Liverpool - Everton Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,787 Pinnacle
Ponadto typ na under. Taki kurs to przesada wg mnie. Coś w granicach 1,60 się spodziewałem. O tym dlaczego Liverpool jest tak słaby pisałem przy meczu z Sunderlandem. Dzisiaj w derbach za wiele się nie zmienia. Więcej walki się spodziewam niż wirtuozerii. Oba zespoły baardzo underowe w tym sezonie.
Liverpool 17-10 na korzyść undera, a Everton 20-7 na korzyść underowego rozstrzygnięcia. Brak strzelb w obu teamach, no może jest Suarez ale pomoc The Reds drewniana wiec nikt mu nie dogra. A juz napewno nie Downing czy Henderson
Ostatnie 10 derbów na Anfield to w 8 przypadkach under. To tylko staty, ale też patrząc przez pryzmat tego co grają oba zespoły jedno z lepszych rozwiązań na ten mecz
Pełna zgoda. Liverpool poza Suarezem nie ma kim straszyć. Aktualnie są bez formy. Szczególnie słabo idzie w ataku, bo poza indywidualnymi akcjami Suareza nie wiele się dzieje ciekawego. Nędzne strzały z dystansu i tyle.
W poprzednim bezpośrednim meczu Liverpool stworzył sobie sporo dobrych sytuacji, ale warto pamiętać, że oba zespoł były w zupełnie innej dyspozycji niż teraz. Everton ostatnio osiąga niezłe wyniki jak wygrane z Chelsea i Tottenhamem czy City. Nareszcie ruszyło się coś w ataku, ale też bez przesady, nadal trudno im zdobyć więcej niż jednego gola. L'pool z kolei w ataku gra dużo słabiej. Nawet nie chce mi się mówić o Carrollu, ale niestety prezentujący się jako tako na jesieni Downing i Henderson dołączyli do niego. Suarez sam tego wózka nie pociągnie. Co prawda jest jeszcze Gerrard, ale jest równie daleki od formy co wspomniani wcześniej pomocnicy. Ogólnie jest słabo.
Everton ma solidną obronę i wreszczie nie jest trapiony kontuzjami, uzyskał dobrą formę ostatnimi czasy. Liverpool nie radzi sobie w ataku, ale defensywę nadal ma niezłą. Zapowiada się under tym bardziej, że to derby i The Reds u siebie bardzo lubią być nieskuteczni w meczach ze średniakami i słabiakami. Ogólnie strzelili tylko 15 goli w 13 meczach na Anfield. Everton też nie ma wybitnej ofensywy, strzelają góra jednego gola na mecz. Leci
under 2,5 @1,75.
Ciekawi mnie jeszcze typ na
Everton DNB @3,55. Ostatnio bardzo dobra forma, wygrane z czołówką (City, Chelsea, Tottenham). Z kolei Liverpool u siebie rzadko wygrywa, a na dodatek gra słabo ostatnio. Do tego dochodzi chęć rewanżu Toffees na Poolu i kroi się ciekawa sytuacja. Dzisiaj Everton wcale nie stoi na straconej pozycji i możliwe, że to właśnie on wyjdzie nastawiony ofensywnie.
W każdym razie, za drobne gram ten typ.
GL!