Jednak wczorajszy dosyć dobry wynik dla mnie spowodował, że dzisiaj zrobię małą powtórkę, na wstępie zaznaczam, że wszystkie kursy z
Unibet.
Ajax – Chelsea
Chelsea over 4.5 rzutów rożnych @ 2.02
Widzę, że coraz więcej ludzi stawia na zwycięstwo Ajaxu, a wiadomo co się dzieje, gdy jedna z drużyn wygląda bardzo pewnie w końcowym wyniku. Tutaj postanowiłem pójść w inną stronę, a w over 4.5 rzutów rożnych Chelsea, gdzie według mnie jest to naprawdę w zasięgu. Chelsea potrafi nabijać rzuty rożne, w
LM jak na razie w pierwszym spotkaniu przegranym z Valencią 10 rożnych, w wygranym z Lille 4 rożne, ale tak naprawdę wszystkie nabite w drugiej połowie, zabrakło ich ewidentnie w pierwszej części gry. W lidze Chelsea w ostatnich 5 spotkaniach nabijała 11 rożnych Newcastle, 4 rożne Southampton, 5 rożnych Brighton, 5 rożnych Wolves i 6 rożnych Liverpoolowi, tylko raz nie pokryta linia, gdzie zabrakło jednego rogu. Ajax tracił 5 rożnych z Lille i 4 rożne z Valencią, w rodzimej lidze za to pozwalali na 4 rożne Waalwijk, 5 rożnych Den Haag, 2 rożne Groningen, 2 rożne Sittard i 4 rożne PSV, tu już sprawa wygląda gorzej, bo tylko raz pokryta linia w lidze, ale rywale gorsi, z lepszymi rywalami było chociażby blisko. Dzisiaj Ajax powinien siąść na Chelsea, która ma swoje problemy, co będzie się przekładało na kontry ze strony Anglików, a tam na skrzydłach powinniśmy zobaczyć młodzież 21 letniego Pulisicia i 18 letniego Hudsona Odoia, więc według mnie styl tego spotkania i skrzydła Chelsea pozwalają myśleć o przynajmniej 5 rożnych dla gości.
Ajax: Wszyscy piłkarze do dyspozycji.
Chelsea: Nie wystąpią Emerson, Rudiger i Loftus-Cheek. Wątpliwe występy Kante, Christensena i Barkleya.
RB Lipsk – Zenit
Under 3.0 bramki @ 1.90 [zwrot]
Bukmacherzy spodziewają się gradu bramek w tym meczu, może gdyby Lipsk był w swojej formie to obejrzelibyśmy tu sporo bramek, no chyba, że wrócą nagle do swojej dyspozycji, ja na ogół nie lubię grać underów, ale według mnie tu jest szansa na takie rozstrzygnięcie, choć gram również X2, tyle, że tego tu nie podaje. Gospodarze zaczęli rywalizację w
LM od wygranej z Benficą, następnie przyszła porażka z Lyonem, obie drużyny raczej kojarzone z ofensywą, a skończyło się na 3 i 2 bramkach. Lipsk ma problemy w ofensywie, zaczęło się od porażki z Schalke w lidze 1:3, następnie ta porażka z Lyonem 0:2 i dwa remisy po 1:1 z Wolfsburgiem i Leverkusen, niezbyt mocnymi drużynami, na dodatek obrona drugiej drużyny jest strasznie dziurawa. Z drugiej strony mamy Zenit, który zremisował z Lyonem 1:1 i wygrał z Benficą 3:1, jednak na wyjazdach tak nie imponują, grając na dodatek z lepszymi zespołami, z Lyonem tylko 3 celne strzały na bramkę, z Benficą 6 z czego aż połowę zamienili na bramki, nie spodziewam się tu raczej otwartego spotkania, osobiście przewiduje remis 1:1, choć nie zdziwiłbym się, gdyby skończyło się na 0:0.
RB Lipsk: Nie wystąpią Wolf, Schick, Adams i Konata. Wątpliwe występy Halstenberga i Ampadu.
Zenit: Nie wystąpią Mammana i Malcom.
Benfica – Lyon
Benfica @ 2.12
Trochę myślałem co zagrać w tym spotkaniu, ostatecznie padło na zwycięstwo Benfici. Gospodarze raczej nie tak wyobrażali sobie początku w
LM, porażka z Lipskiem na otwarcie 1:2, później z Zenitem 3:1, brakowało ewidentnie skuteczności, bo sytuacji bramkowych mieli aż nadto, teraz jednak nadarza im się naprawdę duża okazja na przełamanie i pierwsze zwycięstwo. Lyon nie imponuje po 10 kolejkach w lidze miejsce nad strefą spadkową, bilans 2-4-4, wygląda bardzo słabo, w
LM jednak zupełnie inaczej remis 1:1 z Zenitem i wygrana 0:2 z Lipskiem, tyle co by nie powiedzieć, mieli w tych meczach naprawdę sporo szczęścia, z Zenitem bili głową w mur, uratował ich rzut karny, z Lipskiem, który ostatnio nie jest w dobrej dyspozycji oddali raptem 2 strzały, które zakończyły się bramkami. Limit szczęścia w końcu się skończy i mam nadzieję, że stanie się to w tym spotkaniu, Benfica jak zagra swoje i wyrzuci z głowy poprzednie porażki, to o wynik jestem spokojny, no chyba, że gościom znowu dopisze jakieś szczęście.
Benfica: Nie zagra Conti i Chiquinho.
Lyon: Wątpliwe występy Duboisa i Depaya.
Tu mamy ciekawą sytuację, bo niby zagrożony jest występ Depaya, a większość mediów wystawia go dzisiaj w pierwszym składzie na ten mecz, choć oczywiście lepiej dla typu byłoby, gdyby nie zagrał.
Genk – Liverpool
Liverpool i BTTS @ 2.80
Kolejne ciekawe spotkanie w Belgii, tym razem z Genk zagra Liverpool, a ja zaatakuje w tym meczu zwycięstwo Liverpoolu i BTTS. Obie drużyny po ciężkich starciach ligowych, gospodarze mierzyli się z St. Liege, gdzie przegrali 1:0, zaś Liverpool grał wyjazd z Manchesterem United, tam też było blisko porażki w takim samym stosunku bramkowym, ale ostatecznie skończyło się na remisie 1:1. Liverpool miał jeden dzień odpoczynku mniej i może mieć to na znaczeniu w tym meczu, Genk raczej drużyna grająca do przodu, a co z przodu wyprawia Liverpool raczej każdemu wiadomo. Drużyna z Anglii była znana z bardzo dobrej ofensywy w poprzednim sezonie, w tym bardzo często zdarza im się tracić bramki, dobry przykład to ostatnie stracone 3 bramki z Salzburgiem przed własną publicznością. Genk stać tu na wciśnięcie bramki, ale Liverpool i tak powinien sobie z tym poradzić.
Genk: Wątpliwy występ Neto Borgesa.
Liverpool: Nie zagra Alexander-Arnold, Matip i Shaqiri. Wątpliwy występ Salaha.
Inter – Borussia Dortmund
Inter over 1.5 bramki @ 2.02
Jedno z ciekawszych dzisiaj spotkań, choć Inter z Borussią do jakiś potęg w tej chwili nie należą. Myślę, że zobaczymy tu bramki, a przynajmniej ze strony Interu, widać, że ta drużyna jest dobrze poukładana w ataku, w obronie bywa gorzej, stąd typ na bramki, a nie na zwycięstwo w całym spotkaniu. Inter jak na razie bez zwycięstwa w
LM, zremisowali na otwarcie ze Slavią 1:1, po wyrównującej bramce dopiero w 92 minucie, oraz przegrali z Barceloną 2:1, ale oglądałem to spotkaniu, zabrakło im trochę szczęścia w pierwszej połowie, po której mogli prowadzić i 0:3, wątpię, że Barcelona wtedy by się podniosła, a tak wyszła zaangażowana na drugą połowę i jakoś to zwycięstwo wyszarpali. Dzisiaj Borussia z dużymi osłabieniami, na dodatek ostatnio jakoś nie imponowali, dodatkowo w lidze w ostatnim czasie 2 bramki potrafił im strzelić Freiburg, Bremen, czy Frankfurt, dzisiaj Inter ma otwartą drogę do zwycięstwa, ale Borussia to cwane lisy i grając nawet bez nominalnego napastnika stać ich na sprawienie jakiejś niespodzianki.
Inter: Nie zagra D’Ambrosio, Alexis Sanchez i Sensi.
Borussia Dortmund: Nie zagra Reus, Schmelzer i Alcacer. Wątpliwy występ Gotze i Burkiego.
U Interu jak widać strata Sancheza, ale oni mają chociażby Lukaku czy Martineza, którzy potrafią załatwić sprawę, u Dortmundu wygląda to już gorzej.
Lille – Valencia
Valencia over 1.5 bramki @ 2.75
Staram się wybierać jakieś wyższe kursy jeśli chodzi o analizy do każdego spotkania, nie ma co się bawić niższe, bo w sumie każdy może je z łatwością znaleźć. W tym spotkaniu proponuje zagrać na 2 bramki Valencii, gdzie według jest dosyć duża na to szansa. Gospodarze jak na razie z 2 porażkami w
LM, z Chelsea 1:2 i z Ajaxem 3:0, widać, że mają duże problemy w obronie, ostatnio regularnie tracą co najmniej 2 bramki, rzadko zachowując czyste konto. Valencia do tej pory wygrała spotkanie z Chelsea 0:1 i przegrali z Ajaxem również 0:3, nie stwarzali sobie jakoś dużo szans na strzał, ale tu raczej takich okazji będą mieć sporo, Valencia w tym sezonie już wbiła 2 bramki na wyjeździe chociażby Barcelonie, choć co prawda sami stracili wtedy 5 bramek, ich rywale na wyjazdach od początku sezonu ogólnie byli mocni, na starcie polegli z Celtą Vigo 1:0 co nie było takie do przewidzenia, ale później mierzyli się właśnie z Barceloną, Chelsea, Athletico Bilbao i Atletico Madryt, więc nawet nie było gdzie za bardzo strzelać.
Lille: Nie zagra Renato Sanches i Weah. Wątpliwy występ Zeki Celika.
Valencia: Goncalo Guedes i Rodrigo. Wątpliwy występ Coquelina.
Salzburg – Napoli
Napoli over 5.5 rzutów rożnych @ 2.25
Popieram typ na rożne w tym meczu, ja gram jednak trochę inaczej i zagram na same rożne Napoli i trochę podwyższoną linię, bo 5.5. Mecze Salzburga w
LM do tej pory były szalone, zwycięstwo 6:2 z Genk, porażka z Liverpoolem, ale 4:3, większość spodziewa się bramek, ale po takich spotkaniach zwykle przychodzi jakaś posucha, więc w bramki tu nie idę, bo i kursy bardzo niskie. Idę tu w rożne Napoli, nie są oni jakimiś typowymi nabijaczami rogów, ale w
LM przeciwko Liverpoolowi zdobyli ich 7, z Genk również 7, na wiele więcej pozwalając rywalom, którzy zdobyli ich 12, Salzburg pozwala na dużo rywalom, ale taki jest ich styl gry, tutaj też Napoli na pewno będzie miało sporo szans na trafienie bramki z rzutów rożnych, ale jak mówię warto też grać w całym spotkaniu.
Salzburg: Nie zagra Bernede. Wątpliwy występ Walke.
Napoli: Nie zagra Mario Rui, Maksimovic, Ghoulam i Hysaj.
Slavia Praga – Barcelona
Połowa/Pełne spotkanie, Barcelona/Barcelona @ 2.10
Barcelona over 2.5 bramki @ 2.48
W tym typie mały wyjątek, nie jeden typ, a dwa, bo według mnie dwa warte spróbowania. Barcelona wraca na dobre dobry, może jeszcze nie jest najlepiej w defensywie, ale ofensywa zaczyna dobrze trybić. Trener miał mały dylemat czy wystawić dzisiaj Dembele czy Griezmanna, ten pierwszy zaczął dobrze grać, ale wyłapał w meczu ligowym czerwoną kartkę, zastąpił go Griezmann, który też dobrze pogrywał, ostatecznie padło chyba na starszego francuza, ale który trener nie chciałby mieć takiego dylematu. Slavia niestety z taką Barceloną nie ma większych szans, choć nie ma co ich skreślać, bo już prawie sprawili sensację z Interem. Mimo wszystko Barcelona ma tu wszystko, żeby wygrać i to już po prowadzeniu w pierwszej połowie, oraz na trafienie kilku bramek.
Slavia Praga: Nie zagra Traore. Wątpliwy występ Takacsa i Hovorki.
Barcelona: Nie zagra Umtiti i Sergi Roberto.
To by było na tyle, zagrałem wszystko też w kombi for fun z kursem 598.0 (oczywiście bez overu 2.5 bramki Barcelony), miałem dzisiaj nic nie pisać, ale reputacje mnie jednak zmotywowały.
5/8 i 1 zwrot, nie wyszło tak źle, tym bardziej, że Valencii i Barcelonie zabrakło po 1 bramce, boli bardziej ten drugi typ, bo Barcelona miała niesamowite okazje.