Spotkanie :
Serbia - AustraliaTyp:
Serbia (-1,5 seta)Kurs: 1.97
FORTUNA
Mecz zostanie rozegrany w Kanadyjskiej Otttawie. We wczorajszych spotkaniach
Serbia po 5 setach przegrała z Niemcami 2-3 natomiast
Australia została pokonana przez Kanadyjczyków 3-0. Oba zespoły nie odniosły jeszcze zwycięstwa w tegorocznej edycji Ligi Narodów i mają po 4 porażki na koncie. O ile w przypadku Australii nie dziwi taka sytuacja, o tyle jeśli chodzi o Serbię taki początek Ligi jest zaskoczeniem.
We wczorajszym meczu z Niemcami Serbowie zdobyli 106 punktów i w ogólnym bilansie zaledwie o 2 punkty przegrali z Niemcami którzy tych punktów ugrali 108. Decydującym elementem wydaje się że była zagrywka Niemców, którzy zrobili 6 asów, a Serbowie zaledwie 1. Najlepszym punktującym drużyny Serbii był Dusan Petkovic który zdobył 27 punktów i również dzisiaj powinien być on kluczową postacią w swojej drużynie. Ten wczorajszy mecz był już dużo lepszy od tych jakie
Serbia grała tydzień temu podczas turnieju w swoim kraju gdzie przegrali z Japonią, Francją i Rosją. Jedynie te 5 setów grane z Niemcami może w jakimś stopniu wpłynąć na formę w dzisiejszym meczu.
Australia grała co prawda mecz po Serbii, ale było to jednak tylko 3 sety.
Australia tak jak wspomniałem gładko, bo 3-0 przegrała w nocy z Kanadą, przegrywając sety do 23,17,18. Tydzień temu, grając w Katowicach zaprezentowali się bardzo dobrze, pomimo 3 porażek. Byli bardzo blisko zwycięstwa nad Brazylią, gdzie przegrali dopiero w 5 secie. Urwali też sety drużynom Polski i
USA. Wydaje mi się jednak że ten turniej to już inna gra Australii. Ten mecz z Kanadą był po prostu słaby, a rosnąca forma |Serbii skłania mnie ku takiemu typowi.