>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Zniszczone buty - macie jakieś pomysły?

getosk8 0

getosk8

Użytkownik
Witam ;]

Jakis czas temu a wlasciwie pod koniec zeszlego roku kupilem buty w sklepie internetowym, buty przyszly pochodzilem miesiac i nagle na czubku buta pojawil sie pecherz, z cazsem (tydzien, dwa) zrobilo sie ich coraz wiecej, niketore lekko pekly a inne byly przy tych dziurkach przy sznurowkach. (widac wszystko na zdjeciach ponizej) Pod farbe dostala sie woda i tak jakby pod ta farba zaczely plesniec :/ wysylalem, na gwarancje ale niestety nie uznali tlumaczac ze musialem mokre buty przylozyc do jakiegos zrodla ciepla czyli np na grzejnik :| tyle, ze nigdy nawet pod grzejnikiem butow nie susze. Uzywalem je nie piorac i czysczac tylko wilgotna szmatka, nigdy nie zamoczylem ich calkowicie ani nie suszylem w pelnym sloncu - wiec skad to? Tego chyba nie wie nikt lub po prostu nie chce wiedziec... Ale mniejsza. Chodzi o to czy da sie te buty jakos odratowac? Nie proponujcie odwolywan w sprawie tej gwarancji albo wycieczki do jakiegos biura konsumentow bo to odpada - nie mam czasu zreszta juz za pozno.

Chodzi o to, zeby jeszcze w butach troche pochodzic bo za 2 stowki pasuje wiecej niz 1.5 miesiaca ;) a nie chce tez w nich chodzic tak do roboty czy cos bo sa jeszcze w dobrym stanie... Macie jakies pomysly, propozycje w jaki sposob mozna je naprawaic? Lub chociaz sprobowac jakos zakryc ta zniszczona farbe. Hm moze pomalowac czyms? Nie mam pojecia. Myslalem, zeby najpeirw jakas ta farbe podkleic a pozniej czyms wymalowac, ale nie wiem jak :/ Mam ndzieje, ze komus z Was przyjdzie jakis pomysl do glowy i mi pomoze ;p (ponizej zdjecia butow) z gory dzieki ????

Pozdro :cool:

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
W sklepie z artykułami chemicznymi spokojnie znajdziesz białą - koloryzacyjną pastę do butów, raz na tydzień jej użyjesz i nic nie będzie widać ;)

getosk8 0

getosk8

Użytkownik
W sklepie z artykułami chemicznymi spokojnie znajdziesz białą - koloryzacyjną pastę do butów, raz na tydzień jej użyjesz i nic nie będzie widać ;)
hm no juz jest jakas nowa opcja, ale problem jeszcze jest taki, ze msuze w jakis sposob ta stara farbe przykleić bo na chwile obecna ona jest tak luzno, nie zluszcze jej bo wtedy buty beda takie szorstkie z przodu i juz w ogole do niczego nie podobne a z kolei jak zamaluje tak jak jest to samo bedzie sie luszczylo i coraz bardziej odklejalo :/

a i dzieki za pomoc ????

panmam2 78

panmam2

Użytkownik
hm no juz jest jakas nowa opcja, ale problem jeszcze jest taki, ze msuze w jakis sposob ta stara farbe przykleić bo na chwile obecna ona jest tak luzno, nie zluszcze jej bo wtedy buty beda takie szorstkie z przodu i juz w ogole do niczego nie podobne a z kolei jak zamaluje tak jak jest to samo bedzie sie luszczylo i coraz bardziej odklejalo :/
a i dzieki za pomoc ????
to może podklej odpadające elenty farby np.superglu/kropelka i po wyschnięciu użyj białej pasty.

budziukikus 0

budziukikus

Użytkownik
Tak to jest z tymi markowymi butami - tez tak mialem z Pumą, pochodzilem 2 tygodnie, kosztowaly 150zl. Lepiej kupowac tansze, niemarkowe, duzo wiecej w nich chodze, po co mi znaczek na bucie ktory podwyzsza wartosc buta o 80%?

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Dokładnie, 2tyg. w butach chodzić ? Ja mam dwie pary butów w których chodzę na zmianę, obie Nike&#39;a, jedne mam z półtora roku, drugie rok a wyglądają prawie jak nówki, tylko trzeba troche te buty czyścić i szanować ;]

getosk8 0

getosk8

Użytkownik
to co w nich robiłeś, ze się tak szybko rozwaliły ?
Chodzilem - tylko chodzilem. Nie gralem w nich nawet, nie biegalem :razz: Na moje oko ta farba byla zle nalozona na skore, a z czasem wiadomo but nie jest sztywny i sie zgina przy chodzeniu a farba odklejala sie coraz bardziej. Poczatkowo tylko tam przy tych dziurkach, bo tam najbardziej sie zginaly - zreszta widac na zdjeciach ta pomarszczona farbe. Pozniej na czubku stalo sie to samo. Troche wody od jakichs kropel sie dostalo i takiego dziwnego koloru nabralo...

Dokładnie, 2tyg. w butach chodzić ? Ja mam dwie pary butów w których chodzę na zmianę, obie Nike&#39;a, jedne mam z półtora roku, drugie rok a wyglądają prawie jak nówki, tylko trzeba troche te buty czyścić i szanować ;]
Nie, jakis miesiac chodzilem i zauwazylem, ze cos sie ruszylo przy tych dziurkach a po 2 czy 3 kolejnych tygodniach to sie zrobilo coraz wieksze i dostala sie ta wilgoc czy cos... Tez mam poza tymi dwie pary jedne maja ponad dwa lata biale klasyki Court Tradition czy jakos tak, kiedys jeszcze z Anglii przywiezione do dzisiaj sie trzymaja bo dbam o buty i przed tym latem kupilem i tez sie dobrze nosza a te jedne takie trefne... :|

e: na ostatnim zdjeciu dobrze widac odklejona farbe przy tych dziurkach...

moze jeszcze jakies pomysly? ;&gt;

e2: no rzeczywisice pokrecilem bo myslalem, ze do mnie i z legionista696 podobnie :p hm przynajmniej dokladniej to opisalem ????

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Możesz pójść do szewca, myślę że sobie z tym poradzi,a na pewno będzie miał jakiś pomysł, pewnie z 20pln zapłacisz.

K 0

klasenton

Użytkownik
Dałeś się naciągnąć na FEJKI NIKE RENZO. Buty tego typu kupujesz w sklepie na miejscu, ew. na internetowym 1but.pl, wtedy dostajesz gwarancje i w przypadku twojej sytuacji, odesłałbyś butki i miałbyś problem z głowy. Naprawa zwykle trwa tydzień. Co do oryginalnych butów to nie zgodzę się totalnie z użytkownikiem budziukikus. Na zimę kupiłem sobie buty Nike air force allwhite, kto jest w temacie to wie o co chodzi. Buty przechodziłem całą zimę, a wiadomo jak było w tym roku. Zero śladów użytkowania i sprzedałem je za podobną cenę za jaką kupiłem. Dlatego proszę się nie udzielać jeżeli nie posiada się wiedzy konkretnej na temat...????

princeas 11

princeas

Użytkownik
ale was zgasił :twisted:
swoją drogą, Polak mądry po szkodzie. teraz to tylko pasta kryjąca i nic wiecej nie poradzisz. poza tym pierwszy raz widze tak model Nike, w takich kolorach, wiec faktycznie mogłeś się naciąć na jakąś podróbkę. miałem podobne, tzn. mam dalej juz 3 rok, problem jest taki, ze się trochę na czubach powycierały, pocięły no i straciły kolor (już nawet pranie nie pomaga). ale te buty to juz tylko na boisko, mam taki fetysz, ze co sezon kupuje nową parę;P

budziukikus 0

budziukikus

Użytkownik
Dałeś się naciągnąć na FEJKI NIKE RENZO. Buty tego typu kupujesz w sklepie na miejscu, ew. na internetowym 1but.pl, wtedy dostajesz gwarancje i w przypadku twojej sytuacji, odesłałbyś butki i miałbyś problem z głowy. Naprawa zwykle trwa tydzień. Co do oryginalnych butów to nie zgodzę się totalnie z użytkownikiem budziukikus. Na zimę kupiłem sobie buty Nike air force allwhite, kto jest w temacie to wie o co chodzi. Buty przechodziłem całą zimę, a wiadomo jak było w tym roku. Zero śladów użytkowania i sprzedałem je za podobną cenę za jaką kupiłem. Dlatego proszę się nie udzielać jeżeli nie posiada się wiedzy konkretnej na temat...????
To te buty-grzyby jakie nosiłeś w pólmetrowych zaspach niosac harnasie do budki trenerskiej na stadioniee? Zeby nie bylo offtopu: Za tą cene markowe buty to są warte swojej ceny za granicą - przy ich zarobkach są to groszowe sprawy. W Polsce sa zdecydowanie za drogie jak na ich jakosc w stosunku do sredniej zarobkow. Polak musi robic na takie buty przy dobrym wietrze 8 godzin, zas Niemiec czy Francoz jakies 3 godziny...

getosk8 0

getosk8

Użytkownik
Tu sie mylisz ;) to nie fejki a org i nie Nike Renzo a Nike Isolate kupione w sklepie NEOSPORT.PL. Na tyle akurat jestem rozgarniety zeby rozpoznac czy buty sa org czy nie, poza tym sprawdzalem juz kiedys - zgadza sie numer katalogowy, mam rachunek i ta jakby gwarancje. Buty wczesniej ogladalem w sklepie w swoim miescie wiec wiedzialem co kupuje. Gwarancja normalnie byla - wyslalem i dostalem opinie od rzeczoznawcy - niestety rozpatrzaona negatywnie z powodu niby przeylozenie do duzego zrodla ciepla.

a ponizej linki do sklepow w ktorym sa dokladnie takie same ;]

http://sklep.igol.pl/product-pol-3282-Buty-Nike-Isolate-344331-121.html
http://www.eobuwie.com.pl/product-pol-8429-NIKE-344331-121-ISOLATE.html
http://www.e-megasport.com/product-pol-1439-Nike-Isolate.html

ale was zgasił :twisted:
swoją drogą, Polak mądry po szkodzie. teraz to tylko pasta kryjąca i nic wiecej nie poradzisz. poza tym pierwszy raz widze tak model Nike, w takich kolorach, wiec faktycznie mogłeś się naciąć na jakąś podróbkę. miałem podobne, tzn. mam dalej juz 3 rok, problem jest taki, ze się trochę na czubach powycierały, pocięły no i straciły kolor (już nawet pranie nie pomaga). ale te buty to juz tylko na boisko, mam taki fetysz, ze co sezon kupuje nową parę;P
Hm nie bardzo rozumiem ;] bo akurat to powiedzenie srednio tu pasuje :p po prostu chce jeszcze buty pouzywac - tyle. no pasta tak, ale najpierw musze cos z ta odklejajaca sie farba zrobic :| co do modelu to jaki wyzej - normalnie mozna jeszcze znalezc w sklepach internetowych.

Moze jeszcze jakies propozycje? ;)

Do góry Bottom