>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Zaległe mecze 2. kolejki Enea Ekstraligi - 29 kwietnia i 3 maja 2012

Status
Zamknięty.
robson_26 612

robson_26

Forum VIP

Przed nami trzy zaległe mecze 2. kolejki Enea Ekstraligi:

29 kwietnia
Dospel Włókniarz Częstochowa - Polonia Bydgoszcz, godz. 18.00
PGE Marma Rzeszów - Unia Leszno, 19.30

3 maja
Betard Sparta Wrocław - Stal Gorzów, 15.15
Bardzo interesująco zapowiada się spotkanie w Częstochowie. Czy Polonia odniesie kolejne wyjazdowe zwycięstwo? Włókniarz jak na razie prezentuje się całkiem dobrze. Na swoim stadionie powinni być bardzo groźni.
W niedzielę sprawdzimy formę wyjazdową leszczyńskich Byków. Rywal nie jest wymagający, jednak na pewno łatwo się nie podda. Rzeszowianie będą chcieli wygrać na inaugurację sezonu na własnym stadionie, więc mecz powinien być bardzo wyrównany.
3 maja również dowiemy się jak na wyjeździe spisuje się gorzowska Stal. W tym przypadku faworytem są zawodnicy Piotra Palucha, ale ten sezon trochę zaskakuje i kto wie czy wrocławianie nie postawią się Gollobowi i spółce. Zachęcam do podawania typów z uwzględnianiem bukmacherów.

Otrzymane punkty reputacji: +1
zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
Pierwotnie spotkanie to miało odbyć się 15 kwietnia, jednak opady deszczu w Częstochowie sprawiły, że tor nie nadawał się wówczas do jazdy.
Awizowane składy:

Dospel Włókniarz Częstochowa:

9. Grzegorz Zengota
10. Chris Harris
11. Grigorij Łaguta
12. Mirosław Jabłoński
13. Daniel Nermark
14. Hubert Łęgowik
Polonia Bydgoszcz:
1. Tomasz Gapiński
2. Robert Kościecha
3. Emil Sajfutdinow
4. Artem Łaguta
5. Krzysztof Buczkowski
6. Szymon Woźniak
-----------------------------------------------------
Mecz zapowiada się niezwykle ciekawie. Niepokonani jak do tej pory goście po dwóch kolejnych zwycięstwach
I KOLEJKA 9 KWIETNIA

Polonia Bydgoszcz - Stelmet Falubaz Zielona Góra 52:38
Stelmet Falubaz Zielona Góra
1. Andreas Jonsson - 11 (2,3,1,2,w,3)
2. Krzysztof Jabłoński - 2+2 (1*,0,1*,0,-,0)
3. Piotr Protasiewicz - 6 (w,2,1,1,2,d)
4. Łukasz Jankowski - 1 (1,-,-,-)
5. Rune Holta - 1+1 (w,1*,0,0,-)
6. Patryk Dudek - 15 (2,2,3,3,2,3)
7. Adam Strzelec - 2 (1,1,-)
Polonia Bydgoszcz
9. Emil Sajfutdinow - 14 (3,3,3,3,2)
10. Artiom Łaguta - 4+1 (0,0,2*,2)
11. Tomasz Gapiński - 6+1 (2*,2,2,u/-,-)
12. Robert Kościecha - 8+2 (3,1*,1*,1,2)
13. Krzysztof Buczkowski - 10 (3,3,3,0,1)
14. Mikołaj Curyło - 1 (w,u,1)
15. Szymon Woźniak - 9+2 (3,2*,0,3,1*)

III KOLEJKA 22 KWIETNIA 2012
Polonia Bydgoszcz - 47
1. Tomasz Gapiński - zastępstwo zawodnika
2. Robert Kościecha - 4+1 (w,2*,2,0,-)
3. Emil Sajfutdinow - 10+1 (3,3,2*,t,2,-)
4. Artiom Łaguta - 8+1 (0,3,t,3,1*,1)
5. Krzysztof Buczkowski - 13+1 (1*,3,3,2,2,2)
6. Szymon Woźniak - 5+1 (3,2*,0,0,0)
7. Mikołaj Curyło - 7+1 (1,2,d,1*,3,0)
Lotos Wybrzeże Gdańsk - 43
9. Thomas H. Jonasson - 7 (1,0,2,1,0,3)
10. Piotr Świderski - zastępstwo zawodnika
11. Tomasz Chrzanowski - 7+1 (2,0,1,-,2,2*)
12. Renat Gafurow - 7+1 (1*,1,1,0,3,1)
13. Nicki Pedersen - 18 (2,3,1,3,3,3,3)
14. Krystian Pieszczek - 4+1 (2,0,1,1*)
15. Marcel Szymko - 0 (d,0)

podejmą walkę z dobrze spisującymi się gospodarzami. Słowo dobrze spisującymi oznacza pozytywne pozostawione wrażenie po obu meczach wyjazdowych w Lesznie i Tarnowie. Niestety porażki w obu meczach stawiają gospodarzy pod ścianą.

I KOLEJKA 9 KWIETNIA 2012

Włókniarz Częstochowa - 41
1. Chris Harris - 6 (2,3,1,0,0)
2. Mirosław Jabłoński - 3 (1,1,0,1)
3. Grigorij Łaguta - 16+1 (3,3,3,3,2*2)
4. Grzegorz Zengota - 4+1 (1,0,2*,-,1)
5. Daniel Nermark - 9 (3,2,1,3,0)
6. Artur Czaja - 1 (1,1,-1)
7. Marcin Bubel - 0 (0,0,0)
Unia Leszno - 49
9. Jarosław Hampel - 11 (3,3,1,1,3)
10. Kamil Adamczewski - 0 (u,d,-,0,-)
11. Prz. Pawlicki - 10+1 (2,2,2*,3,1)
12. Damian Baliński - 0 (0,0,- 0,-)
13. Troy Batcholer - 6+2 (1,1*,2*,2)
14. Tobiasz Musielak - 11+3 (2*,2,3,2*,2*)
15. Pi. Pawlicki - 11 (3,2,3,0,3)
III KOLEJKA 22 KWIETNIA

Dospel CKM Włókniarz Częstochowa - 40
1. Chris Harris - 6 (2,1,0,3,0)
2. Mirosław Jabłoński - 0 (0,0,-,-)
3. Grigorij Łaguta - 11 (1,3,3,0,3,1)
4. Grzegorz Zengota - 9+2 (0,2*,2,2*,0,3)
5. Daniel Nermark - 7 (1,2,1,1,2)
6. Artur Czaja - 6+1 (3,1,2*)
7. Hubert Łęgowik - 1 (1,0,0)
Azoty Tauron Tarnów - 50
9. Greg Hancock - 10+1 (3,w,3,2*,2)
10. Jakub Jamróg - 5 (1,3,1,0)
11. Leon Madsen - 11+2 (2*,3,2*,1,3)
12. Martin Vaculik - 11+1 (3,2*,3,3,0)
13. Janusz Kołodziej - 6 (3,0,2,1,-)
14. Kacper Gomólski - 1 (w,1,d)
15. Maciej Janowski - 6+2 (2,2*,1*,1)
Ten mecz po prostu Włokniarz wygrać musi. 0gromna presja, kibiców, nowego Zarządu KLubu, oczekiwania sponsorów, oraz dobra postawa drużyny powinny wreszcie dać efekt w postaci pierwszego ligowego zwycięstwa. Nie będzie to jednak spacerek, bowiem Poloniści wyjątkowo dobrze prezentują się jak do tej pory. W pierwszym meczu u siebie trafili wyraźnie na beznadziejnie słabą Myszke Miki,(TRAGICZNA POSTAWA HOLTY I SŁABY PROTAŚ) pomogło im w odniesieniu zwycięstwa, a w drugim pojedynku wyjazdowym pokonali Gdański Lotos Wybrzeże.
Mecz będzie miał dwa podteksty, bowiem dwaj zawodnicy Bydgoszczy Tomasz Gapiński i Artiom Łaguta jeszcze niedawno byli zawodnikami Włókniarza i co by nie powiedzieć troche znają częstochowskie klimaty. pomimo zmiany nawierzchni toru powinny starty we Włóniarzu im pomóc. Niestety jakieś mam dziwne przeczucie,że nie za bardzo im to w niedziele pomoże. Gapa po kontuzji więc nie widze go w tym meczu nawet jakby wyzdrowiał, Artiom coś koło 4-5pkt powinien przywieżć. Główna siła Poloni to jednak . Emil Sajfutdinow i Krzysztof Buczkowski, który potwierdza doskonałą dyspozycje w kolejnym meczu. Pamiętam ostatni mecz Emila,który szalał na torze, ale szału nie zrobił, wiec sadze,że około 8pkt zrobi. Powinien przegrać i Z Griszka i z Nermarkiem. Zengota powinien pojechać co potwierdził występem w Tarnowie. Ostrzegam przed Czają. Ten junior niejeden raz nas zadziwi , a szczególnie na swoim torze. Pomimo dobrej postawy Szmona Woźniaka nie wiem kto wygra modzieżowy bieg?? Napewno Czaja lub Woźniak.Kolejna niewiadoma to Harris. Ten koleś jest wyraźnie w słabszej dyspozycji, ale 8 pkt powinien przywieźć minimum.
Tak więć Wynik tego meczu powinien oscylować koło 52:38 dla Włokniarza, a 48:42.

Otrzymane punkty reputacji: +1
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
@zgredziu

Czekałem na Twoja wypowiedź na temat tego meczu.Miałem nadzieję,że znajdziesz kolejne argumenty że Włókniarz zrobi Polonii &quot;rzeź niewniątek&quot;.Zacytuję kilka Twoich wypowiedzi:

&quot; Gdyby chociaż troszkę wyszło słońce przwiduje w Częstochowie przysłowiową rzeź niewiniatek . I nie interesuje mnie dobra postawa Buczkowskiego czy Emila w meczu u siebie. To całkiem inna bajka&quot;

&quot;spokojny tak samo jak to ,że jeżeli Nermarkowi nic się nie stało to zarówno on jak i Griszka będą objeżdżać Emila w Częstochowie. Zengota też pojedzie i kto wie czy nie będzie to jego super powrót. Harris się budzi z zimowego snu, więc też jestem o niego spokojny.Jabłoński dorzuci też pare punktów i jest po meczu. Należy dodać ,że doskonała postawa Bydgoszczy u siebie to też po częsci zasługa tragicznego sędziego i jego kilku beznadziejnych decyzji&quot;

Dziś widzę że już większa pokora w Twoich przewidywaniach co do tego spotkania.Powiesz,że to było przed 3 kolejką i od tego czasu się wiele zmieniło.A ja Ci powiem,że niewiele się zmieniło.Zawodnicy Ci sami,jeden wygrany wyjazd z osłabionym Wybrzeżem nic w sytuacji Polonii nie zmienił.Podobnie jak przegrany wyjazd Włókniarza w Tarnowie,bo tam nikt nie wygra.Zacytowałem Twoje wcześniejsze wypowiedzi również,żeby pokazać Ci że nie jesteś takim super typerem jakim ogłosiłeś się po ostatniej kolejce.

Powtórzę to co pisałem przed pierwotnym terminem meczu w Częstochowie:spotkają się dwa równe zespoły,wynik będzie oscylował w granicach 6-8 pkt przewagi którejś z drużyn.Jak nie będzie kombinacji z torem(a już dawno nie było w Częstochowie) to jestem spokojny o wynik Polonii.
I jeszcze jedno: w sobotę GP,więc nie ma co typować ligi bo w Lesznie może się dużo wydarzyć-mam na myśli kontuzje..

zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
@zgredziu

Dziś widzę że już większa pokora w Twoich przewidywaniach co do tego spotkania.Powiesz,że to było przed 3 kolejką i od tego czasu się wiele zmieniło.A ja Ci powiem,że niewiele się zmieniło.Zawodnicy Ci sami,jeden wygrany wyjazd z osłabionym Wybrzeżem nic w sytuacji Polonii nie zmienił.Podobnie jak przegrany wyjazd Włókniarza w Tarnowie,bo tam nikt nie wygra.Zacytowałem Twoje wcześniejsze wypowiedzi również,żeby pokazać Ci że nie jesteś takim super typerem jakim ogłosiłeś się po ostatniej kolejce.

Powtórzę to co pisałem przed pierwotnym terminem meczu w Częstochowie:spotkają się dwa równe zespoły,wynik będzie oscylował w granicach 6-8 pkt przewagi którejś z drużyn.Jak nie będzie kombinacji z torem(a już dawno nie było w Częstochowie) to jestem spokojny o wynik Polonii.
I jeszcze jedno: w sobotę GP,więc nie ma co typować ligi bo w Lesznie może się dużo wydarzyć-mam na myśli kontuzje..

Pokora wynika z racji tego, iż rzeczywiście ostatnio nieco się rozpędziłem w swoich wypowiedziach za co przeprosiłem i robie to po raz kolejny. Nie przewidziałem ,że Holta aż tak się obudzi(choć wiedziałem ,że zrobi wszystko by pokazać kogo stracili) i Miedziak u siebie będzie aż tak słaby. Za bardzo uwierzyłem też w pare australijską Torunia,ale to już inna bajka. Poza tym &quot;woda rozmowna&quot; robi swoje i jak sam wiesz człowiek widzi po niej nieco inny świat.
Dzisiaj przyznam ci racje, że Grand Prix przed nami i może być różnie tyle ,ż e na Leszczyńskiej patelni nie powinno być jakichś wypadków bo tam jest szeroko i raczej nie ma tam cudów takich jak na innych torach.

Już w najbliższą sobotę odbędzie się ostatnia leszczyńska odsłona cyklu Grand Prix. Na podium ubiegłorocznej edycji tej imprezy stanęli Nicki Pedersen, Tomasz Gollob i Emil Sajfutdinow
Wyniki:
1. Nicki Pedersen (Dania) - 17 (1,2,3,2,1,2,6)
2. Tomasz Gollob (Polska) - 18 (3,w,3,2,3,3,4)
3. Emil Sajfutdinow (Rosja) - 14 (3,3,2,1,1,2,2)
4. Jarosław Hampel (Polska) - 12 (1,1,1,3,3,3,0)
5. Greg Hancock (USA) - 14 (2,3,3,3,2,1)
6. Fredrik Lindgren (Szwecja) - 11 (1,3,2,2,3,w)
7. Kenneth Bjerre (Dania) - 10 (w,3,1,3,2,1)
8. Rune Holta (Polska) - 9 (2,2,1,1,3,0)
9. Chris Holder (Australia) - 9 (2,1,2,2,2)
10. Janusz Kołodziej (Polska) - 8 (3,0,2,3,w)
11. Chris Harris (Wielka Brytania) - 7 (0,1,3,1,2)
12. Jason Crump (Australia) - 5 (3,2,0,0,0)
13. Andreas Jonsson (Szwecja) - 5 (0,2,1,1,1)
14. Damian Baliński (Polska) - 4 (2,1,0,w,1)
15. Antonio Lindbaeck (Szwecja) - 1 (1,0,0,0,0)
16. Artiom Łaguta (Rosja) - 0 (0,0,0,0,0)
17. Patryk Dudek (Polska) - NS
18. Maciej Janowski (Polska) - NS

Grand Prix pokaże co sie dzieje z Tomkiem. Ja boje się ,że będzie kiszka, jeżeli chodzi o Tomka. Nie wiem czy pozbiera się sam i ze sprzętem trafi. Zobaczymy jak pojedzie Emil, jak Harris i co pokaża australijczycy. Nie sądze by komuś coś sie stało. Jezeli to najbardziej stawiam na Emila bo ten szarżuje niejednokrotnie na granicy ryzyka.
Myśle,że klase potwierdzi Greg. Ciekawy jestem Crumpa i myśle ,że swoje zrobi Jarek Hampel.
i
Wracająć do ligowych klimatów uważam,że i Jabłoński też coś przywiezie u siebie, więc Polonia nie ma atutów na zwycięstwo, bo 2 armaty Emil Sajfutdinow i Krzysztof Buczkowski +2 mniejsze pistolety Szymon Woźniak i Artiom Łaguta to za mało na CKM.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Dzisiaj przyznam ci racje, że Grand Prix przed nami i może być różnie tyle ,ż e na Leszczyńskiej patelni nie powinno być jakichś wypadków bo tam jest szeroko i raczej nie ma tam cudów takich jak na innych torach.

[/b]
Sam jesteś patelnia:grin: Tor może i szeroki,ale na ligę w poprzednich sezonach jak był przygotowywany każdy widział(nie wiem jak teraz,ale Romek raczej podejścia nie zmienił).Na GP przyjeżdża Olsen i robi beton,tyle że jak na co dzień tor jest przyczepny to takie ubijanie wiele nie da i zrobią się dziury po kilku biegach.W zeszłym roku Kołodziej przydzwonił ostro,mam nadzieję że jutro tak nie będzie ale obawiam się o Emila bo znów sobie chłopak za duże ciśnienia zaczyna robić na wynik w GP a tam nikt mu miejsca nie ustąpi..

x_design 450

x_design

Użytkownik
Sam jesteś patelnia:grin: Tor może i szeroki,ale na ligę w poprzednich sezonach jak był przygotowywany każdy widział(nie wiem jak teraz,ale Romek raczej podejścia nie zmienił).
Po prostu przyczepny tor. W większości spotkań nawet nasi juniorzy nie mieli problemów z płynną jazdą.
W dużej mierze dlatego teraz mamy najlepszych juniorów w lidze - zdobywają doświadczenie na trudnym (przyczepnym) torze, więc na &#39;betonie&#39; także sobie radzą.
W tym sezonie jednak (przynajmniej na dwóch meczach ligowych i memoriale) jest bardziej twardo.

Na GP przyjeżdża Olsen i robi beton,tyle że jak na co dzień tor jest przyczepny to takie ubijanie wiele nie da i zrobią się dziury po kilku biegach.
Niestety to prawda.
Leszczyński tor musi być przygotowany &quot;pod koło&quot;, czyli przyczepnie. Beton nie zapewnia tylu emocji. W Lesznie upały od wczoraj przez cały weekend, także polewaczka powinna pracować na najwyższych obrotach!

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Włókniarz-Polonia:polonia +6,5 @1,90 Unibet⛔⛔brawo Buczek!zabrakło 2 małych punkcików,ale bonus raczej dla Polonii

A więc przed nami &quot;rzeź niewiniątek&quot; jak zwykł mawiać kolega Zgredziu rodem z Częstochowy. Rzezi tej dokonać mają dziś na Polonii takie asy jak Chris Harris czy Miro Jabłoński(sympatyczny facet,znam osobiście) oraz młodziutki Łęgowik(chyba niepojedzie za niego Bubel?).No i jeszcze Grzechu Zengota jako prowadzący parę-czy to nie świadczy o słabości tek ekipy? Jasne,że są faworytem do zwycięstwa bo jadą u siebie a na trybunach zapewne będzie kilkanaście tysięcy fanów CKM.Dlatego nie skusiłem się na czysty win gości,pobrałem natomiast handi. Polonia zdobyć musi 42 punkty abym zaksięgował wygraną. Moim zdaniem stać ich na to. W ostatnich latach Polonia w Częstochowie prezentowała się zazwyczaj przyzwoicie zdobywając w granicach 37-46 punktów. Do składu wraca Gapiński,który w piątek pierwszy raz wsiadł na motocykl po kontuzji i prezentował się zdecydowanie lepiej niż Kościecha. O występ Emila i Gapy jestem spokojny,podobnie Buczkowskiego. Największa zagadka to oczywiście Artem-jednocześnie to postać kluczowa. Na punkty Kościechy nie liczę,juniorów zdecydowanie stać na kilka oczek.

Dla mniejszych optymistów co do postawy Polonii ciekawy zakład wystawił Tobet:

Zgredziu-dla Ciebie super bet @3,20;)

maestro76 3

maestro76

Użytkownik
w czestochowie pojawil sie niejaki j.s. i w zwiazku z tym polonia dlugo bedzie musiala rozgryzac tor...zanim polapia sie z ustawieniami wlokniarz powinien miec spokojna przewage.

totomix:
sajfutdinov -12, 1,65✅
czest.-bydg.(0-6) 1, 1,70✅

zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
Wymieniłeś najsłabsze punkty Włókniarza i jakoś wogóle nie wspomniałeś o tych którzy te punkty robić będą. Więc już ci podaje orientacyjną punktacje
Griszka 12-14pkt
Nermark 9-11pkt
Harris 6-8pkt
Zengi 8-12pkt
Jabłuszko około 5-6pkt
Czaja 5-6pkt
Łegowik 0-1pkt
Licząc chociażby dolne limity kolejnych zawodników mamy remis. (i to jedyne co mnie zaczyna zastanawiać) Górne to 58:32 Myśle ,że trzeba sprawiedliwie balansować po środku tych obu prognoz i będzie najsprawiedliwiej. Przyznaje ,ze duzo zależy od Artioma . Jego stać i na 8-9 pkt i na 3pkt w tym meczu . A kumaci wiedzą ,że co zdobędzie przeciwnik tracę ja. Czyli można zdobyty kazdy punkt liczyć x2. U nas niewiadoma to Harris. Gapa nie poszaleje zaraz po kontuzji i jak już wspominałem mile może zaskoczyć Czaja. Uważam ,że 50:40 to taki najbardziej wyważony ,wypośrodkowany wynik. Te 6,5 handi to tak trochę z miłosci do Bydgoszczy bardziej niż rozsądku dajesz chyba!

Ps. Jabłoński stanie dzisiaj na rzęsach by wypaść dobrze , bo brak kasy Szuminy czyt. Szombierskiemu) dał do myślenia i chłopak przykłada się do treningów jak nigdy, a i efekty już powoli widać, więc jak słabo wypadnie dzisiaj Jabłoński będą roszady w składzie na 90%.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Jeszcze jeden zakład ode mnie:

Zengota-Kościecha: Zengota @1,60 Betsafe✅✅

Zengota 3 razy z Harrisem,raz z Jabłońskim.Kościecha 3 razy z Gapińskim,raz z Emilem.Jak na razie stawianie przeciwko Kościesze nie wychodziło mi najlepiej,ale dziś liczę na przełamanie.Zengota to startowiec,w przeciwieństwie do swojego kolegi z pary Harrisa.Jako prowadzący parę ma lepsze pola,Kościecha przeciwnie.Zengota u siebie,Kościecha nie.

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Czestochowa - Bydgoszcz @1 (-6) ✅
50:40
Co tu dużo pisać Bydgoszcz wygrała swoje mecze, ale z kim... szkoda, że Zielonką, która zaliczyła falstart nie jechali w drugiej kolejce, bo zapewne tak kolorowo już by nie było. Włókniarz robi na mnie bardzo dobre wrażenie, raczej nie spodziewałem się, że ta ekipa będzie tak waleczna, ale widać, że atmosfera w drużynie jest fajna, wyrównana kadra, poza Griszką tak naprawdę każdy może pojechać na równym dobrym poziomie i chyba to będzie przewagą Włókniarza, a raczej na pewno. Artem wraca na stare śmiecie, ale jakoś ostatniego występu w Gdańsku na twardym torze nie traktuję jako wyznacznika formy, gdyż na kopie w Częstochowie będzie już inaczej. Buczek z Kostkiem jakoś też mnie nie przekonują, że niby mieliby wykręcić jakieś przyzwoite wyniki... Włókniarz jest ekipą solidną, bardzo wyrównaną, pokazującą swoją wartość na torze, bo przed sezonem na papierkach byli stawiani na pożarcie, ale walczą jak Lwy i dziś nie widzę innej opcji jak zwycięstwo minimum 6 punktami.
edit// niektórzy niedorośli do polemiki na tematy żużlowe, pozdrawiam kapszti ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Włókniarz robi na mnie bardzo dobre wrażenie, raczej nie spodziewałem się, że ta ekipa będzie tak waleczna, ale widać, że atmosfera w drużynie jest fajna, wyrównana kadra, poza Griszką tak naprawdę każdy może pojechać na równym dobrym poziomie i chyba to będzie przewagą Włókniarza, a raczej na pewno. Artem wraca na stare śmiecie, ale jakoś ostatniego występu w Gdańsku na twardym torze nie traktuję jako wyznacznika formy, gdyż na kopie w Częstochowie będzie już inaczej. Buczek z Kostkiem jakoś też mnie nie przekonują, że niby mieliby wykręcić jakieś przyzwoite wyniki... Włókniarz jest ekipą solidną, bardzo wyrównaną, pokazującą swoją wartość na torze, bo przed sezonem na papierkach byli stawiani na pożarcie, ale walczą jak Lwy i dziś nie widzę innej opcji jak zwycięstwo minimum 6 punktami.
Analiza idealnie podstawiona pod typ, bo mocnych argumentów to tutaj brak. O ile z Levym się często nie zgadzam, tak teraz twierdzę, że Polonia tutaj spokojnie o zwycięstwo może powalczyć. Co do pogrubionych fragmentów to tak: Poza Griszką każdy może pojechać na dobrym poziomie ale równie dobrze wszyscy mogą zawalić więc bym się aż tak nie napalał, bo Harris czy Jabłoński to do pewniaków nie należą, a i Nermark ostatnio pokazał klasę jak się dał objeżdżać Jamrogowi z dziecinną łatwością.
Drugi fragment jeszcze lepszy. O ile Kościecha nie przywozi praktycznie punktów, o tyle porównywanie go obecnie do Buczkowskiego to śmiech. Ten &quot;niby nic&quot; nie punktujący Buczek zrobił w 11 biegach jak do tej pory 23pkt i 1 bonus.
A tak poza tym to Polonia ma pewnego Emila i od niego należy oczekiwać dużych zdobyczy punktowych. Do tego Gapiński i Artiom jeździli w Czewie w swojej karierze więc to też się z pewnością przyda. Juniorzy moim zdaniem lepsi, bo Curyło i Woźniak mogą obaj punktować, a ze strony CKM-u to o punkty jedynie możemy być spokojni od Artura Czai, który w Tarnowie pokazał się z dobrej strony. Co do CKM-u, to zgodzę się, że jest to wyrównana ekipa ale poziom jest dość niski. Poza Griszą to nie ma pewniaków do punktów i to jest ich problem, a własny tor jedynie może wyrównywać ich szansę w starciu z Polonią. Wysokie handicapy na Polonie to jest po prostu prezent, a ja bym się nawet pokusił o stwierdzenie, że Polonia wywiezie dzisiaj komplet punktów z Czewy.

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Aha czyli miałem typować Włókniarz i pisać o ich słabości, no no ciekawy tok rozumowania.
Druga część, porównywanie Kostka z Buczkowskim, jeśli tam gdzieś widzisz porównanie to gratuluję czytania ze zrozumieniem. Wiem ile punktów zrobił Buczek i cieszę się, że zechciało Ci się spojrzeć do statystyk i wpisać je tutaj. Jeden mecz u siebie z Zielonką, która jak już pisałem, zaspała na 1 kolejkę, drugi w słabym Gdańsku trochę mnie zaskoczył, ale dzisiaj już nie przewiduję takiej sytuacji. Ogólnie przytaczasz mi jakieś fragmenty z przeszłości, które są oparte tylko i wyłącznie na statystykach z jakichś tam wcześniejszych meczów, które są słabymi wyznacznikami. Co do Emila to wiem, że go mają, ale to są pewne punkty, dlatego ominąłem ten fragment.
Kolejna rzecz, jeśli piszesz, że w Częstochowie jest poziom dość niski i mają tak wyrównaną kadrę, a wcześniej przytaczasz wyniki zawodników z Bydgoszczy, to na czym opierasz słabość Włókniarza? :spokodfhgfh:

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dalsza polemika z Tobą, Łysy nie ma sensu, bo Ty nie masz sensownych argumentów, a próbujesz udawać zupełnie co innego więc szkoda klawiatury na to...
Na drugi mecz oczywiście peffka to zwycięstwo Unii ale znalazłem w Milenium bardzo fajny zakład:
Troy Batchelor under 7,5 @ 1,85 Milenium
Przyznam się szczerze, że linia mnie miło zaskoczyła i w mojej ocenie jest nie do przeskoczenia dla Troya, który u progu sezonu póki co formy nie ma zbyt wysokiej. W barwach Unii w tym sezonie dwa cienkie występy, bo łącznie 10pkt w spotkaniach ze Spartą i z Włókniarzem to nie są wybitne wyniki. Dzisiaj jedzie pod numerem 2 i jego partnerem z pary będzie Pavlic, który jak mniemam będzie przywoził więcej punktów od Kangura. A swój ostatni start przed nominowanymi Troy ma wraz z Przemkiem więc tez powinien przed nim być kolega z pary. Do tego dwa razy jedzie przeciwko Crumpowi, a raz przeciwko Walaskowi czyli na tych zawodnikach również powinien punkty tracić. A jeśli będzie się tragicznie spisywać, to przecież jego może zastąpić ktoś z dwójki Piotr Pawlicki czy Toffeek. Jak dla mnie linia naprawdę elegancka i myślę, że Troy nie zrobi więcej jak 7pkt.

X 0

xbox1234

Użytkownik
Wyniki Buczkowskiego w tym sezonie, kryterium asów w Bydgoszczy 11 punktów, ćwierćfinał złotego kasku 12 pkt, pierwsza kolejka z Zieloną Górą 10 pkt, trzecia kolejka 13 pkt, mecz ligi Duńskiej 13 pkt, półfinał złotego kasku 9 pkt, i tak dalej i tak dalej, ogólnie słabego występu ten zawodnik nie zanotował w tym sezonie więc twierdzenie że on nie przekonuje jest troszkę przesadzone bo te wyniki robił z różnymi rywalami ale zdecydowaną większość na bardzo dobrych zawodnikach.

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
no tak, argumentów w Twoim przypadku zaczęło brakować więc i kończysz temat, ale w sumie argumenty na poziomie, że Nermark przegrał w jednym biegu z Jamrogiem, nie są jakimiś wygórowanymi, także faktycznie nie ma o czym pisać, a o słabości Włókniarza przekonasz się wieczorem ;)
powodzenia
kolejny as wyrywający z kontekstu, napisałem, że NA KOPIE W CZĘSTOCHOWIE NIE PRZEWIDUJĘ FAJERWERKÓW, NAWET JAK ZROBI TE 10 PKT TO MOŻE BYĆ ZA MAŁO,
bez odbioru

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
no tak, argumentów w Twoim przypadku zaczęło brakować więc i kończysz temat, ale w sumie argumenty na poziomie, że Nermark przegrał w jednym biegu z Jamrogiem, nie są jakimiś wygórowanymi, także faktycznie nie ma o czym pisać, a o słabości Włókniarza przekonasz się wieczorem ;)

powodzenia

kolejny as wyrywający z kontekstu, napisałem, że NA KOPIE W CZĘSTOCHOWIE NIE PRZEWIDUJĘ FAJERWERKÓW, NAWET JAK ZROBI TE 10 PKT TO MOŻE BYĆ ZA MAŁO,

bez odbioru
mówisz że na kopie sobie nie poradzi? A jaki w tym sezonie jest tor w Bydgoszczy?Beton?!

mateo5555 1K

mateo5555

Użytkownik
Panowie, nie wiem czy Was to zainteresuje, ale na bwin&#39;ie jest chyba jakiś bląd odnośnie meczu Rzeszów vs Leszno... na zwycięstwo gości jest kurs 1,65, a na ich handicup +2,5 jest 1,9, więc chyba warto zagrać ????

kartonik 132

kartonik

Użytkownik
Większość postów dotyczy meczu w Częstochowie a przecież dziś o 19:30 mamy mecz w Rzeszowie -inaugurację sezonu w tym mieście , przeciwnikami Marmy będzie drużyna srebrnych medalistów poprzedniego sezonu Unia Leszno . Goście wygrali dwa poprzednie mecze , ale stylem nie zachwycili wygrane (49-41) z Włókniarzem i (52-38) ze Spartą na swoim torze nie powalają na kolana , ale młody perspektywiczny skład pozwala wierzyć , że z każdym meczem będzie coraz lepiej , a dziś zwycięstwo na wyjździe z Marmą tylko to potwierdzi.
Skład Leszna bardzo wyrównany , mocna juniorka i Hampel z Pavlicem dadzą radę wygrać to spotkanie ok 10 punktami .
W drużynie Marmy tylko Crump , Walasek i długo długo nic /zawodzi Lee i Kuciapa/
moje typy na ten mecz :

PGE Marma Rzeszow - Unia Leszno H(0.5 - 0) 1,80 Tobet
G.Walasek-T.Batchelor(+3) 1.80 Milenium
G.Walasek - J.Hampel 1,60 Betsafe

M 126

mj_bull

Użytkownik
Panowie, nie wiem czy Was to zainteresuje, ale na bwin&#39;ie jest chyba jakiś bląd odnośnie meczu Rzeszów vs Leszno... na zwycięstwo gości jest kurs 1,65, a na ich handicup +2,5 jest 1,9, więc chyba warto zagrać ????
Nie warto, bo i tak anulują.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom