Gram w 90% tylko live , ale postaram się wczesniej zobaczyć co podasz i jesli gdzieś będe miał wątpliwości albo , będe wiedział coś o czym nie wiesz , obiecuję - postaram sie napisac wcześniejcytat z dnia 15 stycznia 2020 13:03 przez sixerosWidzę, że temat troche kuleje. Może uda się go trochę ruszyć. Co zimę czekam na sezon biathlonowy i całkiem fajnie udaje mi się wytypować. Jest bardzo łatwy dostęp do wszelkiego rodzaju statystyk co ułatwia typowanie.
W poprzednim tygodniu na sprintach udało mi się ubić 6/9 z kursami ~2. Oraz w sztafetach 5/6. Natomiast w biegach masowych była masakra 1/6 no ale tam to się działy cuda z wiatrem
Dzisiaj startujemy z serią zawodów w Ruhpolding, jak zazwyczaj od sprintu kobiet. Godzina 14:30 (kursy z betssona)
1. (Vitozzi vs Preuss) typ: 2 (1.80)
Zacznijmy od strzelania. Włoszka bardzo przeciętny początek sezonu, tylko 81% jak na tą dziewczynę to mizernie, w poprzednich latach miała 88/86%. Niemka obecnie notuje 87% na strzelaniu. Różnica zatem jest znacząca. na korzyść Niemki.
Niemka również szybciej biega, nie było jej co prawda w ostatnim tygodniu i szczerze mówiąc sam nie wiem dlaczego ale jeżeli będzie w podobnej dyspozycji jak w Annecy czy Oestersund to będzie spokojnie.
2. (Simon vs Braisaz) typ: 1 (1.80)
Para francuska, obydwie zawodniczki słabiutko na strzelnicy, 76/73 na korzyść Simon. W biegu też porównywalnie ale również ze wskazaniem na Simon. W 3 sprintach w tym sezonie w każdym lepsza była Simon, przy dwóch strzelaniach nie popełnia zbyt wielu błędów. Dobrze biegnie. Przy równym strzelaniu powinno być około 10/15 sekund przewagi na mecie Simon.
3. (Hojnisz vs Kryuko) typ: 1 (1.75) Połowa stawki
Tutaj miałem wahania, ale postanowiłem na końcu postawić na Polkę. W strzelaniu trochę słabsza, natomiast Białorusinka opiera swoje występy na dobrym szybkim strzelaniu, w biegu natomiast jest troszkę słabiej. Nie ma co więcej pisać. Mam czuja dzisiaj że Monika dobrze pobiegnie i zakręci się w okolicach 5 miejsca
Dodatkowo bez szczegółów.
Wierer vs Olsbu (1) (2.12) Włoszka w końcu odpali, jeżeli warunki będą dobre to szybkie celne strzelanie zrobi robotę.
Haecki vs Davidova 1 (1.80) Obydwie słabo strzelają, Haecki natomiast lepiej biega i nawet jedną karną może odrobić na trasie.
Edit:
Racja z Preuss. W biegu dzisiaj gorzej i przegrywa z Vittozzi. Mój błąd że poszedłem na ślepo.
Reszta bardzo fajnie także jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam i jutro widzimy się u panów
2x i 2xcytat z dnia 17 stycznia 2020 12:18 przez sixerosDzisiaj sztafeta kobiet. 4 x 6 km.
1. Ukraina vs Szwajcaria typ: 2 (2.10)
Przyznam że jak tylko zobaczyłem ofertę od razu rzuciło mi się w oczy to zestawienie h2h. W tym sezonie odbyły się już 3 biegi sztafetowe, pozycje Ukrainy (9/4/6) natomiast pozycje Szwajcarek (2/3/5) Na pewno na korzyść Ukrainek można zaliczyć strzelanie gdzie każda z zestawionych zawodniczek ma lepszy procent. Biegowo jednak to Szwajcarki uważam za silniejsze w tym zestawieniu. W środę podczas sprintów to Ukrainki uplasowały się na lepszych pozycjach ale to Szwajcarki pudłowały zdecydowanie częściej. Strzelanie w Ruhpolding jest jak narazie dosyć łatwe co pokazali wczoraj panowie gdzie była masa zawodników strzelających na zero. Na ostatniej zmianie Pidhrushna z Haecki gdzie to Szwajcarka powinna być szybsza na trasie. Kurs zachęca do spróbowania
2. Rosja vs Białoruś 2 (2.39)
Po takim kursie grzech nie spróbować. Rosjanki całkowicie pod formą, może nie tyle na strzelnicy co biegowo. Nie wiem na jakim etapie w przygotowaniach są obecnie ale jest po prostu biegają wolno. Białorusinki coraz częściej zaglądają do czołowej 10. Zarówno Kryuko czy Sola zanotowały już kilka bardzo dobrych występów. Strzelają szybko i celnie a w biegu nie tracą aż tak dużo. Co prawda w biegach sztafetowych w tym sezonie były gorsze za każdym razem ale już ostatnio w Oberhofie były tylko 17 sekund z tyłu ale Białorusinka biegła karną rundę.
3. 1 zmiana Vittozzi vs Simon. typ: 2 (1.85)
W środe obydwie po jednej karnej rundzie, Simon natomiast lepsza w biegu o 7 sekund. Dzisiaj długość trasy troszkę mniejsza, natomiast Francuzki wystartują na czele stawki natomiast Włoszki z 12 pozycji. Zawsze pare sekund dojdzie, wiadomo Vittozzi będzie strzelać szybciej więc przy czystym strzelaniu troszkę może odrobić. Myśle że nie na tyle aby wyprzedzić Simon na trasie.
Bez analizy
1 zmiana: Dunklee vs Eder typ: 1 (1.85) Wczoraj na strzelnicy Eder 5 karnych rund natomiast Amerykanka 1. W biegu wydaje się lepsza Finka ale liczę na jakąś karną w jej przypadku.
W tym ruhpolding wyjątkowocytat z dnia 19 stycznia 2020 13:00 przez tedddy2060Ale Włoszki ostro wczoraj musiały pobalować,bo wszystkie strzelały w niebo