60 (190) Europa, Liga Europejska: Real Sociedad - Salzburg 15.02.2018. godz. 19:00
Typ: over 2.5 / Kurs: 1.79 / Buk: 1xbet / Stawka: 7j (700zł)
61 (191) Europa, Liga Europejska: FCSB - Lazio 15.02.2018. godz. 21:05
Typ: over 2.5 / Kurs: 2.11 / Buk: 1xbet / Stawka: 7j (700zł)
Kolejne spotkanie w którym powinni coś sobie postrzelać w Lidze Europejskie to starcie Rumuńskiej FCSB z Rzymskim Lazio.
Goście gdzieś stracili swój ostatnio rytm przegrywają trzy spotkania z rzędu, trochę im to pokomplikowało sytuacje w Seria A bo jest walka o podium. Przyczyna leży po stronie skuteczności gdzieś ją zatracili a bez swoje skutecznej grze w przodzie są problemy na tyłach to wynika ze stylu gry, - lubią grać wysoko, szybką piłką. Myślę że to nie jest jakiś duży problem bo siła tej ekipy tkwi w tym że jest tutaj kilku graczy którzy potrafią być regularni w zdobywaniu bramek na czele jest oczywiście Immobile, ale są jeszcze Nani, Savic, Alberto oraz Anderson który sobie wszystko z trenerem i zawodnikami wyjaśnił i będzie brany pod uwagę. Mimo wszystko i tak tez tracone bramki są problemem to wynikają też z formy poszczególnych graczy ostatnio min. Wallace kompletnie się nie popisała, zresztą przepraszał za swoje błędy kolegów z ekipy. Ja myślę że Lazio będzie chciało zagrać swoje, zresztą trener chce się odbudować na ligę tym spotkaniem. Nie zawsze te rozgrywki to priorytet dla Włochów i trochę tej takiej szalonej piłki ze względu na rotacje jest w tej edycji przegrali na wyjeździe min. z Zulte 3:2, wygrali 2:3 z Vitesse oraz Nicea 1:3.
Ekipa z Bukaresztu jak i cała liga Rumuńska zrobiła krok do tyłu tam co sezon ktoś ma ogromne problemy z kasą. Poziom ekipy na pewno spadł, pojawiało się więcej młodzieży min. w bramce ostatnio pojawił się 18- latek który zawinił przy bramce to już jeden z problemów na ten mecz. Jestem też pewien ze wszyscy doskonale zdaja sobie sprawę z tego że do Rzymu bez czegoś korzystnego nie mają co jechać, dlatego czuje wariant w który zaryzykują i albo zaskoczą odważną grą Lazio albo wszystko będzie już jasne po pierwszym meczu, a kibice ich na pewno też pchną do odważnej gry. Jednak czy to starczy bo jak wspomniałem poziom poszedł w dół co widać po wynikach w fazie grupowej – grupa słaba i potrafili min. przegrać z Lugano tutaj 1:2 czy remisować z Hapoel 1:1.
62 (192) Europa, Liga Europejska: Lyon - Villarreal 15.02.2018. godz. 21:05
Typ: over 2.5 / Kurs: 1.90 / Buk: 1xbet / Stawka: 7j (700zł)
Szalony Lyon i takie kursy na bramki no to bierzemy to jak najbardziej. Gospodarze odkąd zespół przejął Génésio przeszedł w stronę gry bardzo otwartej, w której szykują gry szybką piłkę do przodu. Trzeba przyznać że to się naprawdę solidnie ogląda na pewno wiele w tych spotkaniach się dzieje. Do tego dochodzi młodość ataku i drugiej linii która ma swoją fantazję, ale też braki w doświadczeniu dlatego też Lyon ma spore problemy z grą na tyłach im lepszy rywal tych problemów jest znacznie więcej i tak też było w ostatnich kolejkach
Ligue 1 gdzie przegrali trzy mecze tracąc 8 bramek, jest jakiś dołek ale to dobrze bo będą chcieli to przełamać w dzisiejszym starciu a to ich pchnie w kierunku bramek. Będą chcieli zrobić solidną zaliczkę i stać ich na to w fazie grupowej ograli Everton 3:0, Apollon 4:0 oraz zremisowali a Atalanta 1:1. Zależy im na tych rozgrywkach na pewno w poprzednim roku doszli do półfinału które przegrali właśnie na wyjeździe 4:1 u siebie brakło jednego trafienia do dogrywki, zresztą na swoim stadionie w poprzednim sezonie bawili się z Alkmaar 7:1, Roma 4:2, Besiktas 2:1 i wspomniany Ajax 3:1 piekielnie mocne zestawienie które tu nie dawało rady.
Villarreal to taka dla mnie ekipa bardzo nierówna w swojej grze, raz potrafią grać taktycznie, defensywie by za chwilę widzieć inne podejście. Myślę że przyjechali tutaj po to by coś strzelić, gości do grania z kontry szybko a to będzie ich broń mają Bacca, Unal, Castillejo, Cheryshev, po prostu coś do zaoferowania w ataku jest a miejsce się znajdzie. Poziom w defensywie jak wspomniałem czasami jest czasami go nie ma z tym ostatnio gorzej przegrana z Betisem 2:1 i ta u siebie z Alaves 1:2 pokazuje jakiś dołek. Zresztą w tej edycji Ligi Europejskiej rywali mocnych nie mieli a było ciężko remis u siebie z Slavia 2:2, porażka z Tel Aviv, czy bramki tracone z Astaną na wyjeździe 2:3 rywale nie prezentowali tego poziomu co Francuzi a dawali zdecydowanie radę.