Witam.
Ja mam takie pytanko?
Czy
Rosja zdobędzie więcej niż 24 medale?
Na chwilę obecną mają 7 czyli musieliby jeszcze wyciągnąć 18 medali. W teorii to nie takie cuda się zdarzały na Igrzyskach ale w praktyce raczej jest to niemożliwe.
*
Curling: ani mężczyźni ani kobiety nie są w gronie faworytów i na medal nie powinni liczyć
*
Hokej na lodzie: tutaj teoria idzie w parze z praktyką, prawdopodobne jest że zarówno mężczyźni jak i kobiety jakieś krążki zdobędą, kolorów nie znam ale można zaliczyć że dwa.
*
Kombinacja norweska: tam nie ma na co liczyć ani indywidualnie ani w drużynie
*Łyżwiarstwo figurowe: tutaj Rosjanie jak zawsze są w gronie faworytów, nie znam się i nie często zdarza mi się oglądać ten sport, ale tak do ucha czasem wpadnie info że coś tam mogą wyciągnąć. Zostały jeszcze 4 komplety medali i liczę że dwa krążki mogą się trafić Rosjanom
*Łyżwiarstwo szybkie: u kobiet to szansa jest tylko na 1500m, jeżeli chodzi o sztafetę to jej forma jest niewiadomą, ale raczej w gronie faworytek nie są, u mężczyzn również szansa tylko na 1500, słaba drużyna, teoretycznie dwa medale można zaliczyć
*
Narciarstwo alpejskie: nope
*
Saneczkarstwo: zostały dwójki i sztafety, w dwójkach liczyć się będą raczej Austriacy,
Niemcy, Włosi i Łotysze, sztafeta bez cudu
Snowboard: zostało 7 kompletów medali i powiem tak, nie znam się ale zawsze wydaje mi się że faworytami w tego typu dyscyplinach są zawodnicy z
USA i Kanady, półwyspu Skandynawskiego +
Japonia i
Szwajcaria więc też raczej Rosjan bym tutaj nie obstawiał
*
Biegi narciarskie: z urzędu wpadnie na pewno w sprincie drużynowym mężczyzn, u kobiet też jest szansa, bieg masowy może coś wpadnie u mężczyzn, bo u kobiet raczej nie ma szans, no i sztafeta mężczyzn i kobiet tutaj też się można spodziewać dwóch krążków, do tego teraz będzie jeszcze start na 15km klasykiem mężczyzn więc kolejna realna szansa dochodzi
*
Biathlon: tutaj obie sztafety żeńska i męska mają szansę, do tego sztafeta mieszana, no a indywidualny i masowy to liczmy że jakiś jeden mogliby wyrwać albo Irina Starych albo Wołkof
*Skeleton: wśród mężczyzn pewne, wśród kobiet byłaby niespodzianka więc obstawiam raczej jeden
*
Skoki narciarskie: nope
*Short Track: o ile można liczyć na mężczyzn o tyle na kobietny w ogóle, zostało 500 i 100 oraz drużynówka i Rosjanie w każdym się liczą
*Narciarstwo dowolne: może jeden uda się ugrać
*
Bobsleje: szansa jest duża w czwórkach mężczyzn, u kobiet raczej nie, a co do dwójek to też można się czegoś tam spodziewać
Naliczyłem że będą w stanie bić się o 23, ale wiadomo że to przy mega szczęściu. A realnie:
hokej, ł. figurowe,
bobsleje, skeleton, short track z tego możemy się spodziewać tego max`a medalowego czyli ok. 10 krążków
n.dowolne,
biathlon,
biegi narciarskie, ł. szybkie, jeżeli wyciągną 50% to będzie bdb rezultat czyli ok. 6 krążków
Suma-sumarum jeżeli miałbym obstawiać to dałbym że 23 nie przekroczą. Prawdopodobieństwo jest że im się uda ale jednak w biathlonie i biegach narciarskich jest zbyt mocna konkurencja indywidualnie w postaci Norwegów i Szwedów by się bić o coś więcej.
Pomogłem? kliknij " +dzięki"