie zażenowany tym co sie dzieje i jakoś mnie zapewnienia Tomka Sikory czy Greisa narazie nie przekonują
Caly czas mam nadzieję że się mylę i chce tego bardzo.
Pamietam czasy i to nie tak dawno gdzie kurs na taką parę bylby 1.05 na Polki
Ostatnie zawody to dramat na strzelnicy-- mieliśmy zero karnych rund ale my tam śpimy podczas gdy świat poszedl mocno do przodu
blisko 4 minuty !!!!!!!!!!! straty do Szwajcarii biorąc tylko pod uwagęczas spedzony na strzelnicy , ludzie 4 minuty to dzieli 12 ekip n mecie czyli prawie cała stawke
I jeszcze jedno , czy nie mamy jakiejś młodej zawodniczki obojetnie kogo bo Gwizdoń nie robi przewagi a lata nie wskazują że bedzie perspektywiczna -- może Joanna Jakiela albo Patrycja Stanek -- gorzej nie bedzie bo Gwizdon zaczyna przegrywać z zawodniczkami które pierwszy raz w zyciu widza snieg ...