cytat z innego forum :
"Cześć,
ja mimo dobrych zarobków na UoP na czas nieokreślony, czystym BIKu i dobrym zawodzie w dużej firmie dostałem odmowę*w ING - powód odmowy to 'wewnętrzne regulacje banku', natomiast po drążeniu usłyszałem od doradcy, że z powodu niekorzystnych wyciągów (a bank przejrzał tylko za ostatni miesiąc) został mi znacznie obniżony scoring (a jedyna niepewna kwestia na wyciągu to właśnie bukmacherka), a w konsekwencji znacząco obniżono mi maksymalny dopuszczalny wskaźnik DTI.
Nie mam potwierdzenia ze zaważyły na tej decyzji
bukmacherskie zabawy, ale totalnie nic innego mi nie przychodzi do głowy. Nie mam żadnych stałych wydatków do których się*nie przyznałem etc. W BGŻ dostałem zgodę bez problemów, aczkolwiek nikt nie prosił o wyciągi...
Moja rada: przygotuj się*do kredytu, jeśli nic Cię jeszcze nie goni, zadbaj o wyciągi na minimum 3 miesiące wstecz, najlepiej 6 - jeśli sytuacja tego wymaga, otwórz nowe konto na zabawy i głupoty, albo nowe konto na potrzeby wpływu wynagrodzenia, o które będziesz dbał. Oficjalnie analitycy zaglądają*na wyciągi żeby potwierdzić wpłaty wynagrodzenia z zaświadzceniem i deklaracją, natomiast ING dostał ode mnie same potwierdzenia wpłat a i tak poprosił o wyciągi. Myślę, że nikt ich nie studiuje linijka po linijce, ale napewno zwraca się uwagę*na wszelkiego rodzaju regularne zobowiązania, które nie zostały zadeklarowane oraz pewnie pożyczki parabankowe i np. hazard."
tego właśnie się obawiam :/ człowiekowi się chciało czasem zagrać a nie myślał o konsekwencjach potem w życiu . Jeb,,, bukmacherka