>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Zaległe mecze 2. kolejki Enea Ekstraligi - 29 kwietnia i 3 maja 2012

Status
Zamknięty.
coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Większość postów dotyczy meczu w Częstochowie a przecież dziś o 19:30 mamy mecz w Rzeszowie -inaugurację sezonu w tym mieście , przeciwnikami Marmy będzie drużyna srebrnych medalistów poprzedniego sezonu Unia Leszno . Goście wygrali dwa poprzednie mecze , ale stylem nie zachwycili wygrane (49-41) z Włókniarzem i (52-38) ze Spartą na swoim torze nie powalają na kolana , ale młody perspektywiczny skład pozwala wierzyć , że z każdym meczem będzie coraz lepiej , a dziś zwycięstwo na wyjździe z Marmą tylko to potwierdzi.
Skład Leszna bardzo wyrównany , mocna juniorka i Hampel z Pavlicem dadzą radę wygrać to spotkanie ok 10 punktami .
W drużynie Marmy tylko Crump , Walasek i długo długo nic /zawodzi Lee i Kuciapa/
moje typy na ten mecz :

PGE Marma Rzeszow - Unia Leszno H(0.5 - 0) 1,80 Tobet
G.Walasek-T.Batchelor(+3) 1.80 Milenium
G.Walasek - J.Hampel 1,60 Betsafe
Sam napisałeś inauguracja sezonu w tym mieście by później powiedzieć, że zawodzą Lee czy Kuciapa, ale to na wyjazdach widziałeś ich tylko, u siebie będzie pewnie lepiej. Do tego Walasek - Batchelor to dla mnie nie do grania, Walasek dwu cyfrówkę wykręci, a Batchelor jest pod formą i to jego słabsze występy spowodowały, że Unia mimo wygranych nie zachwycała.
Dla mnie mecz na styk.

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Marma Rzeszów - Unia Leszno 1 2,62 Bet365 ⛔
Marma Rzeszów - Unia Leszno (2,5-0) 1 2,00 Tobet ✅
Marma Rzeszów - Unia Leszno (4-0) 1 1,90 Bet365 ✅
Richardson odpocznij w domu chłopcze... ????
Kurs szokujący! Żeby &quot;Byki&quot; były aż takim faworytem potyczki w Rzeszowie to nie porozumienie... Może i ta drużyna solidnie punktuje u siebie szczególnie &quot;młodzi&quot;. Ale na razie rozegrali dwa spotkania i ani jeden mecz ani drugi nie zakończył się pogromem.Na pewno goście dzisiaj będą mogli liczyć na pokaźną zdobycz punktową Jarka Hampela i chyba będącego w wysokiej formie Przemka Pawlickiego. Pytanie co zresztą? Jak zaprezentuje się Troy, Piotrek i Kamil? Jurica pojawił się w składzie na mecz z Wrocławiem i od razu zdobył &quot;dwu cyfrówkę&quot;, ale to nie znaczy, że dzisiaj w meczu wyjazdowym będzie równie skuteczny. Na pewno wiele będzie zależeć od 4 młodych zawodników w drużynie Romka Jankowskiego. Jeśli chodzi o gospodarzy to na pewno mocnymi punktami drużyny będzie Grzegorz i Jason. Jason wczoraj dość pechowo odpadł w Lesznie gdzie wygrywając serie zasadniczą pożegnał się z turniejem w półfinale. Bardzo dużo zależeć będzie od pary Richardson - Okoniewski i od tego czy na swoim torze Kuciapa zdobędzie kilka punktów bo gdzie jak gdzie ale w Rzeszowie potrafi to robić. Na juniorów zbytnio nie liczę myślę, że jeśli bieg juniorski przegrali by 2:4 to już byłby sukces. Ja jednak stawiam na drużynę dowodzoną przez trenera Śledzia

Otrzymane punkty reputacji: +4
M 126

mj_bull

Użytkownik
Stal Rzeszów (+0,5) - Unia Leszno 2 @1,8
Włókniarz Częstochowa - Polonia Bydgoszcz 1 @1,3
AKO: 2,34 Tobet
Stal ma za duże dziury w składzie. Kuciapa to nie jest zawodnik na ekstraligę, może kiedyś był, ale teraz z sezonu na sezon jest już coraz gorzej. Nawet u siebie już nie walczy. Juniorzy na korzyść Leszna. W Rzeszowie startuje Michalski, który nie znalazł miejsca w składzie Unii. Myślę, że ciężko będzie mu rywalizować z bardziej doświadczonymi kolegami. Sówka powalczy, ale i tak stawiam jego akcje niżej od Pawlickiego i Musielaka. Każdy też wie jak Crump startuje po GP. Leszno nie zachwycało w meczach u siebie, ale to równiejsza drużyna. Po raz kolejny dochodzi duża możliwość rotacji taktycznych. Nowa nawierzchnia nie powinna być dużym handicapem dla gospodarzy, a raczej zagadką dla jednych jak i drugich. Dla przypomnienia wrzucam zeszłoroczny wynik meczu obu drużyn:
STAL 41
9 Chris Harris 2 1 1 1 1 6
10 Maciej Kuciapa ef 0 0 - 0
11 Rafal Okoniewski 3 3 3 3 3 3 18
12 Lee Richardson 1 ef 1 - - 2
13 Jason Crump 1 3 3 t 3 1 11
14 Dawid Lampart 2 0 1 1 0 0 4
15 Lukasz Kret 0 0 - 0
UNIA 49
1 Janusz Kolodziej 3 2 2 2 0 9
2 Edward Kennett 1 1 0 0 2
3 Troy Batchelor 0 2 3 2 2* 9
4 Adam Skornicki 2 1* 2* 0 3 8
5 Jaroslaw Hampel 3 3 2 2 2 12
6 Tobiasz Musielak 3 2* 1* 6
7 Kamil Adamczewski 1 2* 0 3
Co do drugiego meczu to długo nad nim myślałem i nie widzę innej opcji jak zwycięstwo gospodarzy. Będzie ciekawie, ale Włókniarz na własnym torze wydaje się być bliżej zwycięstwa. Bardzo pozytywnie zaskakuje w tym sezonie Zengota i myślę, że będzie dziś jedną z kluczowych postaci. Jeśli chodzi o gości, to mają solidnych juniorów, dobrą rosyjską parę, więc wynik za bardzo nie odjedzie. Typuje w granicach 4-8 pkt. na korzyść gospodarzy.
pozdrawiam

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Włókniarz Częstochowa - Polonia Bydgoszcz 1 1,50 Bet365 ✅
Emil Sajfutdinov over 11 punktów 1,80 Bet365
⛔ testów ciąg dalszy..??
Miałem nic nie grać z tego spotkania.. Ale jak zobaczyłem ofertę w Bet365 to żal byłoby z niej nie skorzystać. Goście dzisiaj na pewno będą mogli liczyć na Emila. Wczoraj Rosjanin podczas GP testował nowy sprzęt ???? ale dzisiaj już pewnie pojedzie na starym sprawdzonym sprzęcie i kibice Polonii na pewno będą zadowoleni z jego postawi w Częstochowie. Sam jestem ciekaw co pokaże były zawodnik Włókniarza młodszy z braci Lagutów, ale możliwe, że tor będzie się różnił od tego na jakim Artem startował. Pytanie w jakiej formie wróci kapitan gości który pojedzie w parze z Kościechą. Być może to będzie najgorsza para gości w dzisiejszym spotkaniu. Buczkowski w Gdańsku chyba pokazał, że jednak nawet na wyjazdach chłopcem do bicia w Ekstralidze to on nie będzie. Jeśli chodzi juniorów to niby na papierze zdecydowany handicap po stronie gości, ale Czaja już pokazał w Tarnowie, że żaden junior nie jest mu straszny. Na pewno filarem gospodarzy powinien być Nermark oraz &quot;Griszka&quot;. Wczoraj &quot;Bomber&quot; zaprezentował się fatalnie w Lesznie, więc pytanie w jakiej formie będzie dzisiaj jego sprzęt. Myślę, że Zengocie posłużyło na dobre odejście z Falubazu i dzisiaj również będzie mocnym punktem drużyny. Ogólnie Włókniarz skazany na pożarcie w Lesznie i Tarnowie postawił się miejscowym, więc dzisiaj czas na pierwsze zwycięstwo stąd mój typ w stronę gospodarzy. A na dodatek gram over punktowy lidera gości bo kto wie może dzisiaj pojedzie sześć razy...?

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Widzę, że kolejne osoby się upierają, że skoro jest kurs na Włókniarz 1,50 to trzeba grać, bo jadą u siebie. Co z tego, że rywal mocniejszy ale i tak bez problemu wygrają.... Ja tak nie uważam i dlatego proponuje jeszcze jeden typ:
Buczkowski over 9 @ 2,10 Bet365✅&quot;słabiutki&quot; Buczek robi punkty:grin:
Przy takiej linii to kurs moim zdaniem z kosmosu. Rywale dzisiaj nie najmocniejsi więc w mojej ocenie dwucyfrowa zdobycz po stronie Buczka jak najbardziej możliwa. Pierwsze 3 biegi to jazda z juniorami więc punktów im nie powinien oddawać. Potem czwarty start z Artiomem, a on to wielka nie wiadoma. W nominowanych też pojedzie, bo sobie tego nie wyobrażam po prostu. Z kim miałby przegrywać? Grisza ale z resztą jest w stanie bez problemu powalczyć, a tym bardziej wygrać. Jak dla mnie to jego porażki nastąpią w biegu 10 i 15, a w reszcie jest w stanie wygrać, z resztą tak jak i we wspomnianych dwóch biegach ale tam mu daje mniejsze szansę. Dlatego wg. mnie przy takiej linii i kursie to aż grzechem jest tutaj nie spróbować.

D 54

domeltomek

Użytkownik
Ten że sam Jamróg wykręcił w tym biegu o 0,13 sekundy gorszy czas od rekordu toru
Widzę, że kolejne osoby się upierają, że skoro jest kurs na Włókniarz 1,50 to trzeba grać, bo jadą u siebie. Co z tego, że rywal mocniejszy ale i tak bez problemu wygrają.... Ja tak nie uważam i dlatego proponuje jeszcze jeden typ:

Buczkowski over 9 @ 2,10 Bet365

Przy takiej linii to kurs moim zdaniem z kosmosu. Rywale dzisiaj nie najmocniejsi więc w mojej ocenie dwucyfrowa zdobycz po stronie Buczka jak najbardziej możliwa. Pierwsze 3 biegi to jazda z juniorami więc punktów im nie powinien oddawać. Potem czwarty start z Artiomem, a on to wielka nie wiadoma. W nominowanych też pojedzie, bo sobie tego nie wyobrażam po prostu. Z kim miałby przegrywać? Grisza ale z resztą jest w stanie bez problemu powalczyć, a tym bardziej wygrać. Jak dla mnie to jego porażki nastąpią w biegu 10 i 15, a w reszcie jest w stanie wygrać, z resztą tak jak i we wspomnianych dwóch biegach ale tam mu daje mniejsze szansę. Dlatego wg. mnie przy takiej linii i kursie to aż grzechem jest tutaj nie spróbować.
Ja kieruje typ w drugą stronę. Buczek pojechał 2 dobre spotkania jednak gdzie i z kim? W Gdańsku tor typowy pod startowców czyli pasujący Buczkowi, poza Pedersenem rywali miał conajwyżej pierwszoligowych (Chrzanowski, Gafurow, Szymko i kontuzjowanych THJ i Pieszczka). W meczu z Zielonką poza startem nie pokazał nic, jak nie wyszedł dobrze spod taśmy to Buczka nie było. Według mnie nie wykręci dziś tej lini.
W toto linia ustawiona na 10 pkt. Jak będzie zobaczymy

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Ja również uważam, że Leszno wygra ten mecz. Nie bawię się w jakieś hendi czysty win za 1,5 jest ok. Nie będę się rozpisywał bo już koledzy wyżej napisali wszystkie za i przeciw. Dla mnie Rzeszów ma paru zawodników godnych uwagi tylko z nazwiska tak jak Lee czy Okoń. Crump = Hampel w tym meczu, Walasek = Przemek Pawlicki a reszta na korzyść Unii (naprawdę wierzę, że Troy w końcu coś pojedzie a w parze z Pavlicem nie powinni przegrywać biegów. Juniorzy to dysproporcja największa z możliwych także tylko miliard rezerw taktycznych i biegów Crumpa sprawi, że Stal zgromadzi te 40-44 punkty ale nie więcej.
Jak można przegrać z Kuciapą? O taśmie nic nie powiem bo szkoda słów w końcu to w Lesznie zawsze jest najgorzej.

zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
Właśnie wróciłem z meczu. Wszystko ułożylo się dokładnie tak jak przewidziałem jeżeli chodzi o wynik. Polonia Bydgoszcz przegrała z Włókniarzem Częstochowa 50:40. Polonia na wyjazdach to Krzysztof Buczkowski (wymiata koleś na równi z Griszką) 16pkt w 6 startach. Emil zrobił dokładnie tyle ile przewidziałem czyli 8pkt i nie zachwycił niczym. Robili go Griszka, Zengota, Nermark. Gapiński 7pkt czyli przyzwoicie,ale może podziękować,że przywiózł 3pkt w czwartym swoim starcie tylko dzięki taśmie Griszy i jego wykluczeniu. Pomimo 2pkt podobał mi się Mikołaj Curyło. Bardzo waleczny i nie odpuszczał w żadnym swoim biegu. Nawet jak przegrywał to po walce. Kościecha to taka sama pomyłka 1pkt jak we Włokniarzu &quot;asior&quot; Harris&gt; tragedia jakaś z tym kolesiem jest 0,d,d. Na pocieszenie można tylko dodać ,ż defekty miał gdy jechał na 2 miejscu i na prowadzeniu. ale dla nas kibiców marna to pociecha. W piętnastym biegu Griszka z Nermarkiem przez prawie 4 kółka jadą na 5:1 i tak Grisza ciągnął Nermarka, że na ostatniej prostej &quot;petarda&quot; Buczkowski łyknoł ich na taśmie obu naraz, chociaż przy tym pojechał na pograniczu faulu. Jak przewidywałem z bardzo dobrej strony pokazał się częstochowski junior Artur Czaja 3,1,2,0,2 czyli 8pkt. Gdyby Harris pojechał chociaż przyzwoicie wynik byłby znacznie wyższy. Czterech częstochowskich żuzlowców robi dwucyfrówke, a junior 8pkt. To znakomity wynik i świadczy o wyrównanej sile drużyny. Odnalazł się Krzysztof Jabłoński 10pkt. Oj będzie się działo na częstochowskim owalu jeszcze w tym sezonie. Nawet nie chce myśleć co się będzie działo w Częstochowie z przyjezdnymi drużynami jak Harris się wreszcie dopasuje ze sprzętem.

vde 119

vde

Użytkownik
miałem dość mocno -11,5 na Włókniarz po 3,55 i się tak wkurzyłem ciężko że telefon nawet mój ucierpiał i w ogóle jestem zły, wk... i ach, ciężko oddać to jak jestem zdenerwowany.. Przebieg meczu nie został oddany w postaci wyniku. Jedynie Buczkowski jeździł i to fenomenalnie trzeba powiedzieć, reszta słabizna, oprócz Gapy, który po kontuzji to darujmy mu. Włókniarz powinien to wygrać minimum 55:35.
Szkoda Harrisa.. Chłop wygrywa starty, dwa razy na prowadzeniu ładnie jedzie i sprzęt w rozsypce... Pomijając Harrisa nawet, to te 20 pkt było osiągalne przewagi, dlatego jestem pełny frustracji że typ nie siadł...
Wiem, że kibice z Bydgoszczy troszkę będą źli, że tak gdybam, ale naprawdę, punkty za darmo oddane przez G. Łagutę (taśma, a jechał juniorem bydgoskim i gapą bodaj- więc punkty byłyby pewne) no i ostatni 15 bieg co z Nermarkiem wpadli na siebie i wytrącili się z rytmu co tylko uskrzydliło fenomenalnego jeszcze raz podkreślę, Buczkowskiego, który był najlepiej dziś spasowany z częstochowskim torem.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
panowie z Czewy nie ma co gdybać..ja równie dobrze mogę gdybać co by było jakby Woźniak w 1 biegu w taśmę nie wjechał i jakby sędzia w 13.biegu zaliczył 3 pkt Buczkowskiemu a nie Jabłońskiemu(rozmawiałem z dwoma znajomymi z Częstochowy,którzy byli na meczu i są przekonani że Buczek wygrał ten bieg).
Zgredziu-proponuję zmianę nazwy użykownika na Prorok;)

Ja liczyłem na 42-43 pkt Polonii,zabrakło dwóch. Czyli nie jestem najlepszym prorokiem i chyba kończę wpisy w tym dziale,bo gdzie mi tu konkurować z Jasnowidzem z Jasnej Góry..pzdr!

vde 119

vde

Użytkownik
To niech się prorok odniesie do mojego wpisu, Zgredziu czekamy ! ????
A tak odnośnie rewanżu w Bydgoszczy.. zemści się to że nie dobiliśmy przeciwnika, oj zemści się... Niestety Levy, tutaj sporo punktów potraciła Częstochowa ???? Piszę to, żeby w przyszłości ludzie wiedzieli jak się układał mecz i co się działo naprawdę bo to pomaga w analizach.
PS: Taśmy nie widziałem w pierwszym bo dopiero zdążyłem na powtórkę biegu, małe zamieszanie z biletami było ????

zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
Potwierdzam ,że w biegu juniorów byłoby 3:3 jakby Woźniak nie zrobił taśmy. Mówie 3:3 zamiast 4:2 bo Czaja nie był do objechania, a słabą dyspozycje potwierdził później Woźniak (T,1,1) Potem już tylko Włokniarz tracił. Bieg 7 Harris prowadzi i na drugim łuku drugiego okrążenia, dochodzi go Buczek, gdy go minął Harris defekt. I tu sie wyrównuje zamiast 2:4 byłoby 3:3.
Bieg 9 Teraz kolejny defekt na prowadzeniu Harrisa i zamiast 5:1 jest 3:3
Bieg 12 Griszka taśma i zamiast 3:3 jest 2:4.
Bieg 15 to ewidentne 5:1 dla Włókniarza, Grisza ciągnie Nermarka i przez 4 kółka czeka na niego by dowieźć 5:1 i kończy się to 3:3 po ataku na ostatniej prostej &quot;szalonego&quot; Buczka.
REASUMUJĄC 8-10pkt mogło być więcej na końcie Włokniarza,a jednocześnie mniej na koncie Bydgoszczy. Czyli około 58:32 mogło być, ale co by było gdyby nie gdybajmy, bo w sporcie jest jak jest. jest po meczu i wynik poszedł w świat dokładnie taki jaki padł 50;40. Tego biegu gdzie ponoć Buczkowski był pierwszy przed Jablońskim nie moge ocenić bo siedziałem w sektorze 20 czyli w połowie 1 łuku i nie mogłem tego widzieć dokładnie.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Czyli Dennis Andersson pojedzie pewnie w miejsce Klindta...Jak ktoś ma jakąś informacje niech odrazu tu wrzuci bo to będzie ważne przy stawianiu.
Pod &quot;trzynastką&quot; miał wystartować Nicolai Klindt. Jednak numer przyznany Duńczykowi przez Piotra Barona okazał się pechowy. W poniedziałkowy wieczór do obozu wrocławian napłynęły nieprzyjemne informacje. Podczas meczu ligi angielskiej, w którym zmierzyły się zespoły Wolverhampton Wolves i Poole Pirates, Nicolai Klindt doznał kontuzji łopatki. Złamanie jest na tyle poważne, że Duńczyk będzie musiał przez około 1,5 miesiąca odpocząć od czarnego sportu. Klindt po pierwszych spotkaniach stał się jednym z filarów Betardu Sparty Wrocław i jego brak będzie z pewnością odczuwalny podczas czwartkowego spotkania. Co ciekawe, według przepisów Enea Ekstraligi gospodarze nie będą mogli zastosować popularnej &quot;zet-zetki&quot;, gdyż Duńczyk nie mieści się w zestawieniu żużlowców, którzy mogą być zastępowani. O tym, jak będzie wyglądał skład wrocławian podczas rywalizacji ze Stalą Gorzów przekonamy się w czwartek na Stadionie Olimpijskim, ale najbardziej prawdopodobnym scenariuszem jest ściągnięcie do Wrocławia Dennisa Anderssona. Źródło: http://www.wts.pl

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Krzysztof Kasprzak-Tomasz Jędrzejak: Jędrzejak @2,03 Betsafe✅✅4-13 to że KK ma sprzęt spasowany na tor w Gorzowie nie znaczy że nagle będzie na wyjazdach robił dwucyfrówki,bo nie robił ich od xx lat.Ogór potwierdził dobre przygotowanie.Szkoda tego ostatniego biegu,bo Wrocław zasłużył na punkty dziś swoją ambitną postawą.

Obaj panowie poprowadzą dziś pary: Kasprzak za partnera ma ma młodego Jensena,a Jędrzejak doświadczonego Lindgrena. W 4 starcie Jędrzejak i Kasprzak spotkają się w biegu 12 gdy pojadą z juniorami. Wydaje się,że to Kasprzakowi będzie łatwiej o punkty.Kasper ma obecnie 5 średnią w lidze,a Tomek..44. Tyle że Kasprzak wykręcił ją w meczach u siebie,a Ogór na wyjazdach. Jędrzejak prezentuje naprawdę solidną formę na początku sezonu,zajął 2 miejsce w pożegnalnym turnieju Dobruckiego,ostatnio 19 pkt w Bundeslidze(wiem,że nie miał tam z kim przegrać ale wynik pozytywny).Po drodze zdarzyła mu się wpadka w 1/2 ZK w Ostrowie,ale tam było więcej niespodzianek.Para jest oczywiście bardzo wyrównana,ale mam nadzieję że dziś znajomość toru przeważy na korzyść Tomka.

Otrzymane punkty reputacji: +2
marasspec 22,6K

marasspec

Użytkownik
Krzysztof Kasprzak-Tomasz Jędrzejak: Jędrzejak @2,03 Betsafe
Obaj panowie poprowadzą dziś pary: Kasprzak za partnera ma ma młodego Jensena,a Jędrzejak doświadczonego Lindgrena. W 4 starcie Jędrzejak i Kasprzak spotkają się w biegu 12 gdy pojadą z juniorami. Wydaje się,że to Kasprzakowi będzie łatwiej o punkty.Kasper ma obecnie 5 średnią w lidze,a Tomek..44. Tyle że Kasprzak wykręcił ją w meczach u siebie,a Ogór na wyjazdach. Jędrzejak prezentuje naprawdę solidną formę na początku sezonu,zajął 2 miejsce w pożegnalnym turnieju Dobruckiego,ostatnio 19 pkt w Bundeslidze(wiem,że nie miał tam z kim przegrać ale wynik pozytywny).Po drodze zdarzyła mu się wpadka w 1/2 ZK w Ostrowie,ale tam było więcej niespodzianek.Para jest oczywiście bardzo wyrównana,ale mam nadzieję że dziś znajomość toru przeważy na korzyść Tomka.
po przeczytaniu analizy to zdecydowanie zagrałbym na kasprzaka a ja widze że ty grasz na jędrzejaka faworyzując w analizie kaspera.NO BET .kiepski typ

L 3

lewandowski171

Użytkownik
Ostatnie występy Kasprzaka na Stadionie Olimpijskim

03.04.2011 10 pkt w 6 startach (Unia Tarnów)
27.06.2010 6 pkt w 5 startach (Unia Tarnów)
21.06.2009 8 pkt w 5 startach (Unia Leszno)
01.05.2008 11 pkt w 5 startach (Unia Leszno)

L 3

lewandowski171

Użytkownik
Czyli Dennis Andersson pojedzie pewnie w miejsce Klindta...Jak ktoś ma jakąś informacje niech odrazu tu wrzuci bo to będzie ważne przy stawianiu.

Pod &quot;trzynastką&quot; miał wystartować Nicolai Klindt. Jednak numer przyznany Duńczykowi przez Piotra Barona okazał się pechowy. W poniedziałkowy wieczór do obozu wrocławian napłynęły nieprzyjemne informacje. Podczas meczu ligi angielskiej, w którym zmierzyły się zespoły Wolverhampton Wolves i Poole Pirates, Nicolai Klindt doznał kontuzji łopatki. Złamanie jest na tyle poważne, że Duńczyk będzie musiał przez około 1,5 miesiąca odpocząć od czarnego sportu. Klindt po pierwszych spotkaniach stał się jednym z filarów Betardu Sparty Wrocław i jego brak będzie z pewnością odczuwalny podczas czwartkowego spotkania. Co ciekawe, według przepisów Enea Ekstraligi gospodarze nie będą mogli zastosować popularnej &quot;zet-zetki&quot;, gdyż Duńczyk nie mieści się w zestawieniu żużlowców, którzy mogą być zastępowani. O tym, jak będzie wyglądał skład wrocławian podczas rywalizacji ze Stalą Gorzów przekonamy się w czwartek na Stadionie Olimpijskim, ale najbardziej prawdopodobnym scenariuszem jest ściągnięcie do Wrocławia Dennisa Anderssona. Źródło: http://www.wts.pl
Może być zmiana w awizowanym składzie. Fredka Lindgren pojedzie z juniorem, a Dennis z Sebastianem Ułamkiem.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Szkoda kontuzji Klindta, bo chciałem nawet pograć na Wrocławian. W obecnej sytuacji chyba jednak nie zaryzykuje, choć kurs jest atrakcyjny ...
Podobnie jak Levy gram dziś przeciwko Kasprzakowi. Po połowie normalnej stawki na zakłady:

Woffinden - Kasprzak 1 @ 1.90
Iversen - Kasprzak 1 @ 1.75

Póki co wyjazdowa forma Kasprzaka to zagadka. W poprzednich latach był to raczej zawodnik własnego toru. Ani występy towarzyskie ani mecz w Szwecji nie sugerują, by w tym roku miało się coś zmienić. Owszem szalał na owalu w Gorzowie, ale dziś jedziemy we Wrocławiu.
Woffinden ma być jednym z liderów gospodarzy. Pokazał się z dobrej strony w Lesznie. Sądzę, że może zakręcić koło &quot;dyszki&quot;.
Z kolei Niels Kristian Iversen znajduje się w fantastycznej formie w tym sezonie. Praktycznie gdziekolwiek jedzie, Polska, Szwecja, Anglia, zdobywa dwucyfrowe wyniki: http://www.nielsiversen.com/index.php/schedule-results

Kursy pochodzą z Betsafe.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom