Resovia Rzeszów - Górnik Łęczna
44. Resovia over 4.5 RR + over 4.5 kartek @2,11 (
Superbet, 100j.)
Widzę, że sporo zostało napisane odnośnie dzisiejszego meczu w Rzeszowie gdzie Resovia podejmować będzie Górnik Łęczna. Ja nie jestem tak optymistycznie nastawiony do Resovii niż kolega wyżej i bliżej jest mi do X2, aczkolwiek braki w składzie Górnika sprawiają, że odpuszczam typowanie 1x2 i skupiam się na rogach i kartkach.
Resovia u siebie średnia ponad 6 cornerów na mecz. Gospodarze muszą atakować, powinni być zdeterminowani by punktować przede wszystkim u siebie, bo widmo spadku może zajrzeć w oczy i zrobi się nieciekawie. 5 rzutów różnych Sovia spokojnie powinna uzyskać. Dokładam kartki, oba zespoły nie grają czysto, Resovia 2,80 kartki na mecz przed własną publicznością a Łęczna prawie 3 żółtka na mecz w delegacjach. Do tego Resovia 3 razy oglądała czerwona kartkę, Górnik raz. Sędziuje Damian Sulikowski który ma średnia w pierwszej lidze 6 żółtych kartek na mecz, do tego dwa razy wyciągał "czerwo". W pierwszym meczu oglądaliśmy 5 kartoników, gdzie sędziował Kawałko który nie rozdaje tyle kartek do dzisiejszy arbiter.
Taki sam składak po podobnym kursie można stworzyć w
fortunie, lecz tam licza się jedynie żółte kartki, w SB również czerwone więc wybieram dzisiaj
Superbet.