>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Zwykłe LO a profilowane ....

sc0rp0w 0

sc0rp0w

Użytkownik
Siema pd września wybieram sie do szkoły średniej i nie wiem co wybrać tzn. niby wiem ale nie wiem do LO ogólnokształcącego przyjmują od 120 pkt i ten prób punktowy pogryje a do profilowanego zaledwie 90-100. Bardzo spodobał mi sie profil zarządzanie informacją, gdyż jest 4h infy w tygodniu a w drugiej klasie 6 h a infe lubie powiecie mi jakie są minusy bycia w profilowanym. Budynek ten sam nauczyciele też więc nie rozumie...

gorillaz 0

gorillaz

Użytkownik
Siema pd września wybieram sie do szkoły średniej i nie wiem co wybrać tzn. niby wiem ale nie wiem do LO ogólnokształcącego przyjmują od 120 pkt i ten prób punktowy pogryje a do profilowanego zaledwie 90-100. Bardzo spodobał mi sie profil zarządzanie informacją, gdyż jest 4h infy w tygodniu a w drugiej klasie 6 h a infe lubie powiecie mi jakie są minusy bycia w profilowanym. Budynek ten sam nauczyciele też więc nie rozumie...

zdecydowanie odradzam profilowane...
mając duzo godzin przedmiotów związanych z tym profilem, tracą na tym przedmioty takie jak matma polski itd...
trudniej poźniej zdać maturke, procent zdawalności matury w Liceum profilowanym jest niższy niz w LO

komarr 4

komarr

Forum VIP
jezeli zdecydowales ze chcesz sie bawic informatyka w przyszlosci to polecam ci Technikum Informatyczne, napewno wiecej z tego wyniesiesz niz LO Profilowane na informatyke... ja aktualnie III klasa i 15h informatyki w tygodniu a w nastepnym roku bede mial 17h informatyki w tygodniu...

P 0

profi

Użytkownik
Według mnie również nie warto iść do liceum profilowanego, tym bardziej na informatykę. Jeśli już miałbym się wybierać do takiej szkoły to profil musiałby być odpowiedni z tym co muszę zdawać na maturze (polski, matma, język obcy).
Osobiście polecam technikum ???? Rok dłużej, ale po skończeniu nie wychodzisz bez niczego, oczywiście trzeba zdać maturkę. Po technikum tak samo możesz iść na studia jak po liceum, a dodatkowo masz już wykształcenie w jakimś kierunku, czyli jeśli jeszcze skończysz studia to tak jakbyś miał 2 zawody, po iliceum i studiach tylko 1 :p Tylko większość osób rezygnuje z dodatkowego roku nauki :p

lalo 36

lalo

Forum VIP
A wg. mnie warto ???? Ja chodzę do LO na profil sportowy i mam dużo więcej zajęć niż inni z mojej szkoły bo oprócz lekcji mam jeszcze dziennie 2 h treningu i jakoś nie narzekam :]

komarr 4

komarr

Forum VIP
o co dokladnie robicie na tej informatyce?
- programowanie (C++)
- systemy i sieci operacyjne (aktualnie linux)
- grafika i multimedia
- w I i II klasie byl przedmio UTK (urzadzenia techniki komputerowej)
- zarzadzanie baz danych

aktualnie 4 przedmioty :p

sc0rp0w 0

sc0rp0w

Użytkownik
ehhh czyli co iśc do zwykłego LO ??!! kurde a miałem chrapke na profilowane bo bym mógł już olać nauke a i tak bym sie dostał ???? ) qurde ... a pójde do zwykłego lo to u nas jest jedno dobre ale nad książkami znajomi tak siedzą że mi ich szkoda :/ normalnie masakra mam problem ... a technikum kurde jakoś mi nie pasi ten rok dłużej eh ;/ rok więcej w plecy a u nas jest jakieś teleinformatyk i machatronik coś takiego technikum .. a jeszcze jest fajny profil w ekonomiku tzn szkoła fajna ja wybieram sie do psiarni zapewne nie jako krawężnik tylko gdzieś do biura więc coś z infą jakbym miał to by dobrze było a nawet jakby mi sie przez te trzy lata odmieniło to bym mógł iść na politechnike ... i co pójde do profilowanego to będe dłużej w szkole siedział od tych co są na zwykłym :| ?

lolo081 0

lolo081

Użytkownik
a pójde do zwykłego lo to u nas jest jedno dobre ale nad książkami znajomi tak siedzą że mi ich szkoda :/
o którym mówisz? ???? chyba nie o I

a tak na poważnie jak się wybierasz na poli to polecam LO takie żeby matma i ewentualnie fiza byłą na dobrym poziomie potem nadrobisz te bardziej techniczne przedmioty ja tak zrobiłem i jest ok choć nie planowałem poli

sc0rp0w 0

sc0rp0w

Użytkownik
właśnie mówie lolo o jedynce ???? kurde korci mnie pójść do 2 na profilowane zarządzanie informacją troche grafy troche wszystkiego tam jest fajny profil ....

hugo_bosss 0

hugo_bosss

Użytkownik
a ja polecam technikum:p przynajmniej wyjdziesz już z jakimś zawodem ????
ja jestem na technik elektronik i jakoś nie narzekam ????

edyyy 0

edyyy

Użytkownik
noo jeśli patrzysz krótkowzrocznie to zawodóweczka w sam raz... dla ambitniejszych polecam LO, a później jakieś studyjka dobre ;)

a jeśli miałbym wybierać między profilowanym a technikum to już lepiej mieć tego technika... bo po profilowanym ani nie masz zawodu ani porządnego przygotowania do matury :p

tier 0

tier

Użytkownik
To zależy czy chcesz iść na studia. Jeśli tak to warto rozejrzeć się za LO z klasą mat-inf o dobrej renomie. W profilowanym nie przygotowują tak dobrze do matury jak w ogólniaku.

Do góry Bottom