>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Zagadki Sportowe ;)

gmark 765

gmark

Użytkownik
Zostaniemy przy F1, niegdyś doszło do kuriozalnej sytuacji, gdzie dwa prowadzące bolidy tego samego teamu, wypadły z toru na tym samym okrążeniu na tym samym zakręcie, nie prowadząc bezpośredniej walki o pozycje między sobą na torze.
Jaki team, jaki kierowcy, jakie przyczyny ?

Wskazówki: - Wydarzenie to nie miało miejsca podczas startu do GP

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Widzę że chyba nikt nie odpowie:
ODP: Ferrari, Schumacher, Barrichello; GP Malezji 2001; przyczyna deszcz
Widziałem wcześniej ale... nie mogłem sobie przypomnieć gdzie.
Można isębyło domyślić, że Malezja... :p
Tak więc inna zagadkaz F1
Wymień chociaż dwa przypadki kierowcy który pewnie prowadzi w wyścigu, ale odpada z wyścigu na ostatnim okrążeniu
oddając zwycięstwo.
Mansell w 91 gdy cieszył się z wygranej...
Hakkinen przez silnik w Hiszpanii w... 2001

gmark 765

gmark

Użytkownik
Mansell w 91 gdy cieszył się z wygranej...
Hakkinen przez silnik w Hiszpanii w... 2001
Dokładnie, Hakkinena najbardziej mi szkoda, bo fatalny sezon, Hiszpania już po ogłoszeniu decyzji o przerwie w F1, eh.
Z ostatnich takich przypadków warto też dodać Kimasa w 2005 na Nurbie ????
Zadajesz

@up: zdecydowanie nie chodziło mi o Vettela, ukończył wyścig i to nawet na podium ????

K 1,2K

kukla

Forum VIP
W 1998 w Europie przeprowadzono GP w bardzo trudnych warunkach. Doszło do dość specyficznej sytuacji, gdy pozwolono użyć bolidów zapasowych, których jednak &quot;nie wystarczyło&quot; dla wszystkich kierowców.
Co się stało, kto spowodował tą sytuację i w jakim kraju miało to miejsce.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
W 1998 w Europie przeprowadzono GP w bardzo trudnych warunkach. Doszło do dość specyficznej sytuacji, gdy pozwolono użyć bolidów zapasowych, których jednak &quot;nie wystarczyło&quot; dla wszystkich kierowców.

Co się stało, kto spowodował tą sytuację i w jakim kraju miało to miejsce.

Belgia, Coulthard wpadł w poślizg, odbił się od bandy wpadł w całą grupę kierowców.

Zaraz coś zapodam.

W 2 najważniejszych wyścigach na pewnych zawodach wygrywał tylko przez błędy rywali i tym samym zdobył pierwszy w historii złoty medal dla swojego kraju w historii tej imprezy.

Kto, jaka dyscyplina, jaki kraj i kiedy.

alanex 432

alanex

Użytkownik
Steven Bradbury z Australii na olimpiadzie w Salt Lake City(2002) w łyżwiarstwie szybkim na krótkim torze.

niech ktoś zada.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Ten kierowca wyścigowy, zginął w swoim pierwszym sezonie startów w F1. W kwalifikacjach do 3 wyścigu, już po uzyskaniu czasu dającego możliwość startu, uderzył w betonową ścianę.

O kim mowa i dlaczego tamten wyścigowy weekend był tak feralny

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Roland Ratzenberger - GP San Marino 1994 (tor Imola). Podczas tego samego weekendu (dzień później) zginął Ayrton Senna.

/k
dobrze.
dawaj dalej a ja spadam

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Jeden z najlepszych chorwackich koszykarzy w historii. Trzykrotny medalista olimpijski - dwa razy w barwach Jugosławii oraz jeden raz w barwach Chorwacji. Grał w NBA. Zginął w wypadku samochodowym w 1993 roku. O kogo chodzi?

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Jeden z najlepszych chorwackich koszykarzy w historii. Trzykrotny medalista olimpijski - dwa razy w barwach Jugosławii oraz jeden raz w barwach Chorwacji. Grał w NBA. Zginął w wypadku samochodowym w 1993 roku. O kogo chodzi?

Dražen Petrović

Gimnastyk, podobnie jak Blanik ma swój skok, milard medali zewsząd, ale żadnego złota na IO.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
żaden

jaka była najszybsza nawierzchnia na której grano kiedykolwiek regularnie turnieje w tenisa?
miało to miejsce jeszcze w drugiej połowie XXw. Obecnie te niezwykle rzadkie korty można odnaleźć m.in w Paragwaju

e: Qozi nic nie zadasz ;d

Do góry Bottom