Polecam z nastepujących typów poskładać sobie różne kombo
Miho Takagi 1-3 1.25
Miho jest w mega formie, jeśli zdobywa srebro na 500m, to medal na 1000m co jest oprócz 1500m jej koronną konkurencja to wygląda na formalność, w Pucharze Świata nie schodzi z podium
Leerdam 1-3 1.3
Podobna sytuacja co z Takagi, jeśli ona jest 5 na 500m i 0,17 od medalu to podium wydaje się pewne, może przegrać tylko z Takagi i Bowe(w co jednak nie wierzę)reszta zagrożenia to europejki które pokonała na ME zdecydowanie. Jest jeszcze Kodaira, ale w tą Panią to ja kompletnie nie wierzę a bardziej opiszę to pod kolejnym typem.
GOLIKOVA-kodaira 2.05
Tak jak pisałem, kompletnie nie wierzę w japonkę, to co odstawiła na 500m pokazuje że jest kompletnie bez formy i jutro to tylko potwierdzi, jak była w formie pokonywała Golikovą w Pucharze Świata, ale wówczas wygrywała z nia na 500m, a tutaj na 500m przegrała z rosjanką o 0,88s przecież to przepaść. Próbowałem też w
sts za 7,5@ że kodaira przegra bieg w swojej parze z
Qishi Li bo i to przy tak fatalnej dyspozycji japonki jest jak najbardziej do gry, do tego chinka u siebie i ma lepszy tor.
WUST-de jong 1.35
Na kwalifikacjach do IO co prawda minimalnie to nie weszło, ale Wust na 1500m pokazała że jest w mega formie, czego kompletnie nie można powiedzieć o De Jong, która coś tam jedzie, ale to nie jest szczyt formy.
KACHANOVA-goetz 1.35
Co prawda na kontynencie amerykańskim pojedynki były zaciete o tyle Kachanova mniejszą różnicą wówczas wygrywała na 500m, tutaj 0,6s zapasu na 500m pozwala sądzić że i na 1000m Kachanova powinna spokojnie 0.5s dowieźć do mety.
MOROZOVA-zdrahalova 1.92
Zdrahalova przyjechała tutaj w beznadziejnej formie, jej wyniki na 500m i 1500m to dramat w porównaniu jak biegała jeszcze 2 miesiące temu, a kurs wystawiony jakby ten wynik na 1000m mogła powtórzyć, wówczas wygrywała z Morozovą i na 1500m i na 3000m, a tutaj przegrała z nią 3 sekundy na 1500 i 8 sekund na 3000m, więc nie mam tutaj absolutnie żadnych wątpliwości, grałem też w
sts po 3.75 że zdrahalova przegra swoją parę z
Kim H-Y
Kilka typów bez rozpisywania się bo wszystko już napisałem
WUST-kodaira 1.6
GOLIKOVA-de Jong 1.4