Przed nami ciekawa gala w Chorwacji więc przygotowałem kilka typów z tej okazji. Kursy brane są z
fortuny.
Typy na rundy:
Erslan vs Rodriguez over 1.5 rundy. Kurs: 1.85
Janicic vs Szymański over 1.5 rundy. Kurs: 1.40
Delija vs Stojnić over 1.5 rundy. Kurs: 1.96
Pejić vs Torres over 1.5 rundy. Kurs: 1.35
Pudzianowski vs Jun over 1.5 rundy. Kurs 2.30 - to ryzykowne
Erslan ma solidną stójkę ale jest gorsza od rywala więc obstawiam że postawi na swoją główną broń którą na pewno
są zapasy i parter. Hiszpan ma bardzo mocne ciosy ale w przeciwieństwie do wielu stójkowców potrafi odnaleźć się w parterze i robić w nim duże trudności rywalom. Obstawiam w tej walce decyzję na korzyść Erslana lub wygraną hiszpana przez nokaut lecz napewno nie w 1 rundzie. Według mnie w 1 rundzie będzie dużo klinczu i badania się ponieważ oboje mają z tyłu głowy że porażka to koniec w
KSW.
Janicic kontra Romański, co tu dużo mówić. Dwóch bardzo dobrych przekrojowych zawodników dających ciekawe długie walki. Janicić na codzień walczy w wyższej kategorii i ze względu na to jest minimalnym faworytem. Nie widze tu nic innego tylko 3 rundowa dobra walka i stąd bezpieczny typ na over 1.5 rundy.
Delija po przerwie spowodowanej kontuzją prowadzi swoje walki bezpiecznie. W obu walkach po przerwie dużo klinczował i szukał parteru. Stojnić to twardy zawodnik lecz wraca po 3 letniej przerwie i nie wiadomo w jakiej jest formie. Przed przerwą był bardzo dobry fizycznie i często klinczował pod siatką. W tej walce jest dwóch podobnych zawodników którzy lubią klincz i są bardzo twardzi więc uważam że zobaczymy 2 runde.
Pejić z Torresem to praktycznie taki sam opis jak w walce Romańskiego z Janiciciem, dwóch twardych zawodników, obaj preferują stójkę ale z racji niskiej wagi toczą wielorundowe efektowne walki. Typ wydaje mi się bardzo bezpieczny.
Walkę pudziana omówię na końcu.
Typy na zwycięzców:
Delija wygra ze Stojniciem, kurs: 1.42
Mańkowski wygra z Bakoceviciem, kurs: 1.30
Pudzianowski wygra z Junem, kurs: 1.75
Delija jest dużo młodszy od przeciwnika jest także trenowany przez legende bałkańskiego
mma Mirko Filipovicia. Po powrocie z kontuzji stoczył 2 walki w których klinczem i parterem dominował przeciwników wygrywając decyzjami. Stojnić miał 3 letnią przerwe więc może wystąpić rdza ringowa. Ma bardzo podobny styl do rywala ale nie jest w nim równie skuteczny a do tego dochodzi różnica warunków fizycznych (jest o 10cm niższy od Deliji) oraz wiek (39 lat).
Mańkowski schodzi do kategorii 70kg i przywita go tam Bakocević. Jaki jest Mańkowski każdy wie, jedynym znakiem zapytania jest jak poradzi sobie w nowej wadze. Bakocević jest solidny w każdej płaszczyźnie ale nie dorównuje poziomem Mańkowskiemu w rzadnej z nich. Borys o mało nie wygrał z obecnym mistrzem wagi lekkiej więc i z nim sobie powinien bez większych problemów poradzić.
No i teraz walka Pudziana. Wiem że pewnie sporo osób mnie za oba typy na tą walke skrytykuje, sam wiem że są ryzykowne ale widze w nich naprawdę duże szanse.
Więc do rzeczy,
Pudzianowski mimo że nie trenuje już tak mocno dalej jest mega silnym fizycznie zawodnikiem. Posiada także bardzo duże doświadczenie wręcz nieporównywalne z doświadczeniem Juna. Dużo osób twierdzi że bośniak wygra ale on dotychczas wygrywał tylko poprzez nokauty a znokautować pudziana jest bardzo trudno. Jun 2 razy szybko nokautował rywali więc tych pojedynków nie biorę pod uwage, prawdziwym wyznacznikiem jego umiejętności była 2 rundowa walka z Popkiem. Stójka tam była wyrównana a przez większość czasu Popek trzymał go w klinczu, wygrał dopiero przy błędzie popka podczas próby obalenia. To była równa walka a wiadomo że Popek to nie poziom Pudziana. Jun także może mieć szklaną szczękę co było widać w pojedynku z Oświecińskim gdzie osunął sie na nogach. A co do typu na undy to kierowałem się tym że w 1 rundzie
Pudzianowski może być ostrożny i będzie zachowawczo prowadził walkę oraz wymęczał rywala pod siatką w klinczu.
Te typy zagram pewnie w kilku kuponach ako i dodam walki z czeskiej organizacji oktagon a konkretnie zwycięstwa borarosa, vemoli i pesty. Jeżeli ktoś zagra to powodzenia.